מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סכסוך עסקי: תביעה למסירת רכבים והשבת כספים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

סיכסוך עסקי בין הצדדים באשר לעיסקאות במשאיות ומערבלי בטון, בעקבותיו הוגשה תביעה למסירת רכבים והשבת כספים.
...
סוף דבר ענייננו בתביעה העוסקת ביחסים המסחריים בין הצדדים ונטען בה שהנתבעים חבים לתובעת כספים ורכבים.
בסיכום הדברים לא ניתן להימנע מהמסקנה שבפני בית המשפט הוצגה רק חלק ממסכת היחסים העסקיים בין הצדדים.
מכל המקובץ בפסק דין זה עולה כדלקמן: לא הוכח שהתובעת סיימה לשלם עבור משאית המרצדס ולא הוכח שמי מהנתבעים חב לה תשלום כלשהו כהחזר מע"מ שלכאורה שילמה חברת א.מ.סורי.

בהליך החזרה/טיפול בתפוס שהוגש בשנת 2022 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

משטרת ישראל הגישה תגובה ובה ציינה כי יש טוען לבעלות ביחס לרכב מושא הבקשה וזאת במסגרת סיכסוך עסקי, וכי מבחינת משטרת ישראל בנסיבות אלה, היא נכונה למסור את כלי הרכב כפי שיורה בית המשפט.
הגם שאין בקביעת בית משפט במסגרת החלטה על החזרת תפוס משום מעשה בית דין, עדיין יש בה כדי לקבוע את סטאטוס המחזיק בנכס התפוס בפועל כשהמשמעות היא העברת נטל השיכנוע אל האדם שיבקש לאחר מכן להוציא את התפוס מידיו של המחזיק וזאת על פי הכלל : "המוציא מחברו עליו הראיה". במסגרת הבקשה בית המשפט נידרש לבחינת זכויות הצדדים לכאורה וככל שיש סיכסוך משמעותי באשר לבעלות, אין לבררו בשעת הדיון בבקשה להחזרת תפוס אלא, מן הראוי להפנות את הצדדים לבית משפט האזרחי".
כמו כן, מהודעתו עולה כי קיים סיכסוך עסקי וחוב כספי בינו לבין מר סנקר העולה על מיליון ₪.
בנוסף, המבקשת בעצמה לא הרחיבה לגבי מעורבות בעלה עם המשיב בעיניין העיסקי וב"כ המבקשת אף הרחיק את בעלה בכך שאמר : "אם יש טענות לגבי בעלה של המבקשת מה סנקר יכול היה להגיש תביעה". באת כח המשיב הגישה מסמכים וביניהם הסכם למכירת רכב בין חברת א.נ רכבי יוקרה בע"מ לבין מר סנקר (מיסמך סומן מע/1), וכן רישיון רכב כשהבעלות רשומה על מר סנקר (מיסמך סומן מע/2), וכן הסכם זכרון דברים למכירת הרכב מושא הבקשה למר אופיר ברנס (מע/4).
...
סוף דבר הבקשה להחזרת תפוס נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה קטנה על סך 10,313 ש"ח הנוגעת לחיוביה של הנתבעת להשיב לתובע כספי עסקה אשר לטענתו מהוה "עסקה במסמך חסר" ואשר במסגרתה נגבו ממנו סכומים מעבר למוסכם.
טענות הנתבעת: לטענת הנתבעת, עניינה של התביעה היא ניסיון לערבה בסכסוך לא לה, ולגלגל לפתחה מחלוקת בין התובע לבין בית עסק במסגרת עסקה שבוצעה ביניהם.
נוסף על הוראות החוק כאמור, סעיף 6א. לחוק כרטיסי חיוב קובע, כך: "הודיע לקוח למנפיק, תוך שלושים ימים מיום שנמסרה הודעת המנפיק על החיוב, שהסכום במסמך המעיד על העסקה הוגדל ללא הרשאה, ישיב לו המנפיק את ההפרש בין הסכום שעליו הודיע הלקוח כי התחייב בו תמורת הנכסים שרכש, לבין הסכום שרשום במסמך, בערכו ביום החיוב". בהתאם להוראות סעיף 6א.(ב) לחוק, השבת הכספים תעשה לא יאוחר מעשרה ימים לאחר שניתנה הודעה בענין על ידי הלקוח.
