עסקינן בסכסוך בין שכנים, על רקע מחלוקות סביב חצר המוצמדת לדירת התובעים ומחסן שבבעלותם.
בשולי הדברים, אציין כי מעיון בפרוטוקול אספת הדיירים הנ"ל, לא ברור האם עמדת הדיירים בזמנו הייתה, שהרחבת דירת התובעים מיצתה את כל שטח החצר הצמודה לה, או שמא נותרה רצועה כלשהיא ממנה (ר' מצד אחד את האמור ברישא לסעיף 5א' ומצד שני את הפסקה השנייה לסעיף 5א' לפיה ייבנה קיר הפרדה, בין השטח המשותף לשטח החצר ששייך לדירה של אבי מור; מצד שלישי, בסעיף 6 ניתן למצוא תימוכין לכאן ולכאן).
כמו כן, טוענים התובעים כי שטח המחסן שלהם, אשר רשום כ-4 מ"ר, מתפרש גם על חלק ממה שידוע כיום כחדר ההסקה ועל כן, טענו בראשית הדרך כי יש להרוס את הקיר המפריד בין המחסן ולבין חדר ההסקה, כדי לאפשר להם לעשות שימוש במלוא שטח המחסן הרשום שלהם, אולם במהלך בירור התובענה, החליטו התובעים לוותר על סעד זה (ר' עמ' 9, ש' 7-6 לפרוט' יום 29.1.11).
זאת ועוד, הטענה שלפיה הנתבעים היו רשאים לעשות כן, על רקע החלטת האספה הכללית, דינה להדחות, משמדובר בסכסוך על זכויות קנייניות ולא סיכסוך על הניהול השוטף של עינייני הבית המשותף, שהוא ורק הוא מוכרע ברב קולות.
מאידך, קבע המומחה בחוות-דעתו, כי על בסיס מדידה שערך בפועל "כמקובל לרישום זכויות בפנקס הבתים המשותפים", המחסן מתפרש בפועל, על שטח נטו בין ארבע קירותיו (שטח ריצפה ללא קירות) של 2.137 מ"ר בלבד (ר' גם את נתוני המפה המצבית, מהם עולה כי שטח המחסן נטו שווה למכפלה של 1.28 מ' על 1.67 מ' הנותנת תוצאה של 2.137 מ"ר).
...
כמו כן, בכל הנוגע לנזקים שנגרמו אם נגרמו, לאחר הגשת התביעה, קמה לתובעים ממילא עילת תביעה חדשה ופתוחה בפניהם הדרך לעתור לסעד בגין נזקים אלה בתובענה נפרדת, וזאת ללא כל צורך בהיתר לפיצול סעדים מצד ביהמ"ש. לפיכך ועל רקע הדיון לעיל – הבקשה לפיצול סעדים נדחית.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה בעניין החצר מתקבלת באופן שנקבע לעיל והתביעה בעניין המחסן נדחית.
על רקע התוצאה וכן על רקע הנסיבות הכוללות, כמו גם העובדה שהתנהלות שני הצדדים לא הייתה נקייה מכל רבב, אני מחליט שכל צד יישא בהוצאותיו וזאת מבלי לפגוע בהוצאות שכבר נפסקו לחובת מי מהצדדים לפני פסק הדין, ככל שנפסקו.