המבקשת רכשה בשנת 2010, את זכויות סולאור בבניין, וזאת לטענתה, "... בתמורה ובתום לב, על בסיס אישורי זכויות של רמ"י, כונס הנכסים והחברה המשכנת..."
לטענת המבקשת, כשנה לאחר שרכשה את הזכויות התחוור לה, כי אחד המשיבים, מר יואב גולדיאק, שהנו בעל זכויות במספר דירות בבניין, מונע ממנה שימוש בנכסים שרכשה, וזאת, לדבריה "... באיצטלה של נציגות הבית המשותף...".
הנציגות פנתה אל המפקח על המקרקעין, בתביעה למנוע מהמבקשת שימוש באילו מן הנכסים שבמחלוקת (ת"ב 33/12), ובמסגרת זו הגיעו הצדדים להסכמות שונות שייתרו את ההליך שם.
בהמשך, הגישה המבקשת נגד הנציגות תביעה לסילוק יד, מחדר הכביסה ומהמקלט (ת"א (אי') 11776-09-12).
נכונה לסברתי גם טענת המשיבים, שלפיה, לא ברור טיבן של מלוא הזכויות שרכשה לכאורה הורמן משיבן באמצעות כונס הנכסים של שיבן, עו"ד ד"ר וולף, על פי ההסכם מיום 25.5.87 (נספח ט' לכתב התשובה), וכי אין בהסכם זה להוכיח רכישת איזה מן הנכסים שבמחלוקת, למעט, אולי, "קומת העמודים המפולשת" -
כך מוגדרות במבוא להסכם האמור, הזכויות שאותן מכרה לכאורה שיבן באמצעות כונס הנכסים להורמן: "הכונס קבל אישור מהועדה המקומית... להוסיף ולשנות בבנין על פי אשור עיריה רצ"ב ואשר טרם נתקבל בגינם אשור סטאטוטורי (להלן: "זכות א'") .
...
המבקשת הצהירה, כי "... הבניין כולל 108 דירות ..." (ס' 19 להמרצת הפתיחה), והמשיבים אינם חולקים על עובדה זו. לטענת המבקשת, הבניין כולו נבנה במטרה כי הדירות הכלולות בו תימכרנה למשקיעים, ותשמשנה כדירות נופש, אלא שבסופו של דבר, לא יצא תכנון זה אל הפועל.
כמפורט להלן, סבורני כי המבקשת לא הרימה את הנטל וכי לא הוכחה גריעת הנכסים שבמחלוקת מכלל הרכוש המשותף, על פי דרישות הדין והפסיקה.
המסקנה מן האמור, בהתאם להוראות הדין כפי שהתפרשו בהלכה הפסוקה, כי הנכסים שבמחלוקת, לא הוצאו כדין מכלל הרכוש המשותף, עובר למכירת הדירות לרוכשיהן.
התובענה נדחית אפוא.