האם מחויבת היתה הנתבעת להשיב את כספי החיוב (בין בהסתמך על הוראות סעיף 9(ב) לחוק, ובין בהסתמך על הוראות סעיף 6א. לחוק)? כאשר מסווגת עסקה כ"עסקה במסמך חסר" או כאשר לקוח טוען לחיוב בסכום מוגדל החוק קובע, כי על חברת כרטיסי האשראי להשיב את הכספים השנויים במחלוקת לידי הלקוח תוך 10 ימי עסקים (כך בהתאם להוראות סעיף 6א. ו-9(ב)).
מכאן, כי בנסיבות בהן סביר היה, כי מדובר בחיוב שמבוסס על הוראות ההיתקשרות (היות ומדובר בהסכם להשכרת רכב, אשר מקובל שנכללת בו הוראה המאפשרת חיוב בגין נזקים נוספים מלבד דמי השכירות והנזקים המכוסים בביטוח והמגולמים בדמי ההישתתפות העצמית), רשאית היתה הנתבעת להקדים את הבירור מול חברת ההשכרה מבלי לבצע השבה של הכספים.
...
סוף דבר: בסיכומם של הדברים אני קובעת, כי מאחר ושוכנעתי, כי התובע אישר בחתימתו גביית סכומים נוספים מעבר לסכומים להם התחייב במפורש (במסגרת הסכם ההתקשרות); ואישר בחתימתו, כי יבוצע חיוב בגין הנזקים שנגרמו לרכב (במסגרת החתימה על המסמך אשר סומן כ-נ/2), אין מקום לחייב את הנתבעת בתשלום הסכומים בהם חויב הנתבע על ידי חברת ההשכרה.
בנוסף אני קובעת, כי בנסיבות הענין, אין מקום לפסוק פיצוי לתובע בשל סירובה של הנתבעת להשיב את הכספים בטרם ביצוע הבירור עם חברת ההשכרה (כפי שנדרשה היתה לאור הוראות סעיף 6א. וסעיף 9(ב) לחוק), לאור הצגת התמונה החלקית על ידי התובע; העדר סבירות בטענה, כי לא ניתן לחייבו בסכומים נוספים; ובשים לב לבירור המהיר והענייני מול חברת ההשכרה ומול התובע.
אשר על כן, לאור האמור, אני דוחה את התביעה.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בית המשפט מציין כי המערער לא השיב את המעטפות או הכספים, לא לאחר שהתבקש לעשות כן במהלך חקירתו, ולא לאחר שהסתיים הדיון בתביעה שהגיש כנגד קל אוטו, והפעם הראשונה בה הביע נכונות לעשות כן היתה בעת עדותו בבית המשפט, מכל האמור, נקבע כי המאשימה עמדה בנטל להוכחת המחשבה הפלילית הנלווית לעובדות, שהן אינן מוכחשות.
נטען כי שגה בית משפט קמא בכך שבהכרעת הדין לא היתייחס לארוע שהתרחש במוסך כארוע סיכסוך עסקי עם חברת קל –אוטו, ארוע אשר היה אמור להתנהל במסלול האזרחי, ואולם עצם היותו של המערער שוטר הביא את המאשימה להעביר את התיק למסלול פלילי ואילו היה המערער אזרח ככל אדם תיק זה לא היה מגיע לפתחו של הדין הפלילי.
נטען כי לפחות ביחס לאישום השני, מודה המערער כי לקח מעטפות עם כסף ליצירת מנוף במסגרת סיכסוך אזרחי, ולגבי האישום הראשון הוא מודה כי גם ברגע שגילה שהמפתחות אינם שלו לא טרח להחזיר את המפתחות אלא רק כשהזמינו אותו לחקירת מח"ש. נטען כי המערער כעת מתנער מאמירתו בחקירת מח"ש כי ביזבז את הכסף שהיה במעטפות.
ביחס למתלונן השני, אשר העיד ביחס לאישום השני, בית המשפט מציין כי לעד לא היתה כל סיבה לפגוע במערער, או לטיפול עליו האשמת שוא כלשהיא, וכי ביחס למעטפות המחלוקת מתייחסת רק למספר המעטפות, ולטענה כי רק אחת מהן הכילה כסף מזומן, ובית המשפט מקבל את עדות העד, גם בהסתמך על התכתובת נ/4 שם פורטו מספרי כלי הרכב שהמעטפות התייחסו אליהם, וכי מדובר בשלושה כלי רכב, ועל נוהל העבודה.
