מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סירוב להנפיק רישיון רכב בשל איחור ביבוא אישי

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בנוסף, טענה כי במהלך שנת 2018 התקבלו במשרדיה בקשות שונות של המערערת ליבוא אישי של כלי רכב אשר עוררו את חשדה שהמערערת סיפקה שירותי תיווך מבלי שהיה ברשותה רישיון תיווך בייבוא אישי לפי סעיף 68 לחוק, תוך הפרות הוראות חוק נוספות לרבות סעיף 4(א) לחוק, וזאת בששה מקרים שונים שפורטו בסעיף 5ב. לעיל.
סעיף 68(ב) לחוק, בנוסחו: "בעל רישיון לתיווך בייבוא אישי המועסק על ידי תאגיד כאמור בסעיף קטן (א)(1), לא יהיה רשאי לעסוק בתיווך כאמור אלא במסגרת עבודתו בתאגיד", קובע באופן בהיר ומפורש כי בעל רישיון לתיווך מורשה לעסוק בתחום רק במסגרת עבודתו באותו התאגיד, ומקובלת עליי טענת המשיבה לעניין זה. אין המדובר בטעויות טכניות, וזאת בנגוד לטענת המערערים, שעה שהחוק קובע באופן מפורש כי כל תאגיד צריך לפעול ולהנפיק רישיונות ייבוא למועסקים מטעמו ועל מנת שאלו יוכלו לפעול במסגרתו.
תקנה 457 לתקנות סדר הדין האזרחי, קובעת: "(א) בעלי הדין בעירעור אינם זכאים להביא ראיות נוספות, בין בכתב ובין בעל פה, לפני בית המשפט שלערעור, ואולם אם בית המשפט שבערכאה קודמת סרב לקבל ראיות שצריך היה לקבלן, או אם בית המשפט שלערעור סבור שכדי לאפשר לו מתן פסק דין, או מכל סיבה חשובה אחרת, דרושה הצגת מיסמך או חקירת עד, רשאי בית המשפט שלערעור להתיר הבאת הראיות הנוספות.
...
משכך, איני מקבלת את טענת המערערים לעניין סבירות ומידתיות ההחלטה בנוגע לשיעור העיצום.
סוף דבר הערעור נדחה.
עם זאת, בשל טענות המערערים למצבה הכלכלי של המערערת, והאפשרות שהדבר עשוי להוביל לפגיעה קשה ביכולתה להמשיך ולהתקיים, אני קובעת כי הרשות תבחן באופן מעשי וממשי אפשרות לפריסת העיצום לתשלומים ככל ותוגש לה בקשה מתאימה על ידי המערערים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שינוי המדיניות חִיֵיב, בין היתר, העֲמדה של ערבות בנקאית כתנאי לאישורו של הייבוא, אלא שהתובע סרב להעמיד את הערבות הזו מכיסו ומר ברנשטיין נאלץ לעשות זאת במקומו.
מסקנה זו עלתה גם מעיון פשוט ב"טופס-ההזמנה", שבו הוגדרה לפרטים מהותו של השרות שרכש התובע: "שירותי הייעוץ הקשורים בהליכי הרכש מול ספק הרכב, הנפקת רישיון יבוא, שילוח הרכב לישראל, ביטוח ההובלה, שיחרורו ממכס עם הגעתו ורשוי הרכב מול משרד התחבורה" (הנספח הראשון לכתב-התביעה).
השמאי כתב בחוות-דעתו, שהונחה לפנַי שלא באמצעות עורכה אך לא נשמעה היתנגדות לקבילותה, כך: "תנאֵי היבוא, מקורות היבוא, חוסר אחידות בין הדילרים בחו'ל, גורמי היבוא, שערי המטבע בעת הקנייה, מספר לא גדול של מכוניות מיובאות ארצה באופן זה [–] כל אלה גורמים לפערי מחירים משמעותיים בין מכוניות לבין עצמן ובין מכוניות דומות (אך לא תמיד זהות) מיבוא אישי" (הערה מס' 1 לחוות-הדעת מיום 11.6.2014; נספח ח' לתצהיר-התובע.
...
הענין הזה חשוב לא רק כדי לעמוד, לאשורו, על סיפור-המעשה אלא גם משום, שאילו הגעתי למסקנה כי לתובע היו יד ורגל בניסיון-ההונאה של המכס, אפשר שהייתי מתייחס אחרת לסעדים החוזיים ואותם הוא ביקש כאן.
אינני מקבל גרסה זו, לא רק משום שהייתה זו גרסה כבושה שבכבושות אלא הואיל ואין היא מתיישבת, כל עיקר, עם עדותו המהימנה של התובע ועם מכלול-העובדות, שעליו עמדתי לעיל.
