כידוע, הליך של "בקשה למתן הוראות", המעוגן, בין היתר, בסעיף 148 לפקודת פשיטת הרגל, משמש כמסגרת דיונית יעילה ומהירה לפיקוחו של בית המשפט של פש"ר על פעילותו השוטפת של בעל התפקיד שמונה מטעמו (רע"א 259/99 חב' פליצ'ה ראובן בע"מ נ' סופיוב, פ"ד נה(3) 385, 393 (2001) (להלן: עניין פליצ'ה); רע"א 2728/19 ארגמן נ' עו"ד זעירא, נאמן לנכסי החייב נתן ארגמן, פסקה 7 (11.6.2019)).
ואכן, בהתבסס על הוראות סעיף 178(א) לפקודת פשיטת הרגל הקובע כי בית משפט של פש"ר מוסמך לידון בכל שאלה "המתעוררת בענין פשיטת רגל שלפניו, או שראה תועלת או צורך להחליט בה למען השלמות בעשיית צדק או בחלוקת הנכסים במקרה הנידון", הוכרה בפסיקה במרוצת השנים סמכותו של בית המשפט של פש"ר לידון במגוון רחב של נושאים.
לקביעות דומות ביחס לסוגיות המצויות בגדר סמכותם של בתי הדין לעבודה, ראו: עניין ההסתדרות הרפואית בישראל, פסקה 4; ע"א 5090/08 אורגל נ' עו"ד אטיאס בתפקידו כנאמן, פסקה מ"א (8.12.2010)).
...
בנוסף, לגישת הנאמן הנדל גם שיקולי יעילות דיונית מובילים למסקנה כי יש להורות על העברת הדיון לבית המשפט של פש"ר, שכן ההכרעה בשאלת זכויותיו של קול בדירה ישפיעו על שאלת ביטול ההפטר, וכיוון שזו האחרונה נמצאת בסמכותו הבלעדית של בית המשפט של פש"ר, ראוי לרכז את בירור המחלוקת תחת אחסניה אחת – היא בית המשפט של פש"ר. עוד ציין הנאמן הנדל כי קול אינו מתנגד להעברת הדיון.
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות, ללא צורך בתגובות.
בקשת רשות הערעור נדחית איפוא.