ועדה רפואית לעררים, אשר היתכנסה ביום 19.12.22 קבעה כי מיום 1.8.22 נותרה למערערת נכות צמיתה בגובה 10% בגין פגיעה שטחית בכף הרגל ובבהונות בהתאם לפריט ליקוי 35(1)(ב) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956.
עוד לטענת המערערת, הרופא מסביר שמדובר בתקופה שלאחר התאונה, כשהיא עדיין מגובסת ודורכת בעזרת קביים, כאשר לטענתה המילה "ולא" שמצוינת בדברי הרופא בועדה משמעותה "ולכן". בהתאם לכך, ומשלא הוגש ערר על ההחלטה, טוענת המערערת כי היא הפכה לחלוטה ולוועדות שהתכנסו לידון בעיניינה בתום זמניות לא היתה סמכות לידון בשאלת הקש"ס לאחר שזה הוכר.
כך עולה מבר"ע (ארצי) 9792-07-15 שמואל גימפל נ' המוסד לביטוח לאומי (מיום 28.7.15), שם נקבע ממילא כי שעה שאין דיון מעמיק ומפורט בשאלת הקש"ס בזמן הנכויות הזמניות, הדבר אינו מונע מועדה שדנה בנכות צמיתה לקיים דיון מעמיק בקשר הסיבתי.
מחד עושה הועדה שימוש במפורש במילה "לא", אשר על אף הקושי במבנה התחבירי שיוצר המשפט ("ולא הפוסק מכיר בפגיעה זו") לא ניתן לקבוע כי הועדה עשתה שימוש במילה "ולא" במקום "ולכן", כפי שטוענת המערערת, שכן דומה כי באותה דרך ניתן לטעון שמבנה המשפט היה צריך להיות "והפוסק לא....". מנגד, לא ניתן להיתעלם מן העובדה שבטבלאות המסכמות המפרטות את הפגימות שהוכרו, ואת אחוזי הנכות הזמניים שנקבעו למערערת, הופיעה הכוויה במפורש.
...
בנסיבות אלה, טוענת המערערת כי יש להשיב את עניינה לוועדה בהרכב אחר, על מנת שזו תבדוק אותה ותקבע נכותה בגין הצלקת בלבד, מבלי שתידרש לשאלת הקש"ס.
לטענת המשיב, דין הערעור להידחות בהעדר פגם משפטי, שכן טענת המערערת כי בעבר נקבע קש"ס חלוט בין הצלקת לאירוע אינה נכונה.
לגופו של עניין טוען המשיב, כי הוועדה לעררים מסבירה שפער הזמנים בין הופעת הצלקת לבין התאונה מצדיק שלילת קש"ס ודי בהנמקה זו. לפיכך, לטענת המשיב, אין מקום להשיב את עניינה של המערערת לוועדה, לא בהרכב זה ולא בהרכב חדש, אלא דין הערעור להידחות.
סוף דבר
הערעור מתקבל בחלקו, כאמור בסעיף 21 לעיל.