לאחר עיון בטענות הצדדים, מוצאת אני כי התנאי הראשון מיתקיים אף הוא ואקדים לצורך ההסבר, לצטט מפסק דינו של בית המשפט העליון ברע"א 2407/14 מורן רוחם נ' אג'נס פרנס פרס בע"מ (14.10.15) המביא מספר עקרונות יסוד בסוגיית האבחנה בין סמכות בית הדין לעבודה לבין סמכות בית המשפט האזרחי (להלן: "עניין רוחם"):
"ככלל, בית הדין לעבודה נועד לרכז את השיפוט בסכסוכים הנוגעים ליחסי עבודה ולביטחון סוצאלי ... מאז הקמתו של בית הדין לעבודה הכיר בו המחוקק כערכאה שבה ראוי כי יתרכזו מכלול הסכסוכים בין עובדים למעסיקים הקשורים ליחסי העבודה ביניהם. במסגרת כך, הוענקו לבית הדין לעבודה סמכויות שיפוט ייחודיות בחוק בית הדין לעבודה ובחוקים אחרים"
בית המשפט מציין "בעיניין רוחם" את ההיסטוריה החקיקתית של החוק המלמדת על מגמה של הרחבה הדרגתית של סמכותו של בית הדין לעבודה לידון בעילות תביעה נזיקיות ספציפיות (בלבד) שבכללן תביעות בגין פירסום "לשון הרע" וכך הוא מבאר:
"בדברי ההסבר שנלוו להצעת חוק ההתייעלות הכלכלית (תקוני חקיקה ליישום התכנית הכלכלית לשנים 2009 ו-2010), התשס"ט-2009, ה"ח 348, 576, שנועדה להסמיך את בית הדין לעבודה לידון גם בתובענות מכוח חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 ... נאמר:
...
לאור האמור, מוצאת אני כי תביעתה זו של המשיבה שיסודה בחוק איסור לשון הרע הנ"ל, נתונה לסמכותו הייחודית של בית הדין לעבודה ומסקנה זו מתיישבת לטעמי עם המגמה לרכז בתחומו סכסוכים הנוגעים ליחסי עבודה בהינתן התמחותו בכך.
המשיבה שירבבה אמנם לתביעתה חיקוקים נוספים, אולם וכפי שציין בית המשפט בדיון, בסופו של דבר עילת התביעה והמסד לה הוא עוולה לפי חוק ייחודי לנסיבות, הוא חוק איסור לשון הרע התשכ"ה - 1965 (וראה דברי בא כוחה בעמ' 2 לפרוטוקול הדיון בשורות 22-23 בענין זה).
משעה שכך, מורה אני על העברת התביעה לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע לשם ברורה מתוקף חוק ייחודי זה. ככל שהמשיבה סבורה, חרף הצהרת בא כוחה בדיון וחרף הערות בית המשפט, כי יש מקום לתביעה נפרדת ומקבילה הנתונה לסמכות בית המשפט האזרחי (שאינה חופפת לעילה שהועברה), תתכבד להגישה בנפרד ולנסחה כסמכותו.