בתאריך 29.6.17 הגיש הנתבע בקשה במסגרתה עתר לסעדים הבאים: להורות על השוואה מלאה ומיידית של שני המוצרים ולקבוע דיון הוכחות בהקדם האפשרי; לתת לנתבע אישור בכתב לתקופת הביניים עד לתום ההליך השפוטי הכולל את הדברים שלטענתו נאמרו ע"י כב' השופט רמי אמיר מבית המשפט המחוזי בלוד, דהיינו, אין כל איסור או מניעה לשווק את המוצר במהלך ההיתדיינות המשפטית ולקוח שיקנה מהנתבע את המוצר לא יהיה חשוף לכל סכנה אפילו אם הכרעת הדין תהא לטובת התובעת וכן להודיע לתובעת, שאם היא מתעקשת להמשיך ולמנוע מהנתבע פרנסה, הרי שבמעשה זה יש פגיעה אנושה בנתבע ובמשפחתו הנעשית בחוסר תום לב.
בתאריך 4.7.17 הגיש הנתבע הודעה בדבר פרטים נוספים במסגרתה הוא עתר לכך שביה"ד ידאג שהחלטת כב' השופט אמיר תכובד במלואה ועפ"י רוחה; להורות לתובעת להשיב על השאלה אם המוצר שלה "חי"; להורות למומחה לבצע את ההשוואה בהקדם האפשרי ולבצע אותה כך ששני המוצרים יפעלו כנגד אותן טראנזקציות דוגמא שקיימות אצל שני הצדדים ולהקדים בצורה משמעותית את מועד הדיון.
הנתבע לא זכאי לתמורת הודעה מוקדמת בנסיבות הפסקת עבודתו, שכן הוא ביצע הפרת משמעת חמורה, חבלה במהלך התקין של העבודה והפרת חובת תום לב המזכות בשלילת תמורת הודעה מוקדמת.
ההליך בתיק זה הועבר לדיון בפני ביה"ד בהתאם לסעיף 79(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984 הקובע כי אם בית משפט מצא שהוא אינו יכול לידון בעיניין שלפניו מחמת שאינו בסמכותו, הוא רשאי להעבירו לבית המשפט בעל הסמכות ובהתאם להוראת סעיף 79(ב) לחוק בתי המשפט, כאשר עניין הועבר אליו מבית משפט אחר בהתאם להוראות סעיף 79(א) "בית המשפט או בית הדין שאליו הועבר עניין כאמור, לא יעבירנו עוד".
עולה השאלה אם ההליך שהועבר הוא שאלת קיום יחסי עובד ומעסיק בין הצדדים או התובענה בכללותה אף אם ייקבע כי בין הצדדים לא היתקיימו יחסי עבודה (ראו עע (ארצי) 2288-10-21 מג'יד ****י - מרדכי אליאזדה, 2.5.22).
בהתאם לפסיקת ביה"ד הארצי לעבודה (עע (ארצי) 73201-06-20 ולדימיר בובילב - סטרטסיס בע"מ, 1.6.22) נקבע, כי:
"סמכותו של בית הדין לעבודה לפסוק פצויי פיטורים לפי חוק פצויי פיטורים מכילה את הסמכות לשלול פצויי פיטורים או להפחיתם בכפוף לתנאים המיוחדים שבסעיפים 16 ו 17 לחוק זה" (מתוך ע"ע (ארצי) 30448-10-18 מכנו - דין בע''מ - עופר יעקובי [פורסם בנבו] (14.7.19)).
...
לאחר קבלת התייחסות הצדדים וסיכום מטעם המומחה ניתנה ביום 17.1.19 החלטה נוספת בה נקבע, בין היתר, כדלקמן:
"לאחר שעיינתי בהתייחסות הצדדים ושקלתי את טיעוניהם (לרבות טענת התובעת לפיה הנתבע לא סיפק למומחה את גרסת הביניים של המוצר המפר והטענה, כי אין לקבל את הצעת הנתבע להעתקת המוצר שלו על גבי מחשבי התובעת והתקנת תוכנת התובעת על מחשב הנתבע עקב הליך התקנה ארוך וחשש לחשיפת סודות מסחריים ומנגד טענות הנתבע לפיהן על המומחה לעיין בתוכנת Ez-Stats בטרם מתן חוות דעתו, ליתן למומחה הנחיות מדויקות להכנת חוות הדעת ולציין מה האלמנטים הדומים והשונים בין המוצרים) מצאתי להורות כדלקמן:
סוף דבר:
בנסיבות האמורות מצאנו לחייב את הנתבע לשלם לתובעת פיצוי בסך 80,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה (26.10.15) ועד לתשלום המלא בפועל.
התובעת תשלם לנתבע סך 9,855 ₪ בגין שכר עבודה לחודש 3/14 בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.4.14 ועד לתשלום המלא בפועל.
הננו מורים לנתבע כדלקמן:
להימנע מלעשות שימוש כלשהו, לרבות מלהעתיק, מלשנות, מלשדרג, מלהעביר, מלשווק, מלהפיץ, מלפרסם, מלמכור ו/או מלהציע למכירה ו/או מלגלות לאחר, בתמורה או שלא בתמורה, סודות מסחריים וידע מקצועי של התובעת, לרבות תוכנת מוצרי התובעת, ידע טכנולוגי, ידע מקצועי, קבצי תוכנה ואלגוריתמים, דרכי שיווק, רשימות של שמות לקוחות, רשימות קשרים עם לקוחות, נהלי עבודה, מסמכים הקשורים לתובעת וכל מסמך המפרט נתונים הנוגעים למוצרי התובעת ו/או למוצרים ו/או שירותים שמספקת התובעת.