מכאן, שכלולים בכך גם בתי הסוהר הצבאיים קציעות (א) ו-(ב), שנקבעו כדין בתור שכאלה על-ידי שר הבטחון בצו השיפוט הצבאי (קביעת מקומות כבתי סוהר צבאיים), תשמ"ח-1988, וכן על-ידי הרמטכ"ל, בתוקף סמכותו על-פי תקנה 14 לתקנות השיפוט הצבאי (בתי סוהר צבאיים), תשמ"ז-1987.
(ז) העותרים איזכרו את תקנות ההגנה (שעת חרום), א אלו לא שימשו הפעם בסיס משפטי למעצר, ולכן אין להידרש להן בדיון זה.
(ח) בקשר להגבלות החלות, לפי טענת העותרים, על העברת כלואים על-פי אמנת ג'נבה הרביעית, הרי זו תמצית עמדתה של עו"ד נילי ארד, באת הכוח המלומדת של המשיב:
(1) מעצרם של העותרים בישראל מוסדר בחקיקה ישראלית פנימית, ולפיכך אין להיזקק לכללי המשפט הבנלאומי; (2) אמנת ג'נבה הרביעית, שהיא אמנה הסכמית, איננה אכיפה בבית המשפט, מאחר שאינה בחזקת דין פנימי; (3) את הוראות האמנה יש לפרש בכפוף לחובת המפקד הצבאי לשמור את הסדר הציבורי ולזכותה של המדינה הכובשת לדאוג לביטחונה, כפי שעולה, בין היתר, מתקנה 43 לתוספת לאמנת האג בקשר לדיניה ומנהגיה של המלחמה ביבשה משנת 1907 (להלן-תקנות האג); (4) בהוראות אמנת ג'נבה הרביעית אין איסור מפורש על העברת עצירים מנהליים למתקן כליאה בשטח מדינת ישראל; (5) ההוראות ההומניטריות שבאמנה אינן הופכות לנורמות משפטיות מחייבות, רק בשל כך שי החלטה מדינית לכבדן, הלכה למעשה.
מתבקשות כאן שתי הערות: ראשית, ההתייחסות לסעיף 129, המובאת בפסק הדין בפרשת [HANDEL ]11, עניינה אמנת ג'נבה בדבר הטיפול בשבויי מילחמה, 1949 (אמנת ג'נב השלישית).
בראש הוועדה ניתן להציב שופט צבאי משפטאי בכיר מיחידת בתי הדין הצבאיים, וניתן לכלול בה מומחים מתחום הרפואה, הפסיכולוגיה, ניהול בתי סוהר ועוד.
...
(ד) לאור כל האמור לעיל יש להסיק, לפי טענת המשיב, כי הכליאה בישראל תואמת את תחיקת הביטחון, החלה בתוך יהודה ושומרון.
נושא זה לא עלה בעתירה ובטיעונים שלפנינו, וההצעה שתובא בהמשך הדברים מועלית כאן כמסקנה נגזרת מן הדיון שנתקיים לפנינו: הצעתנו היא, כי המשיב ישקול את מינויה של ועדה מייעצת קבועה, אשר תקיים מעקב מתמיד ואשר תדווח ותייעץ למשיב בעניין תנאי הכליאה במיתקן הכליאה בקציעות.
לדעתי, אין להסיק מסקנה לענייננו מן העובדה, שבסעיף 79 לאמנה, בו מוזכרות זכויות ספציפיות של עציר מינהלי, אין איזכור בדבר האיסור להעביר אדם כזה, בעל כורחו, אל מעבר לשטח האזור הכבוש.
דעה זו מקובלת עלי במיוחד לאור הפירוש הרחב שיש, לשיטתי, לתת לסעיפים 49 ו-78 לאמנה, שבהם עסקינן.