בפסק דין משנת 2008 (4.3.2008) התקבלה תביעת הפצוי שהגיש המשיב ולאחר שנקבע כי המבקשים (אשר באו בנעלי המנוח שהלך לעולמו במהלך ניהול ההליך), הפרו את הסכם הפשרה וטענתם כי המשיב לא פינה את הנכס במועד נדחתה, חויבו המבקשים לשלם למשיב את הפצוי המוסכם בסך של 48,200 ₪.
הדברים אמורים אף בראי ההלכה, שקבעה כי בשל השינוי במבנה ההוצאה לפועל חל "ריכוך מסוים" בהילכת חניון חיפה, באופן ש"בכל הנוגע לבירור העובדתי הנידרש לשם קיום הליכי ההוצאה לפועל, יושב בית המשפט המחוזי כערכאת ערעור שניה.
אשר לחלק הראשון של הטענות, שעניינו בכפל התשלום, מצאתי כי הטענות אינן מעלות שאלה משפטית כלשהיא אלא שהן נטועות בהליך עצמו, בגדר סמכויות רשם ההוצאה לפועל לצורך ביצוע פסק הדין שלפניו ולפיכך, גם במתכונת המקילה אין צידוק לשומען בערכאה שלישית.
כאמור, הסכם הפשרה שאושר בפסק הדין כולל בסעיף ו' הוראה לפיה "באם יפר אחד משני הצדדים את הוראות סעיפים א, ג' של הסכם פשרה זה, ישלם לצד שכנגד פיצוי קבוע ומוערך מראש ללא חובת ראיה סכום השווה לסך של 10,000 דולר". ההוראות שהפרתן תזכה בפצוי עניינן בתשלום דמי המפתח ופינוי המושכר.
...
לפניי בקשה למתן רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בנצרת (כב' השופט אלעד טל) מיום 23.4.2019, במסגרתו נדחה ערעורם של המבקשים על החלטת כב' רשם ההוצאה לפועל מר שאדי ג'ובראן מיום 18.11.18 אשר דחה את בקשת המבקשים לביטול ריבית הפיגורים שצמחה על החוב כך שהחוב בתיק ההוצאה לפועל, יאופס.
קבלת טענת המבקשים משמעה כי ככל שתביעת המשיב לתשלום פיצוי מוסכם הייתה נדחית, הרי שהוא לא היה זוכה לא בפיצוי מוסכם ולא בריבית פיגורים, הגם שהחוב העיקרי לא שולם במועד.
טענת סף נוספת שנטענה "בחצי פה" הינה שיש לדחות את הבקשה בשל כך שלא צורף אליה תצהיר לאימות העובדות המועלות בה. אף טענה זו מצאתי לדחות.
משאין בין הצדדים הסכם לעניין הריבית שתחול, לא קיימת תחולה לסע' 6(א)(1) לחוק פסיקת ריבית והצמדה, וכפי שנקבע בפסק הדין קמא – הריבית נקבעת לפי סע' 5 לחוק זה.
אשר על כן ברכיב זה נדחית בקשת רשות הערעור.
סוף דבר – חלק הבקשה נדחה כמפורט לעיל, רכיב אחד ממנה כמפורט בסע' 26 יועבר להרכב שידון בבקשה למתן רשות ערעור.