מעבר לכך, הנתבע, אשר ביצע בזמנו מדידה לצורך הוצאת היתר בניה עם גבהים יחסיים ולא אבסולוטיים, אמור וצריך היה להבין, עת נתבקש שנים לאחר מכן לבצע סימון של גבהים בשטח, כי סימון זה לא צריך להיצמד לגבהים היחסיים של המפה משנת 2013, אחרת יהיו הבדלים בין הגבהים בפועל לגבהים היחסיים (ראו עדות שפירא, עמ' 17-18 לפרוטוקול).
גם העובדה, שהוכחה כדבעי, שמי מטעמו הסביר לכנען ורובינסון, במהלך פגישה בחודש ספטמבר 2018, את ההפרשים בכך שהוא הסתמך על גבהים המופיעים במפה משנת 2013, והעובדה שאותו עובד מטעם הנתבע ניסה "לתקן" במעמד אותה פגישה את הסימון בשטח, מלמדת שהנתבע הבין היטב את האחריות המוטלת עליו בהנתן הדרישה שהופנתה לו לבצע סימון גבהים בשטח.
...
סיכומו של דבר, התובע הוכיח כי הטעות בחפירה גרמה לתוספת עלות של 91,000 ₪ ומע"מ.
היטל שפיכת מי תהום (1,600 ₪ ומע"מ)
בסעיף 25 לכתב התביעה נטען, כי עקב הטעות והצורך בהעמקת החפירה, התווספה עלות של 1,600 ₪ בגין היטל שפיכת מי תהום (200 קוב, לפי 8 ₪ לקוב).
סוף דבר
על יסוד האמור לעיל אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע את הסך של 106,470 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד מועד פסק הדין.
כמו כן, אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובע שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 15,000 ₪, וכן להשיב לו אגרות ששולמו על ידו במסגרת ההליך; את עלות חוות דעת המומחה מטעמו (המהנדס משיח) ועלות שכר המומחה משיח עבור התייצבותו לחקירה לפניי (כנגד הצגת אסמכתאות תשלום מתאימות).