בדיון שהתקיים בפני ועדת הערר טענה המשיבה כי על אף שהיא שילמה את היטל ההשבחה שנקבע, היתר הבניה הראשון לא הוצא כיוון שבנתיים היא הגישה בקשה לשינויים וביקשה לבטל את קומות 17 – 19 (להלן –ההיתר השני).
ועדת הערר לא ראתה צורך להכריע בשאלת הצורך בפירסום הסטייה מהוראות נספח הבינוי המנחה מאחר והיא חורגת מסמכות ועדת הערר הן משום שהערר הוגש מכח הוראות התוספת השלישית לחוק ועוסק בגובה היטל ההשבחה.
...
בערר (דרום) 6092/16 בעלי הזכויות במקרקעין בישוב להבים נ' ועדה מקומית לתכנון ולבניה להבים בהתייחס לנספח בינוי מנחה שהתבקשה ממנו סטייה שלגביה קבעה הועדה המקומית כי היא מהווה סטיה מהותית (הקמת 12 מבנים בגודל בינוני במקום 25 מבנים קטנים יחסית ובנין ענק בצואת האות "ר") והתעוררה מחלוקת בדבר הצורך בפרסום אמרה ועדת הערר:
"נבהיר תחילה כי סעיף 149 לחוק התכנון והבנייה אינו חל ואין כל צורך בפרסום הקלה במובנה הפורמלי. סטייה מנספח בינוי מנחה אינה מהווה סטייה מתכנית וכל קביעה אחרת משמע הפיכתו לנספח מחייב, בניגוד ברור ללשון התכנית ולתכליתה (עת"מ (באר שבע) 431/07 זילבר ואח' נ. ועדת הערר מחוז דרום ואח', פורסם בנבו). עם זאת, אנו סבורים כי שינוי מהותי מנספח בינוי מנחה, אשר יש בו פגיעה פוטנציאלית בציבור הרחב או בבעלי מקרקעין סמוכים, חייב להיבחן בהליך מינהלי אשר יאפשר לועדה המקומית לבחון טענות נפגעים אפשריים, לרבות טענות כלליות ל"שינוי אופי היישוב".
אין ספק כי הועדה המקומית בהחלטתה לא הזכירה את ההקלה בשינוי הבינוי.
אני דוחה את טענת הועדה המקומית לפיה יש לבחון את ההחלטה באופן מהותי "וברור שלא ניתן היה לאשר את הבקשה להיתר, כפי שהוגשה, ללא הקלה דה פאקטו" (סעיף 46) אף כי ניתן היה לנסח את ההחלטה באופן ברור יותר (סעיף 62), ולכל היותר יש להתייחס להעדר אישור מפורש בגוף ההחלטה כאל "טעות סופר" (סעיף 65).
סוף דבר אני דוחה את הערעור.