בהתייחס לטענה כי היה על המדינה לנהל משא ומתן עם ההסתדרות נטען כי הנהגת מנגנון דיווח הוא פררוגטיבה של המעסיק, אשר יישומה אינה מחייב את הסכמת העובדים או הסכמת האירגון היציג, שכן הנהגת מנגנון דיווח אינה משפיעה על זכויותיהם של העובדים או על זכותם לשכר עבודה אלא היא קובעת סדרי עבודה בלבד; בהתאם לסעיף 9 להסכם הקבוצי הוראות התקשי"ר וחוקת העבודה חלות על הרבנים, ובהתאם לסעיף 91.151 לתקשי"ר כל העובדים, זוטרים כבכירים, מחויבים להחתים שעון נוכחות במקום עבודתם; ההוראה שנקבעה בחוזר המנכ"ל, הגשת דיווח ריבעוני על פועלם ופעולותיהם, פחותה מהחובה הקבועה בתקשי"ר, ומדובר בחובה מינורית ביותר.
בהתאם לפסיקה,
"למעסיק הסמכות לקבל החלטות ניהוליות במפעלו. עם זאת, ככל שלהחלטה הניהולית של המעסיק השלכות במישרין או בעקיפין על זכויות העובדים, על תנאי עבודתם ובטחונם התעסוקתי, מוטלת על המעסיק, בהתאם לנסיבות ולפי העניין, חובת הידברות ומשא ומתן על השלכות ההחלטה על זכויות העובדים ובטחונם התעסוקתי [סיכסוך הקמת הנמלים; עס"ק (ארצי) 23/07 חברת החשמל לישראל בע"מ – ההסתדרות הכללית החדשה (10.10.2007); עס"ק (ארצי) 400005/98 ההסתדרות, הועד הארצי של עובדי מינהל ומשק בבתי החולים הממשלתיים – מדינת ישראל, פד"ע לה 103 (2000); ס"ק(ארצי) 20/07 מדינת ישראל – ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים, בסמינרים ובמכללות (4.12.2007); בר"ע (ארצי) 50556-09-11 הסתדרות העובדים הכללית החדשה איגוד עובדי התחבורה – חברת רכבת ישראל בע"מ (28.9.2011)].
...
עם זאת, מצאנו כי אין מקום למתן סעד אופרטיבי, שכן כאמור במהלך ניהול ההליך המשפטי התקיימו הליכי הידברות וגישור ממושכים בין המדינה לבין ההסתדרות, ובכך מוצתה חובת ההיוועצות.
סוף דבר
בכפוף לקביעותינו כאמור לעיל בהתייחס להוראות חוזר המנכ"ל השונות, הבקשה למתן סעד הצהרתי כי הוראות חוזר המנכ"ל בטלות – נדחית, וכן הבקשה למתן צו מניעה לפיו המשיבים מנועים מלנקוט צעדים ליישום הוראות חוזר המנכ"ל. למותר לציין, כי יישום חוזר הוראות המנכ"ל ייעשה בהתאם לקביעות בפסק הדין.
אנו קובעים כי המדינה הפרה את חובתה לקיים הליך היוועצות עם ההסתדרות, אולם נוכח השתלשלות ההתדיינות בהליך, לא מצאנו מקום למתן סעד אופרטיבי.