לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה דין הבקשה להיתקבל ודין העירעור להיתקבל מהנימוקים כדלקמן:
סעיף 5 לחוק הבוררות קובע כי:
"(א) הוגשה תובענה לבית-משפט בסכסוך שהוסכם למסרו לבוררות ובקש בעל-דין שהוא צד להסכם הבוררות לעכב את ההליכים בתובענה, יעכב בית המשפט את ההליכים בין הצדדים להסכם, ובילבד שהמבקש היה מוכן לעשות כל הדרוש לקיום הבוררות ולהמשכה ועדיין הוא מוכן לכך.
...
תמצית טענות המבקשת בבקשת רשות ערעור:
א) בימ"ש שגה עת קיבל את הבקשה להתליית ההליכים וזאת על אף שהמערכת ההסכמית בין הצדדים מתירה למבקשת לשלוח לאחים שגראוי הודעה לצד שלישי על אף תנית הבוררות המצויה בהסכם הביצוע, ובנסיבות אלה מנועה אחים שגראוי מלבקש את עיכוב ההליכים וכי דין בקשתה היה להידחות.
לאחר מכן, בחנה כב' הש' ערקובי את הוראות הסכם הפשרה והגיעה למסקנה כי למרות שהסכמי הביצוע כללו סעיף בוררות, ניתן לראות כי במסגרת הסכם הפשרה הסכימה אחים שגראוי כי בעת שתוגש תביעה נגד גרנד גינדי תוכל גרנד גינדי לשלוח הודעת צד ג' לאחים שגראוי ולצרפה לתביעה.
בבחינת הנחיצות המהותית של אחים שגראוי סברה כב' השופטת כי הנסיבות אינן מהוות טעם מיוחד שלא לעכב את ההליכים נגד שגראוי כשבחינת שיקולי היעילות מביאים דווקא למסקנה כי יש להיעתר לבקשת אחים שגראוי.
נקבע: "סבורני כי צד שלישי אינו הכרחי לבירור התביעה שבפניי ביחס לליקויים השונים הנטענים ע"י התובעים, כשטענות המשיבה בשאלת האחריות של המבקשת לליקויים הנטענים ע"י התובעים יתבררו ויוכרעו במסגרת הליכי הבוררות במיוחד לאור הוראות חוק המכר, הקובעות את אחריות הקבלן כלפי הרוכשים, היינו, את אחריות המשיבה".
אני סבורה כי במוקד המחלוקת בענייננו צריכה לעמוד השאלה, האם מדובר בסכסוך אשר "הוסכם למסרו לבוררות" לאור ההסכמה המאוחרת בסעיף 10 להסכם הפשרה.
לסיכום:
א) לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות ערעור להתקבל ודין הערעור להתקבל.