אשר על כן, ניכר כי השיחה מיום 26.3.18 הייתה על פי טיבה שיחת אזהרה ולא שיחת שימוע לקראת שקילת פיטורים במסגרתה יכלה התובעת להציג טיעוניה;
מלבד האמור, במכתב הפיטורים העלתה הנתבעת עילה נוספת לפיטורי התובעת מלבד סרובה לעשות שימוש באפליקציה לצורך דיווח השעות, והיא הטענה ל"קשיים באמינות" בדיווחיה.
בבואו לפסוק פיצויים בגין העדר שימוע, על בית הדין לשקול שיקולים שונים, תוך היתחשבות בכלל נסיבות המקרה ולא רק בקיום "כללי טקס צורניים" (ע"ע (ארצי) 554/09 צבר ברזל הספקה ושיווק מתכת בע"מ - שמיר, 13.1.11; ע"ע (ארצי) 701/07 חברת החשמל - תורג'מן, 3.3.09).
אשר על כן, לא הוכיחה התובעת את זכאותה לתשלום ברכיב זה.
הפרשות לפנסיה
סעיף 3 לצוו ההרחבה לפנסיית חובה משנת 2011 (להלן: "צו ההרחבה") קובע כי "כל עובד כהגדרתו להלן, שאין לו הסדר פנסיוני מיטיב כהגדרתו להלן, אשר מועסק או שיועסק בכל מקום עבודה, יהיה זכאי להיות מבוטח על פי צו זה...". משמע, הצוו אינו מוציא מגדר תחולתו "עובד עונתי".
עוד קובע סעיף 3 לצוו ההרחבה כי על עובד להודיע בכתב למעסיקו תוך פרק זמן קצוב באיזה ביטוח פנסיוני ברצונו להיות מבוטח, וכי אם לא יעשה כן – על המעסיק לבטחו ב"קרן פנסיה מקיפה חדשה" – המעניקה לעמית על פי תקנונה זכות לקיצבת זקנה, קצבת שארים וקיצבת נכות.
לטענת הנתבעת, ההודעות שחולקו למקדמים בכנסים שנערכו בתחילת כל עונה (נספחים א'-ב' לכתב ההגנה) הכילו את כלל הנתונים הרלוואנטיים, לרבות תקופת עבודה ותשלומי השכר, ולכן אין לפסוק לתובעת פיצוי ברכיב זה (ס' 29 לסיכומי הנתבעת).
הנתבעת תישא בסכומים הבאים שישולמו תוך 30 יום מיום מתן פסק הדין –
סך של 26,403 ₪ כפיצויי פיטורים;
סך של 6,861 ₪ בגין הודעה מוקדמת;
סך של 10,000 ₪ כפצוי על פיטורים בהעדר שימוע כדין;
סך של 2,062 ₪ כדמי הבראה;
סך של 15,890 ₪ כפצוי בגין אי הפקדה לפנסיה (חלק מעסיק).
...
עם זאת, לטעמנו לא ניתן לקבוע כי אי פירוט הזכויות נעשה "ביודעין" כדרישת סעיף 5(ב)(1) לחוק הודעה לעובד, שכן לא התרשמנו שהנתבעת פעלה, כטענת התובעת בסעיף 4.7 לכתב התביעה, מתוך כוונה לפגוע בתובעת ולהעלים ממנה את זכויותיה.
סוף דבר
תביעת התובעת מתקבלת באופן חלקי, כפי שפורט לעיל.
סך הכל תשלם הנתבעת לתובעת סך של 61,216 ₪.