מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סירוב הוועדה המקומית לאשר תשריטי חלוקה המתקנים טעות סופר

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ועדת הערר מצאה כי לא ניתן לאפשר את תיקון הליקויים והפנתה לקביעותיה ולקביעות בתי המשפט לפיהן על מבקש הרישיון לעמוד בתנאים הנדרשים במועד הגשת הבקשה ואין להשלים עם מצב שבו יאושרר רישיון על סמך אפשרות תיאורטית עתידית לשינוי המבנה, הכיתות והחצר, על סמך תעודות מורים שכלל לא נכללו בבקשה לרישיון או בהתבסס על חוות דעת או אישורים שהושגו בשלב מאוחר.
המערערת מבהירה כי לשיטתה אין זה חוקי ואין זה סביר לידרוש ממבקשי הרישיון לצרף לבקשתם רשימת תלמידים פוטנציאליים באשר מבקש רישיון אינו יודע מי ילמד בבית הספר, הוא אינו מוסמך לפנות לרשויות המקומיות ולקבל לידיו רשימת תלמידים הסובלים מלקות למידה, והוא אף אינו רשאי לפרסם עצמו כמי שאמור להפעיל בית ספר בטרם יקבל רישיון.
המערערת מפנה לעדותו של המפקח לפני ועדת הערר וממנה היא לומדת כי קיימים תלמידים הסובלים מלקות למידה שמתגוררים בעראבה אך המשיב מיתעלם מכך, מסרב לפתוח עבורם בית ספר ומשבץ אותם בבתי ספר רגילים.
ועדת הערר טעתה בקביעותיה והתעלמה מהסחבת שננקטה ומהטעות בסווג הבקשה ככזו המתייחסת לחינוך על יסודי למרות שהדבר לא נתבקש.
נוהל זה קובע בין היתר (סעיף 6) את אופן הגשת הבקשה לקבלת רישיון ואת המסמכים שיצורפו לה ובהם תעודות ההסמכה של מנהל בית הספר, פירוט תכניות לימודים, תשריטים של המבנה שבו המוסד עתיד להיות ועוד.
מסמכים אלה כוללים בין היתר רשימות מסודרות של פרטי התלמידים המועמדים ללמוד במוסד בחלוקה לפי כיתות, הכוללות מספרי ת"ז, מין התלמיד, שם האב וכתובת התלמיד; מערכת השעות המתוכננת, סדר היום, תעודות הסמיכה של עובדי ההוראה והמנהל ועוד.
למפקח, שאמון על קיום הדרישות על ידי בית הספר, יש יכולת לבחון את ההתאמה בראייה רחבה יותר ולראות האם המתקן מתאים לשמש בית ספר.
...
קביעת ועדת הערר המאמצת את עמדת המשיב באשר להתאמת המבנה והחצר לשמש לבית ספר מקובלת עלי מנימוקיה.
די אפוא בכל אלה כדי להביא למסקנה כי אין מקום להתערב בהחלטת ועדת הערר, שכאמור, מתחם ההתערבות בהחלטותיה מצומצם ממילא.
סיכום על יסוד כל האמור הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 24.10.2010 ניתן לנתבעת, ע"י הוועדה המקומית לתיכנון ובנייה נתיבות, היתר בנייה לבניית 25 יחידות דיור בבית מגורים משותף.
דירתה של התובעת בנויה כך שמחדר האמבטיה הראשי יש יציאה לחדר כביסה וממנו יש יציאה לחדר נוסף וממנו לחלק נוסף שהוא חצר המשק הנזכרת בכתבי הטענות של הנתבעת ובה יש שרטוט של מזגן ומתקן לתליית כביסה.
יש להדגיש בעיניין זה כי אין לקבל את האמור בס' 9.2 לחוות דעתו של השמאי מטעם הנתבעת ביחס להטבה עם התובעת שכן ממילא לא אמור להיות חיבור ממסתור הכביסה לגינה ולא זה תיכנון המבנה כך שסגירת הפתח המופיע בתשריטים הייתה בבחינת תיקון טעות טכנית בתשריט ולא בבחינת הטבה עם התובעת.
הנתבעת טענה בבקשתה כי אישור הג"א ניתן ביום 15.04.2010 (בבקשה יש טעות סופר בעיניין התאריך והתאריך המדויק מצוי על גבי הנספח שצורף לבקשה), ומאחר ומועד זה הנו לפני המועד הקובע הרי שאין תחולה לתקנה.
יתירה מזו, בכתב ההגנה המתוקן טענה הנתבעת כי "עקב מגורי התובעת בהרצליה, היה קושי לתאם את ביצוע התיקונים". גם טענה זו לא הוכחה ועדותה של התובעת כי בדירה התגוררו בשנת הבדק הראשונה שוכרים מטעמה לא נסתרה והיא מהימנה עליי לחלוטין והנחת העבודה היא כי אם אכן הייתה מגיעה הנתבעת לבצוע תיקון ליקויים לא הייתה מסרבת התובעת לאפשר זאת בזמן אמת.
...
סיכומו של דבר, התובעת הוכיחה די הצורך כי לפחות חלק מפניותיה במהלך שנת הבדק לא שכו למענה ענייני וטענתה כי התיקון שבוצע ביום 08.11.2012 ע"י נציג הנתבעת היה תיקון קוסמטי בלבד.
בנסיבות אלו סבורני כי בגין הטרחה המיותרת שנגרמה לתובעת בעניין זה יש מקום לפצות את התובעת בסך כולל של 2,000 ₪ וכך אני מורה.
סיכומו של דבר לנוכח כל האמור אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: סך של 13,806 ₪ בגין עלות תיקון הליקויים.

