כמו כן, טוענת העותרת, כי לאחר שיונפק לה תיק מידע מהימן, תוכל המשיבה 2, היא הועדה המקומית לתיכנון ובניה תל אביב, לאשר או לסרב לבקשת היתר הבניה, ולהעלות את טענותיה בהתאם לשיקול דעתה המקצועי.
לא זו אף זו. לטענת המשיבות, העותרת יכולה להגיש בקשה להיתר, אף אם סבורה כי תיק המידע אינו מדויק, זאת בהתאם לתקנה 24 לתקנות התיכנון והבנייה (רשוי בנייה), תשע"ו-2016, הקובעת כדלהלן:
"לא נימסר מידע להיתר, כולו או חלקו ... רשאי מבקש הבקשה למידע להיתר להגיש בקשה להיתר אף בלא מידע כאמור, אך אין בכך כדי לגרוע מחובתו להגיש בקשה להיתר על פי כל דין, לעמוד בתנאים לקליטת בקשה להיתר לפי תקנות אלה, לתאם את התשתיות הנוגעות לבקשה ולעמוד בכל הוראות חיקוק, התכנית וההנחיות המרחביות החלות על המקרקעין."
המשיבות טוענות כי לאחר הגשת הבקשה להיתר, אשר תדון בפני הועדה המקומית, תהיה העותרת זכאית להגיש ערר לועדה המחוזית.
כמו כן, טוענות המשיבות, כי לעותרת היו עשרה ימים להשיג על ההודעה בפני מהנדס הערייה, בהתאם לסעיף 5 לחוק עזר לתל-אביב-יפו (מבנים מסוכנים), התשס"ב-2001, אולם העותרת לא עשתה כן.
המשיבות טוענות כי תכנית "44", מגדירה את הנכס כ"אזור מסחרי 2", וכי על פי סעיף 64 לתכנית, באיזור מסחרי 2 גובה הבניינים לא יעלה על 3 קומות, לא כולל קומת ביניים. עוד טוענות, כי בהתאם לפרוטוקול 219, מותרות 4 קומות. המשיבות טוענות כי בהתאם להיתר הבניה המקורי של הבניין, שמספרו 58, הנכס בעניינינו הוא ביניין בן 3 קומות וקומת מרתף. לטענת המשיבות, מאחר שבנייה על גג הנכס לא אושרה בהיתר הבניה הקיים, בניה נוספת תהיה בבחינת 'סטייה ניכרת' ולא ניתן להשלימה, כפי שמבקשת העותרת. משכך, טוענות המשיבות כי המידע בתיק המידע הוא נכון.
...
המשיבות:
לטענת המשיבות יש לדחות את העתירה על הסף, מאחר שהעותרת הגיעה לבית המשפט בידיים שאינן נקיות.
יתרה מכך, נראה לי כי המדובר גם בעתירה מוקדמת.
סוף דבר:
על כן, וכמפורט בפסק הדין, העתירה נדחית.