לטענת התובע זכויותיו במקרקעין נמכרו לנתבעת 1 ע"י הנתבע 2 אשר הציג עצמו כמיופה כוחו של התובע, על פי יפוי כח נוטריוני בלתי חוזר מיום 12.12.18 (להלן – "יפוי הכח") והעסקה הושלמה ברשום הנתבעת 1 כבעלת הזכויות ביום 22.2.21.
כפי שנקבע בתקנה 63(2)(16) לתקנות סדר הדין האזרחי התשע"ט-2018 (להלן – "התקנות") לבית המשפט קיימת סמכות ליתן פסק דין כבר בשלב קדם המשפט "אם מצא שכתב ההגנה אינו מגלה הגנה כלל".
על מהות הסמכות האמורה עמד בית המשפט העליון לאחרונה בבע"מ 7367/22 פלונית נ' פלונית (26.1.23) ובין היתר נקבע על ידו כי: "ניתן להכריע בשאלה אם יש מקום ליתן פסק דין, כבר בשלב קדם המשפט, על פי מבחן "סכויי ההגנה", שלפיו "השאלה שעלינו לבחון אפוא, היא זו: מהם סכויי ההגנה, נוכח טענותיה המשפטיות בהנתן התשתית העובדתית שניתן לגבש לגביהן? ככל שיימצא כי מדובר בסכויים אפסיים ממש, הרי שמדובר ב"כתב הגנה שאינו מגלה הגנה כלל", וניתן יהיה לסיים את ההליך לאלתר, בדרך של מתן פסק דין" (פסקה 21).
...
ביום 18.10.22 התקיימה ישיבת קדם משפט ראשונה שבה הבהרתי לצדדים כי אני סבור כי הונחו בפני בית המשפט די ראיות המצביעות על כך שיפוי הכח מזויף, ובנסיבות אלו סברתי כי על הנתבעת 1 ליתן הסכמתה למתן פסק דין לטובת התובע.
ביום 18.1.23 ניתנה החלטתי בה דחיתי את הבקשה למתן תוקף של פסק דין להסדר הפשרה אשר נומקה בכך שלעמדתי ההסדר המוצע במהותו הינו "עסקה במקרקעין" המחויבת בין היתר בדיווח מתאים למיסוי מקרקעין ותשלום מיסים בהתאם וקבעתי כי בית המשפט "אינו יכול לשמש כ"חותמת גומי" המאשרת הסכם "כספי" לכאורה בין הצדדים, שמשמעותו האמיתית היא "עסקה במקרקעין" החייבת בדיווח ובתשלום מיסים".
כמו כן אני מורה לרשם המקרקעין לבצע את הפעולות המפורטות בסעיף 36 לעיל, וב"כ התובע יגיש פסיקתא לחתימתי במידת הצורך.
בנוסף, ובשים לב לשלב המקדמי בו ניתן פסק הדין, ולנכונות הראשונית של הנתבעת 1 לקבלת התביעה שעליה הצהירה הנתבעת 1 כבר בכתב הגנתה, אני מחייב את הנתבעת 1 בהוצאות התובע (כולל שכ"ט עו"ד) בסכום מופחת של 12,000 ₪.
בנוסף אני מחייב את הנתבע 2 אשר לא הגיש כתב הגנה ועל פי הראיות שלפני ביצע פעולת זיוף חמורה שבעטיה נדרש התובע לכל ההליכים בתיק זה בהוצאות התובע (כולל שכ"ט עו"ד) בסך של 40,000 ₪.