היסוד להרמת מסך עוגן בטענות כמו הסתתרותו של הנתבע מאחורי הנתבעת, וכי פעל במסגרתה "ביודעו שהוא אינו יכול ואינו רוצה לשלם את הסכומים הנתבעים ... פעל מתוך אינטרס אישי במטרה להתעשר ולא במשפט בקבלת התמורות מדיירי הפרויקט או מהקבלן הראשי...", "עשה שימוש באישיות המשפטית הנפרדת של החברה כדי להונות או לקפח נושה וכאשר בעל המניות לוקח סיכון בלתי סביר ביודעו, או כאשר קיימות נסיבות המצביעות על כך, כי החברה לא תוכל לפרוע את חובותיה כלפי נושה".
עוד נטען כי הנתבע יצר בפני התובעת מצג שוא "העולה כדי תרמית כי התמורות בגין העבודות ישולמו במלואן. הנתבע ידע כי רק התערבותו והבטחתו האישית היא שתגרום לתובעת לבצע את העבודה" , "הביא להתקשרות... כשהוא יודע או שהיה עליו לדעת שהנתבעת לא תוכל לעמוד בהתחייבויותיה הכספיות עקב מימון דק..." וכן "התרשל בניהולה התקין של החברה תוך שהוא גורם ליצירת התחייבויות שהנתבעת אינה יכולה לעמוד בהן" .
לאחר שהנתבעים כפרו בעמדת התובעת בתשובתה הנ"ל , הותרתי את ההכרעה בשאלה זו (עפ"י החלטתי מיום 15.5.14) לשלב ההוכחות והסיכומים, תוך שציינתי שראוי כי התובעת תשים לבה לטענות הנתבעים ע"מ להמנע מחיוב בגין ניהול היתדיינות מיותרת בשאלה זו.
נציג התובעת בעדותו העיד על אופי התחייבותו של הנתבע ,כפי שהוא הבינה והסביר שהנתבע( עמ ' 19 לפר'):
"היה מודע שהוא ערב אישית לכל ההתחייבויות של החברה מהרגע הראשון שנכנסנו לשם, אחרת לא היינו נכנסים ... עצם החתימה על המסמך הזה [ההסכם הראשון], כולל הפגישה שלנו, היתה התחייבות שלו באופן אישי לכל מה שכתוב פה ... אלה מסמכים שנערכים בד"כ באתר בקונטיינר תחת אבק עם פועלים על הראש, כך מתנהלים הדברים. זה לא נעשה במשרד עו"ד בצורה מסודרת כאשר כל צד מודע לצד המשפטי, הדברים מתנהלים בצורה כמו שאת רואה בהסכם, וההתחייבות של חיים הייתה התחייבות אישית למה שכתוב פה. זו ההיתחייבות שלו. הוא אמר לי 'אני חותם לך כאן, זו החתימה שלי ואני ערב להסכם'"
מנגד, הכחיש הנתבע את גרסת התובעת והעיד כי (בעמ' 40 לפר'):
"99% מהספקים והקבלנים שיעבדו עם אנדי לא קיבלו ערבות אישית וגם לא דרשו ערבות אישית מהבעלים של אנדי. היום יש מאגרי מידע שנותנים אינפורמאציה לספקים ולקבלנים על מוסר התשלומים של החברה...מעולם לא הייתה בקשה לערבות אישית... מעולם לא דובר על ערבות אישית. ולא היתה סיבה לתת ערבות אישית".
הנתבע אישר כי במסגרת ההליכים מול הקבלן הראשי, הועברו לחשבון הנתבעת בבנק אוצר החייל כספים בסכום של כ- 670,000 ₪ (בעמ' 36 לפר'):
"...מכיוון שלבנק אוצר החייל היתה המחאת זכות על כל הכספים שנכנסים מהפרויקט. ברגע שהכסף הזה ניכנס לבנק, וכשהבנק הבין שיש סיכסוך משפטי בין הצדדים, הוא עצר לאנדי הנדסה את האשראי ופה החלה הקריסה... הנתבעת שילמה מעל 15,000,000 ₪ בפרויקט כאשר התקבולים שלה היו בערך 14,000,000 ₪. ניתן להציג כרטסת חשבונות. אם ביהמ"ש יבקש, נעשה זאת".
הנתבע הודה כי הנתבעת אינה פעילה וכי היא נתבעת יחד עמו ע"י בנק אוצר החייל בסכום של 880,000 ₪.
...
סיכומו של דבר, בענייננו, לא מתקיימים התנאים שנקבעו בסעיף 6 לחוק החברות לצורך הרמת מסך, במיוחד בנוסחו כיום, לאחר תיקון מס' 3 שצמצם את העילות והמקרים בהם ניתן יהיה להורות על הרמת מסך.
לא מצאתי כי בנסיבות העניין צודק ונכון לעשות שימוש בדוקטרינה של הרמת מסך ולא שוכנעתי כי נעשה ע"י הנתבע שימוש לרעה באישיות הנפרדת של הנתבעת באופן שיש בו משום נטילת סיכון בלתי סביר באשר ליכולתה לפרוע את חובותיה.
לסיכום
לאור כל האמור אני מקבלת את התביעה בחלקה וקובעת כדלקמן:
הנתבעת 1 תשלם לתובעת סך של 102,086 ₪( לאחר הפחתת התשלום שבוצע) בתוספת מע"מ. לסכום זה יתווספו ריבית והפרשי הצמדה כחוק, החל מיום 15.10.12 ועד מועד התשלום בפועל וכן הוצאות בגין אגרה ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 15,000 ₪.