רקע -
ביום 15.8.2018 הגישה רמ"י לועדה המחוזית לתיכנון ובניה מחוז חיפה (להלן: "הועדה המחוזית") את תוכנית 353-0332429, שהנה תוכנית איחוד וחלוקה, בשטח של 426 דונם, שמטרתה תיכנון שכונת מגורים חדשה בשם 'שכונת זכרונה' (להלן: "שכונת זכרונה" או "השכונה החדשה"), הכוללת 1,236 יחידות דיור ו-250 יחידות לדיון מוגן, שטחי ציבור, ושטחי מסחר - במזרח זכרון יעקב ובתחומה המוניציפאלי של המועצה (להלן: "התוכנית").
על החלטת הועדה המחוזית הגישה המועצה ערר לועדת המשנה לעררים במועצה הארצית לתיכנון ולבניה (להלן: "ועדת המשנה לעררים"), במסגרת ערר 87/20.
משכך, מעבר להעברת המידע הנידרש לעותרות לצורך מתן היתרי הבניה, אין מקום להורות לועדה המרחבית לבצע פעולות שאינן בגדר סמכותה ותפקידה, וראו כי אף העותרות מודעות לכך, שכן בסעיף 73 לעתירה נטען כי: "יצוין המובן מאליו, כי בפועל אין באפשרות העותרות להתקדם בהליכי הוצאת היתרי בניה מול הועדה המרחבית, בהיותן שבויות בידיה של המועצה המקומית אשר מסרבת לפעול (ולהמשיך) בקידום תכניות לפיתוח תשתיות במקרקעין, שכן פיתוח התשתיות והגשת חוות דעת הרשות המקומית הנן תנאים מחייבים לשם קבלת היתרי בניה."
לכן, אין בסיס לטענות בדבר אי סבירות פועלה של הועדה המרחבית או בדבר פגם מינהלי זה או אחר מצדה, אין טענה לגבי החלטה שלה או פעולה שלה שניתן לתקוף מינהלית, ואין מקום לתת סעד כלפיה ולהורות לה לפעול כעת באופן זה או אחר.
...
סיכום –
אשר על כן, לאור האמור במצטבר, העתירה נדחית.
העותרות ישלמו הוצאות כדלקמן: למועצה – 7,500 ₪ (כולל מע"מ); לוועדה – 5,000 ₪ (כולל מע"מ), ולרמ"י והממונה ביחד – 5,000 ₪ (כולל מע"מ).
סבורני כי יש מקום לקיים ישיבה של אנשי המקצוע בהקדם האפשרי ולבחון כיצד ניתן לקדם את התוכנית, ולו לגבי תכנון הפיתוח כבר בשלב זה. עוד אבהיר כי האמור בפסק דין זה נכון למועד בחינת הדברים כיום, ואין ללמוד ממנו על העתיד לבוא.