בהליך הנדון, הגיש התובע תביעתו כנגד הנתבעים בטענה להעדר תשלום זכויות סוצאליים לרבות זכויות מכח נסיבות סיום העסקה כעובד סיעודי למנוח, סער רוזנטל, אשר נפטר ביום 22.9.2021 (להלן:"המנוח") כנגד יורשי המנוח, כאשר נתבעת 1 הנה אמו של המנוח ושותפה לענייניו הכספים ולפיכך, יש לראותה כמעסיקה במשותף.
התקנה הרלבנטית בעיניינו היא תקנה 46(א) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב -1991 (להלן: "התקנות") הקובע כדלקמן:
"בית הדין או הרשם רשאי ליתן צו למסירת פרטים נוספים, ולבקשת בעל דין אף לגילוי או לעיון במסמכים, אם היה סבור שיש צורך בכך לאפשר דיון יעיל או כדי לחסוך בהוצאות".
התכלית המרכזית היא להביא לחקר האמת ולעשיית צדק בהליך השפוטי וכמו כן לייעול הדיון בניהול ההליך על ידי "קלפים גלויים" תוך כדי נקודת מוצא לגילוי מירב המידע הרלבנטי למחלוקת, ותוך עריכת איזונים בין הצורך לגילוי לבין אינטרסים אחרים שעשויים להיות מעורבים.
בית הדין מבהיר, כי מטרת צו גילוי מסמכים הנה להורות על גילוי מסמכים המצויים ברשות בעל דין או בשליטתו ולפיכך, אין להורות על צד לייצר מסמכים לצורך ההלי המשפטי (רע"א 11126/08 לב לבייב נ' רפאלי (7.5.2009))
אוסיף בעיניין זה וכפי שעלה בדיון המוקדם מיום 28.3.2023, לאור קבלת תעודת פטירה ממשרד הפנים, הרי לא ברור מה המניעה לפנות לחברת האשראי מכח יורשים בדין.
אני מוצאת לדחות את הבקשה, היות ומדובר בבקשה הנחזית להיות שאלון ובהתאם לתקנה 46 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב-1991 ולהלכה בנושא נפסק, כי אין להפעיל את הסמכות למתן צו למסירת שאלון כעניין שבשיגרה אלא רק במקרים חריגים המצדיקים, בנסיבות בהם יש קושי לברר את השאלות האמיתיות השנויות במחלוקת, וכאשר האמצעים הדיונים האחרים אינם מאפשרים בירור תקין של ההליך.
...
כפי שפורט, בית הדין ער לעובדה, כי המנוח והתובע נסעו יחדיו לסרי לנקה אך יחד עם זאת והיות והתובע במסגרת תצהיר גילוי מסמכים, כי אין באפשרותו "לשחזר את כל הקבלות עבוד הטיפולים במנוח" וכי אין בחזקתו "פירוט הוצאות ששולמו מכרטיס האשראי של המנוח – הרי יש לדחות את הבקשה.
העתק כל הודעות המייל, ווטצאפ וסמס ששלח התובע לנתבעים ולמנוח – התובע חוזר על טיעוניו להעדר רלוונטיות והתובעים שכנגד חוזרים על טיעוניהם וטוענים, כי "התובע נהג לשלוח אליהם הודעות מאיימות לרוב באמצעות דואר אלקטרוני".
בעיון בעילות התביעה שכנגד, לא ברור הזיקה לעילות התביעה ואף לא פורט אודות הזיקה ועוד כי, הצד השני להתכתבות הם התובעים שכנגד ולפיכך לרבות עיקרון איסוף הראיות על ידי הצד שטוען, הבקשה נדחית.
הבקשה נדחית בהעדר רלוונטיות לעילות התביעה ועוד, כי עולה מפרוטוקול הדיון להעדר תביעה שכנגד ביחס לטענות תובעת שכנגד 1 כנגד התובע ואף בכתב ההגנה עולה הטענה, להעדר יחסי עובד-מעסיק בין התובע לנתבעת 1.