מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סמכות הנתבע לקבוע דרגת נכות לפי תקנה 37 לתקנות הביטוח הלאומי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני בית הדין תביעת התובע המבקש לבטל את זמונו ע"י הנתבע לדיון מחדש לפי תקנה 37 לתקנות המוסד לביטוח לאומי, בדבר קביעת נכות לנפגעי עבודה, בהתאם לבקשת הרופא מטעם המוסד ומכתבו מיום 29.11.16.
ההיבט הנורמאטיבי תקנה 37 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז-1956, (להלן: התקנות, או: תקנה 37), קובעת: "עברו 6 חודשים מאז נקבעה לאחרונה דרגת נכותו של נפגע, אף אם נקבעה לתקופה קצובה, רשאי רופא מוסמך לבקש קביעה מחדש של דרגת הנכות והוראות תקנות אלה יחולו בשינויים אשר העניין מחייבם". נפסק לעניין זה של יישום תקנה 37 עלה בב"ל 8975-08-14 רחמין ניר נ' המוסד לביטוח לאומי (פורסם בנבו).
בעיניין שליבו נפסק כי "לאותו דיון מחדש צידוק, אם חל שינוי בנתונים ששמשו לקביעה קודמת", אם כי אותו שינוי  "אינו חייב להיות נתון מוכח בפני הרופא המוסמך, ודי שבידיעתו המקצועית ובניסיונו יהיה כדי לשמש יסוד סביר שחלוף הזמן הביא לשינוי". כן נקבע כי "עצם העובדה שמקנים את הסמכות לרופא מביאה למסקנה, שהכוונה היא שהסמכות תופעל משיקולים רפואיים". וכי "הסמכות הנתונה בתקנה 37, ככל סמכות אחרת, צריך שתופעל משיקולים עינייניים, ומהם שיקולים עינייניים עת מדובר בדרגת נכות יציבה, שעל דיון מחדש בה יכול להחליט רופא? שוב אותה תשובה – שיקולים רפואיים, ולא שיקולים שעומדים ביסודו של ערר, ערעור או אף 'רביזיה' של החלטה של ועדה רפואית לעררים או פסק דין של בית דין לעבודה. לאלה דרכים משלהם.
...
הרופא אף ציין בתע"צ כי מהסירוב להיבדק לא ניתן להסיק מסקנה רפואית, דהיינו, לא זה היה הבסיס להחלטה להפעיל את תקנה 37.
לא למותר לציין כי בעניין רחמין התנהלו הוכחות, והמסקנה לאחר ההוכחות היתה כי חזרה לפעילות ספורטיבית, אף אם לא היתה הפעילות הספורטיבית הקודמת, בהחלט מהווה עילה להפעלת תקנה 37.
נוכח כל האמור לעיל התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השאלה העומדת לדיון בתובענה זו היא האם הנתבע הפעיל כדין את סמכותו לפי תקנה 37 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז - 1956 (להלן – התקנות).
...
בעניין צוברי, הרופא המוסמך קיבל את החלטתו "בסיכום עם ד"ר פרלמוטר" ואף במקרה זה לא מצא בית הדין הארצי פגם בהחלטת הרופא המוסמך.
לסיכום האמור לעיל, שוכנעתי כי ההחלטה על זימונו של התובע לוועדה הרפואית ניתנה משיקולים רפואיים ענייניים, על יסוד נסיונם הרפואי של ד"ר אלון ושל ד"ר פרלמוטר ועל יסוד העולה מצילום הווידאו (נ/3), המהווה ראיה שמצביעה לכאורה על שינוי במצבו של התובע.
סוף דבר - התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה כנגד החלטת הנתבע שבה ביקש להפעיל את תקנה 37 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) התשט"ז-1956 (להלן - התקנות), ולבדוק מחדש את נכותו היציבה של התובע.
ועדה רפואית מיום 30.6.13 קבעה לתובע נכות יציבה בשיעור 20% בגין מצבו לאחר חבלה בכתף שמאל עם קרע ב-RC, והגדלת הנכות לפי תקנה 15 לתקנות - סה"כ 30% נכות.
הנתבע טען בכתב ההגנה כי קיימת לו הסמכות לקיים דיון מחדש במצבו הרפואי של מבוטח, כאמור בתקנה 37 לתקנות.
...
לנוכח האמור, אנו דוחים את התביעה כנגד החלטת הנתבע להעמיד את התובע לפני ועדה רפואית לפי תקנה 37.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפנינו תביעה כנגד החלטת המוסד לביטוח לאומי (להלן - המוסד) מיום 24.10.17, להעמיד את התובע לבדיקה מחדש לפי תקנה 37 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז - 1956 (להלן: תקנה 37 ו- התקנות).
בהחלטה נקבע כי החלטת הנתבע לפיה התובע לא התייצב לדיון בועדה שנקבעה בעיניינו בהיעדר סיבה מתקבלת על הדעת, אינה מדוייקת מאחר והתובע לא התייצב מכיוון שלא ראה הצדקה להפעלת תקנה 37 בעיניינו.
] "דרישה זאת מאת רופא המוסד אין לה על מה שתסמוך. בהפעילו את סמכותו החוקית להחליט על דיון מחדש, די כי לדעתו המקצועית המנומקת של המומחה דרגת הנכות כפי שנקבעה על ידי הועדה, אינה משקפת את המצב לאשורו כדי שהנפגע יעמוד לבדיקה מחדש על פי אותה תקנה.
...
כפי שיובהר להלן אין בידינו לקבלן.
הנימוק לפיו בהתאם לרישום הרפואי שהתקבל אין אינדיקציה לטיפול רפואי רלוונטי או לתלונות רלוונטיות והנימוק לפיו אין תיעוד רפואי רלוונטי חד הם. אין בפנינו נימוק חדש שעלה במסגרת עדותו של ד"ר מנסטרסקי ואין מדובר לטעמנו בטענות סותרות אלא במתן הסבר מפורט לנימוק לפיו קיים רק רישום רפואי אחד בו אין כל אינדיקציה לבעיה רפואית רלוונטית, דהיינו אין כל תיעוד רפואי רלוונטי.
מהטעמים האמורים– התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בהתאם לתקנה 37 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 (להלן: "תקנות נפגעי עבודה"), לרופא המוסמך סמכות לזמן נכה (מעבודה) לבדיקה חדשה, כל עוד חלפו 6 חודשים מאז נבדק לאחרונה, ללא תנאי נוסף.
הנתבע פעל בעיניינו של התובע לפי תקנה 37 לתקנות נפגעי עבודה ולא לפי סעיף 37 לחוק הנכים; חזוק לכך ניתן למצוא במסמך "בדיקת תקינות וסבירות החלטת הוועדה הרפואית", הנושא כותרת "תביעות נפגעי עבודה" ונוקט בסעיף 9 בלשון "תקנה 37..." (ראו נ/2).
...
בנסיבות אלו שוכנענו כי מתן ההחלטה עליה מדברת ד"ר בר-און הינה החלטתה בנוגע לחידוש המלצתה לפתיחת התיק כפי שכתבה שלוש שנים קודם לכן, ולא בנוגע לזימון התובע לוועדה הרפואית.
אשר לטענה השלישית, הנוגעת לאינטרס ההסתמכות, אף היא דינה להידחות.
סוף דבר התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו