התובעת הודיעה לבית הדין, כי היא מסרבת לחזור לעבודה, שעה שמועד ההצעה נעשה כחודש וחצי לאחר פיטוריה ורק לאחר הגשת תביעה, ולאחר שהנתבע טען טענות שקריות בדבר מועד הפיטורים, מה שמעיד על חוסר תום לב מצידו , מה עוד שאופי העבודה מחייב את התובעת כסייעת לעבוד בצמידות לנתבע במשך שעות רבות .
אם כן, לאור הודאתה המפורשת של התובעת יש לנכות את התשלום שקבלה התובעת מהמוסד לביטוח לאומי עבור דמי אבטלה, מהפצוי המגיע לה בסך 65,976 ₪, בעד "התקופה המזכה" - קרי מיום 21.7.19 ועד לתום התקופה שבה חלה הגבלת הפיטורים (90 יום לאחר חזרה מחופשת לידה), היות שהתובעת ילדה ב 23.3.20 (עמ' 12 שורה 19 לפרוטוקול), תום התקופה המוגנת חל ביום 30.9.20.
"נוכח תכליתו הברורה של החוק להגן באופן מלא על עובדות המפוטרות במהלך הריונן ולהרתיע מעסיקים מלהפר את הוראות החוק – יש הצדקה מלאה לפצות את המשיבה גם בסכום זה".
בפרשת פלדמן, כמו גם בעיניינו- המעסיק הנתבע, לא פנה לממונה לקבלת היתר לפיטורים, ולמעשה פיטורים בנגוד לחוק עבודת נשים, הנם פיטורים בטלים, אולם, היות שהתובעת לא הוחזרה לעבודה, מועד הפיטורים שהיה יכול להתבצע מבחינה חוקית היה בתום התקופה המוגנת מפיטורים, על כן זכאית התובעת לפצויי פיטורים בגין כל תקופת עבודתה, לרבות "התקופה המזכה".
הנתבע טוען כי בלידת ביתה הראשונה, התובעת הייתה בחופשת לידה בת 7 חודשים, והתובעת אישרה זאת בעדותה (עמ' 23 שורה 31 לפרוטוקול).
...
לפיכך, אנו קובעים כי על הנתבע לשלם לתובעת, פיצוי בגין הפסד שכר בתקופת ההודעה המוקדמת בסך 4,189 ₪ .
לסיכום:
נוכח כל האמור לעיל במצטבר, אנו קובעים כי על הנתבע לשלם לתובעת את הסכומים מטה, בתוספת ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעת הוצאות משפט בסך של 7,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.