בהליך בקשות רישוי (בר"ש) שהוגש בשנת 2018 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

אישור משטרת ישראל עליו מסתמכים המבקשים ניתן רק לגבי פריט א7.7 היינו , מופעים וירידים ולא דיסקוטק ומכירת משקאות משכרים וממילא אין באישור זה, כפי שנירשם בו, כדי להוות אישור לתקינותם הפיזית של המבנים והמתקנים בעסק.
המבקשים בחרו לעשות דין לעצמם וחרף דחיית בקשתם, בחרו להפעיל את העסק ומכאן הוצא נגדם צו הפסקה מינהלי ביום 2.2.18 (ולא כפי שנירשם 2.1.18 מפאת טעות סופר).
המשיבה עמדה בחובתה והודיעה עמדתה בדבר סרובה למתן רישיון עסק ולגבי אותו סרוב של הועדה (נספח ג'), נכתב על גבי ההודעה כי נשלחה בדואר + מייל ב- 18/1/18.
לתגובה צורפו מסמכים לרבות הודעה בדבר דחיית הבקשה לרישיון עסק מיום 18.1.18, אישור המישטרה הרלוואנטי לפריט 7.7 א בלבד, תשריט התכנית והיתר הבניה להקמת לול חקלאי במקרקעין,מיסמך בדבר התכנות להגשת אישום (ת/1), דו"ח פקוח ותמונות (ת/2), ואסופת פסיקה.
בהתאם לסעיף 20 לחוק רשוי עסקים, התשכ"ח – 1968 (להלן: "החוק"), רשאי ממונה על מחוז , מפקד משטרת מחוז , מפקד כבאות מחוזי , ממונה על איכות הסביבה , רופא מחוזי או ראש ראשות מקומית , אשר יש להם יסוד סביר להניח כי נעברה עבירה של ניהול עסק בלא רישיון או שלא קוימו תנאים מתנאי הרישיון בהתאם לסעיף 14 לחוק , לצוות בכתב על הפסקה ארעית של העיסוק בעסק בכל דרך שתיראה להם .
...
אשר על כן הבקשה לביטול הצו נדחית והצו ייכנס לתוקפו עוד היום ועד החלטה אחרת.
המבקשים ישלמו למשיבה הוצאות משפט ושכ"ט בסך 2000 ₪ בתוך 30 ימים מהיום.
המזכירות תמציא החלטתי לב"כ הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו