התביעה שהגישה המערערת לבית משפט קמא ואשר נדחתה על ידו הנה החמישית במניין התביעות שהגישה המערערת נגד ו/או בקשר למשיבים, שכניה לבניין, המתגוררים בדירה שמתחתיה.
בית משפט קמא הוסיף ודחה את טענת המערערת כי פעולות הבנייה שנעשו על ידי המשיבים בשנות ה - 90' נעשו ללא הסכמתה, שהרי המערערת רכשה את דירתה רק בשנת 2013 באופן שבכל הנוגע לבנייה שנעשתה בתקופה שקדמה לכך "התובעת נכנסת בנעליה של קודמתה, עמידר", והסכמתה שלה אינה נידרשת, מה גם המערערת "נכנסה ביודעין למצב קיים".
משנדחו טענות המערערת לשימוש ייחודי שעושים המשיבים ברכוש המשותף ממילא נדחתה גם תביעתה לדמי שימוש ראויים.
חרף גילה של המערערת, לא נוכל להמנע מחיובה בהוצאות משלתביעה שהגישה, שכבר צויין לעיל שהיא החמישית במספר בסכסוך השכנים, לא הייתה תוחלת מלכתחילה.
...
נקבע כי "הנתבעים לא שתלו את עץ הדקל ואת עץ השסק", כי "קיומם אינו מהווה שימוש בלתי סביר ברכוש המשותף" וכי שני עצים אלו "אינם מהווים מטרד לתובעת או מפריעים לשימוש שלה במרפסת". עם זאת, ניתנה למערערת הרשות להסיר מהעצים הללו את אותם שני הענפים "החודרים בקציהם למסתור הכביסה של התובעת".
המרתף – בית משפט קמא קבע כי בחוות הדעת השמאית שהגישה המערערת "לא נכללו כל ממצא או מסקנה בדבר חוקיות בניית המרתף" למעט הערה בדבר קיומו של "חשד" לבנייה ללא היתר, וכי חוות הדעת התמקדה בשומת הפיצוי לו טענה המערערת במובחן מבנייה ללא היתר.
דין הערעור להידחות לפי תקנה 460(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 משמקובלים עלינו ממצאיו העובדתיים של בית משפט קמא, העולים בקנה אחד עם הראיות שהובאו בפניו, ומשממצאים אלו תומכים במסקנותיו המשפטיות שאין לגלות בהן טעות שבחוק.
הערעור נדחה אפוא.
אנו מחייבים את המערערת לשלם למשיבים את הוצאות הליך הערעור ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 20,000 ₪.