התוצאה אני מקבל את התביעה מצדן של העילות, ופוסק לתובע בגין נזקיו הממוניים והלא-ממוניים, יחד, סך של 78,840 ש"ח, בצירוף של הפרשי-הצמדה ורבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 מיום-הגשתה של התביעה (17.12.2018) ועד היום, היינו, סך של 80,264 ש"ח. עוד ישלם הנתבע לתובע הוצאות-משפט בסך של 3,500 ש"ח והוא סכומה הנכון של האגרה לפי סכום-הזכייה והנדרש בהתייצבותו של התובע לשלושה דיונים בבית-המשפט; וכן שכר-טרחה של עורך-דין בסך, כולל מע"מ, של 18,800 ש"ח. בקביעתו של סכום אחרון זה התחשבתי בתוצאתו של הבירור; בקושי לתן אמון בעדותם של הנתבע ושל מר ברנשטיין ובנקוב בכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ), התש"ס-2000.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשה לסילוק על הסף של עתירה מנהלית, שהוגשה כנגד החלטת המשיבה לסרב להנפיק רישיון רכב לעותרת בגין רכב ביבוא אישי, בשל איחור במועד פנייתה למשיבה לצורך ההנפקה, לפי תקנה 282(א)(3)(ב) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "תקנות התעבורה" או "התקנות").
...
באשר לפן הדיוני, אני דוחה את ההשוואה לתקנות 100 ו101- לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד1984-, שכן על-פי תקנה 8(3) לתקנות בתי משפט לענינים מינהליים (סדרי דין), תשס"א2000- מוקנית לבית-המשפט המינהלי סמכות לדחות עתירה או למוחקה על הסף כולה או מקצתה, כאשר הנימוקים הם בדרך-כלל נימוקים שהיו ניתנים על-ידי בית-המשפט הגבוה לצדק בהיעדר עילת התערבות ראויה מחמת שיהוי והיעדר ניקיון כפיים, ובית-המשפט המינהלי אינו מוגבל בסמכותו לדחות על הסף עתירה מינהלית והוא רשאי לעשות כן מכל נימוק ראוי".
אינני מקבלת את טענת העותרת כי רציונאל זה מתקיים רק בייבוא מסחרי אך לא בייבוא אישי.
סיכום לאור כל האמור לעיל, במצטבר, אני דוחה את העתירה על הסף בשל השיהוי בהגשתה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפני עתירה מנהלית נגד מדינת ישראל - רשות הרשוי (להלן: המשיבה), בגדרה נתקף סרובה להנפיק רישיון רכב קבוע לרכב פרטי מ.ר. 921-15-901 שהעותר ייבא לישראל (להלן: הרכב).
. (3)(ב) הרכב הוא מהסוגים המנויים בסעיף 33(א) לחוק הרשוי, שניתן עליו רישיון ייבוא לפי סעיף 33(ב) לחוק האמור (להלן – יבוא אישי), וטרם חלפו 24 חודשים ממועד ייצורו, או אם מועד ייצורו אינו ידוע – מהמועד שבו נרשם הרכב לראשונה לתנועה בדרכים במדינת חוץ;"
...
מיד לאחר הגשת הודעה זו ניתנה החלטתי בגדרה הצדדים התבקשו להודיע עמדתם באשר למתן פס"ד על סמך כתבי הטענות שהוגשו.
לעניות דעתי, וכפי שאדרש בהמשך הדברים, יש לקבל את העתירה משום שהעותר כן עמד במועד הקובע, ועם זאת אתייחס בתמצית למחלוקת זו. המחלוקת כאמור סבה סביב פרק הזמן שבגדרו המשיבה רשאית להנפיק רישיון רכב, היינו "תקופת ההתיישנות" להפעלת הסמכות.
אין לי צורך להרחיב מעבר לאמור, שכן אני סבור כי במקרה זה העותר כן עמד במועד שנקבע בהוראת השעה.
מכל האמור, העתירה מתקבלת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2011 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 22.6.11 הודיע המשיב לעותר כי השימוע שנערך לו נערך "בלב שומע ובנפש חפצה...והואיל ומר קורלנסקי (העותר בעניינינו) טען את טענותיו ומסר את המסמכים...אין מקום לערוך שימוע נוסף". סרוב המשיבה ליתן לעותר אישור לייבא את הרכב ביבוא אישי והחלטתה שלא לאפשר לו שימוע נוסף הם נשוא העתירה שלפני.
המסגרת הנורמאטיבית התוספת הראשונה לצוו יבוא חופשי, התשס"ט-2008 (להלן: "צו היבוא") מסמיכה את משרד התחבורה להנפיק רישיון יבוא אישי לרכבים אשר אינם מופיעים ברשימת הדגמים שאושרו על ידי הרשות המוסמכת.
מניעת יבוא הרכב מהעותר פוגעת בזכויותיו ובקניינו וגורמת לו נזקים כלכליים הן בשל היותו מצוי בעת הזו ללא רכב בבעלותו שישרת אותו ואת משפחתו והוא נזקק לשכור רכב ולשאת בעלויות גבוהות, והן בשל עלויות האחסנה הגבוהות של הרכב המיובא הממתין לשחרורו, והנזק הנגרם לרכב בשל האחסנה הממושכת.
...
אשר על כן בטרם אקבל החלטתי בעניינך, הינך מוזמן להשמיע טענותיך בשימוע שיתקיים בנושא.
לאור האמור העתירה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו