מונחת לפנַי תביעה כספית ולמתן צו עשה בסכסוך בין שכנים על רקע עבודות בניה שביצע הנתבע בביתו.
התובעת טוענת, כי הנתבע הרס את הגדר החיה תוך פגיעה בגינתה והקים את הגדר האחורית תוך פלישה לחלקתה, מדובר בסטייה של 45 ס"מ לאורך הגדר (כ-8 מטרים) ומכאן שנגזל מחלקתה שטח של כ-3.5 מ"ר. עוד לדבריה, עלות העתקת הגדר מוערכת בסך כ-66,700 ₪, ובגין השמוש בחלק "הנגזל", היא עותרת לפצוי בסך 3,150 ₪.
מנגד, הנתבע מכחיש כי פירק את רעפי גג ביתה של התובעת ולא היה לו כל צורך בכך מאחר ובין הבתים מפריד קיר עבה שעולה מעל קו הרעפים.
לעניין צלחת הלוויין, לפי התמונות וכך לפי חוות הדעת של המומחה מטעם בית המשפט, הצלחת פורקה במהלך עבודות הבניה אך זו הורכבה מחדש על הקיר המשותף.
...
תמצית טענות הנתבע
הנתבע טוען מנגד, בין השאר, כי התביעה נגדו, על כל רכיביה, היא חסרת יסוד וכי דינה להידחות.
אשר לרכיב "הפרעה של ממש", נקבע בפסק הדין בעניין ע"א 44/76 אתא חברה לטכסטיל בע"מ נ' זאב שוורץ, פ"ד ל(3) 785, 794 (1973), כלהלן:
"סעיף 44 לפקודת הנזיקין... נוקט לשון "הפרעה של ממש" בתארו מידתה של הפרעה של פלוני לשכנו, שהיא מיסודותיה של עוולת המטרד ליחיד, "הפרעה", משמע כי קיומה, מידתה ועצמתה אינם נבחנים אלא תוך זיקה לאדם אחר, כי הרי הפרעה היא התוצאה של פעלו של פלוני כלפי אחר, מכאן, כי הדגש על תוצאות המעשה ולא על טיבו של המעשה עצמו ועל-כן יתכן כי פלוני ינקוט אמנם באמצעי זהירות סבירים בביצוע מעשהו, אך בכל זאת לא יוכל להימנע מהפרעה ועקב כך גם יתחייב בביצוע מטרד"
העובדה לפיה שכן מבצע עבודות שיפוץ, שמטבע הדברים יכולות לגרום לאי-נוחות אצל השכן האחר, אינה מקימה כשלעצמה עילת תביעה וחבות בדין.
סיכום
לאור האמור, התביעה מתקבלת באופן חלקי.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעת סך 23,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ביום 13.8.2017 ועד יום מתן פסק הדין.