יוער, כי ביום 1.6.22 הוגשה על ידי העוררים בקשה דחופה לעיון חוזר לביטול החלטה הנ"ל. באשר לזו קבע כב' השופט קפלן - "בקשות לביטול צוי התפיסה תידונה בבית המשפט שהוציא את הצוים".
נימוקי הערר
במסגרת הודעת הערר ובמסמך השלמת טיעונים בכתב טענה הסנגורית, ששגה בית המשפט קמא בכך שלא דן בבקשה החזרת התפוסים לגופה, שכן הייתה לו הסמכות המקומית (והעניינית ) לעשות כן. עוד נטען, כי העברת דיון לבית משפט אחר (במקרה זה לבית משפט השלום בראשון לציון) נעשתה שלא כדין, שכן רק בית המשפט העליון מוסמך להורות על העברת הדיון, לפי סעיף 78 לחוק בתי המשפט.
...
לאור המקובץ, התבקשתי לקבל את הערר ולהורות על השבת הדיון בבקשה לבית משפט השלום בחדרה.
טיעוני המשיבה
ב"כ המשיבה הודיעו כי הם מתנגדים להודעת הערר ותומכים בהחלטת הערכאה הראשונה, מהטעמים המפורטים לעיל.
נמצאנו אפוא במצב משפטי ומעשי מאד בלתי רצוי; הרשות החוקרת חייבת להזדעק אל בתי משפט שונים ברחבי הארץ כשבאמתחתה חומרי חקירה מרובים, על הקושי הלוגיסטי הטמון בכך (ובצורך להציגם לעיתים בו זמנית בבתי משפט שונים); עבודת הרשות החוקרת תושבת לנוכח הפיצול בדיונים (ובכך נפגע הן האינטרס הציבורי לחסוך במשאבים הן האינטרס של הנחקרים שחקירתם תסתיים במהרה); על החשש למתן החלטות סותרות בערכאות השונות עמדנו לעיל וראוי להזכיר גם את הבזבוז המשווע של זמן שיפוטי הכרוך בשמיעת דיונים הנסבים סביב חומר ראייתי עובדתי ומשפטי כמעט זהה במספר בתי משפט בו זמנית.
בפסיקתו, מציין בית המשפט העליון, כי מושכלות יסוד מחייבות "לרכז את הדיון...לפני בית משפט אחד".
על כך עמדה כב' השופטת ע' ברון בהחלטתה במסגרת בש"פ 3332/15 מדינת ישראל נ' שפריר (ניתן ביום 19.5.15) בציינה כדלהלן-
"...לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה, הגעתי לידי מסקנה כי דין הבקשה להתקבל, במובן זה שהדיון בבקשה להחזרת תפוס יועבר לבית משפט השלום בראשון לציון. סבורתני כי ככל שניתן, מן הראוי לרכז את הדיון בבקשות השונות הקשורות לפרשה, לפני בית משפט אחד. זאת מאחר שבנסיבות המקרה ולנוכח היקף הפרשה כנטען, קיום הדיון בבקשות שונות הקשורות בפרשה לפני בית משפט שאינו מעורה בה, יחייב התעמקות ולמידה של חומר הראיות באופן שעשוי לגרום לבזבוז זמן שיפוטי ולהכרעות סותרות;.." (ההדגשות אינן במקור).
מתאימים לעניין זה הדברים שנכתבו במסגרתו של בש"פ 4455/00 מדינת ישראל נ' בדווי (ניתן ביום 22.10.00) ולפיהם –
"..ההנחה הבסיסית האמורה להנחותנו היא שחוקים הדנים בסדרי הדין הפליליים אמורים להשתלב זה בזה על-מנת ליצור מערך חקיקה אחיד וקוהרנטי. ההרמוניה החקיקתית מחייבת שחוקים העוסקים באותה מאטריה – בענייננו, סדר הדין הפלילי – יעלו בקנה אחד. מקום שישנם שני פירושים אפשריים להוראת חוק, יש להעדיף את הפירוש אשר יאפשר את השתלבות ההוראה במערך החקיקה הכללי שבו היא נתונה".
מכל האמור לעיל עולה, כי הערכאה הראשונה נהגה כראוי כאשר הורתה על מחיקת הבקשה והפנתה את המבקשים אל בית משפט השלום בראשל"צ.
יוצא, אפוא, כי הערר נדחה.