סעיף 430 לחוק העונשין – נטילת נכסים לשם סחיטה קובע: "הנוטל נכס של זולתו שלא כדין כדי להניעו לתת דבר או לעשות מיסמך או לחתום עליו, דינו מאסר שנה". לקיחת המפתחות של רכב אחר, שאינו שלו, בוצעה על ידי המערער על מנת להניע את המתלונן הראשון למסור למערער את רכבו של המערער, כאשר ביניהם היתה מחלוקת לעניין התשלום שצריך המערער לשלם עבור הטיפול ברכבו.
...
ביחס לטענת המערער באשר למחדל בשל אי המצאת סרטון ממצלמות האבטחה בסניף קל אוטו, נקבע כי המחדל אינו עומד לפתחה של המאשימה, הוכח כי נעשו הפעולות הנדרשות להשגת הסרטון, אלא שבסופו של דבר לא הועבר סרטון ע"י מחלקת הביטחון בחברת קל אוטו.
לאחר בחינת הטענות הרבות שהעלה המערער, הכרעת הדין, הראיות וההליך שהתקיים בפני בית משפט קמא, המסקנה היא כי דין הערעור להידחות, אין בערעור זה ממש, הערעור מכוון כנגד קביעות עובדתיות, אשר כמעט כולן מתייחסות למהימנות של עדים ולהתרשמות ישירה של בית המשפט השלום מהם, לצד תמיכת ראיות חיצוניות בגרסתם של עדים אלו.
אשר לטענה בדבר מחדל חקירה בשל אי קבלת סרטון של האירוע השני – אכן ראוי היה לעשות מאמץ גדול יותר לצורך כך, אולם, מקובלת עלי קביעת בית משפט קמא כי אין בכך כדי לפגוע בהגנת המערער.
מכל האמור, דין הערעור להידחות, וכך אציע לחבריי.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2024 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

המבקשת צרפה תצהיר מטעמה התומך בהתנגדות ובו טענה כי בינה ובין החייב 2 והחברה שבבעלותו היתקיימו יחסים עיסקיים עד שהתגלע סיכסוך כספי אשר בעקבותיו פתחה מאיר מערכות כנגדה תיק בהוצל"פ. המבקשת עוד טענה כי בעקבות פתיחת התיק הנ"ל, הגיעו הצדדים להסכם פשרה לפיו יסולק חובה כלפי מאיר מערכות בתשלום סך של 90,000 ₪, וכן כי החייב 2 התחייב בהסכם כי ככל וייפתח תיק הוצל"פ כנגד ההמחאה נשוא התיק דנן ע"ס 200,000 ₪ המוחזקת בידיו, הוא יהיה חייב בתשלום הסכום הנתבע בגין שיק זה תוך שיפוי המבקשת בגין נזקיה.
ע"א 544/81 מנחם קיהל נ' סוכנות מכוניות לים התיכון בע"מ, פ"ד ל (3),524,518; י' זוסמן "סדרי הדין האזרחי", מהד' שביעית,1995,עמ' 675; ע"א 3374/05 אליהו אוזן נ' בנק איגוד לישראל בע"מ, [פורסם בנבו] תקדין-עליון 2006(2),1474.
בנוסף לכך, נציג המבקשת עוד העיד ופירט כי השיק נשוא התובענה נימסר למאיר מערכות התמורה לעבודתו שבוצעה במסגרת העסקתו לידי המבקשת בפרויקט בו עבדה, אך הוסכם ביניהם כי השיק הנ"ל יוחזר וזאת לאחר שמאיר מערכות נכנסה בנעלי המבקשת בעבודתה באותו פרויקט ואשר במסגרתו שמורים למבקשת כספים אצל מזמין העבודה מכוח עכבון שביצע המזמין בשיעור 5 % מכל חשבון וכן כספים עתידיים שהיו אמורים להיתקבל לידי מאיר מערכות מהמזמין.
...
הוא היה עובד איתי באיזה פרויקט ובשלב מסוים החלטתי לא להמשיך בעבודה מסיבות רפואיות והוא נכנס לנעליים שלי להמשיך את הפרויקט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו