מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סיכונים בהרדמה מקומית בטיפולי שיניים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עיון בקבלות שהציגה התובעת, מעלה שלא נרשם בהן בעבור איזה טפול ניתנו למעט קבלה מיום 8/2/09 מקופת חולים מכבי, בה צוין בכתב יד כי מדובר בתשלום עבור שיניים 11 ו- 21, יחד עם זאת אין חולק, כי בתאונה נפגעו שיניה של התובעת והיא נדרשה לשיחזור כותרות שיניים 11 ו- 21 ואין גם חולק, כי בהתאם לחוות דעת המומחה מטעם בית המשפט, היא צפויה להדרש לשיחזור כותרות השיניים מדי 5 שנים.
באשר לטיפולים בתחום הרפואה הפלסטית, המומחה קבע בחוות דעתו שאין אפשרות מעשית להעלמה ניתוחית מלאה של הצלקות, אולם ניתן לנסות ולשפר באופן חלקי את מבנה ומראה הצלקות, בניתוח או בסדרת ניתוחים בהרדמה מקומית או בהרדמה מקומית בתוספת טישטוש.
הנתבעת לא חלקה על חישוב זה. המומחה הוסיף, כי הזרקת חומרי מילוי קבועים כגון סלקון נוזלי או הידרוג'לים למיניהם, עשויה לשפר אמנם באופן קבוע את מראה הצלקת, אולם כרוכה בסיכון משמעותי של נדידת החומר המוזרק, הופעה של גושים מקומיים, נפיחות וזיהומים מקומיים חוזרים, בעיות העשויות אף להחמיר את מצבה.
...
באשר לנכות בתחום האורתופדי, כאשר המדובר בקטינה שלפניה שנות עבודה רבות, ובפגיעה אמנם קלה בשני מישורי תנועה בעמוד שדרה מותני, אני סבורה שיש להעניק לנכות זו משמעות תפקודית מלאה.
סוף דבר לאור כל האמור עד כאן, מתקבלת הערכת הנזקים הבאה: הפסדי השתכרות בעבר בתוספת פנסיה - 70,000 ₪.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 715,933 ₪ בתוך 30 יום, בצירוף ריבית והצמדה עד מועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הסיכון העקרי בניתוח הוא שיגרם זהום, שמטופל בהצלחה באנטיביוטיקה (משמע, הסיכון אינו שהניתוח ירע את מצבו הקבוע של המנותח, אלא שההחלמה מהניתוח תתעכב מעט בשל הזיהום).
כאשר נישאל המומחה אם העובדה שבעברו היה התובע אלכוהוליסט אינה מגדילה את הסיכון, הוא סבר שאם אכן יש לדבר משמעות, יתכן שהמרדים יעדיף להקטין את הסיכון על-ידי עריכת הניתוח בהרדמה אזורית במקום הרדמה כללית – גם זה אפשרי.
כפי שכבר נאמר, הבהיר פרופ' סלעי, שניתן לערוך את הניתוח גם בהרדמה מקומית שסכנותיה פחותות בהרבה.
התובע עבר טפול להשלמת כותרת שן 21 והומלץ לו לעבור טפול אורתודנטי ליישור שן 22 אך הוא לא ביצע את הטיפול.
...
אין מנוס מאומדן גלובאלי של תרומת התאונה להפסד הכנסותיו בעבר והוא יוערך ב – 50,000₪.
לסיכום: התביעה מתקבלת.
הנתבעות ישלמו לתובע 379,311₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בסך 58,186₪, האגרה והוצאות משפט בסך 10,000₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

גם במכתב של הנתבע 1 בלא תאריך תוארה פתיחת פה מוגבלת 3 ס"מ. לפי הספרות הרפואית רופא השיניים חייב להסביר למתרפא מה מצפה לו כתוצאה מהזריקה להרדמה מקומית – והנתבע לא הסביר הסיכונים (לא של הזרקה ולא של טפול השורש).
...
אין צורך בעניין זה לא לשם הכרעה האם התקיימה עוולת הרשלנות, וממילא לא לצורך שאלת הפגיעה באוטונומיה (שהדיון בה נדרש אך אם נדחית התביעה בעילת הרשלנות הרפואית, שכן אין מדובר בראש נזק מצטבר, ואם נקבע שיש אחריות, בין בעוולת הרשלנות ובין בהיעדר הסכמה מדעת, ונפסק בגין כאב וסבל, כפי שיש לקבוע כאן, הרי שאין לפסוק במצטבר גם בגין פגיעה באוטונומיה: ע"א 2278/16 פלונית נ' מדינת ישראל, פס' 23-24) .
אני קובע אפוא שהתובע עובד בלא פחיתה בשכרו ושומר על אותה רמת שכר המתעדכנת ועולה על פי ההסכם הקיבוצי, מאז גיל 19 ועד היום, בלא שינוי.
לסיכום: לא מצאתי כי יש פחיתה בכושר ההשתכרות, ואף הפסד עבר לא הומחש.
נכות זו והשלכתה תלווה אותו לאורך שנים ארוכות לאור גלו, ואני סבור כי יש לתן לה ביטוי ממשי בנזק הלא ממוני, אותו אעמיד על 130,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

מבלי שהפנה את התובע לצילום רנטגן ומבלי שהסביר לו את מהות העקירה וסיכוניה הזריק המנוח לתובע חומר הרדמה מקומית והחל בעקירה.
טענות התובע בסיכומיו התובע מפנה בסיכומיו לחוות דעתו של פרופ' ברק מטעמו ולפיה המנוח התרשל במס' מישורים – ניהל רשומה רפואית חלקית ולקויה שאינה עומדת בהוראות הדין ובפרקטיקה המקובלת; אי החתמת התובע על הסכמה לבצוע העקירה; אי הסברת סכוני הטיפול כאשר למעשה הטיפול שקבל התובע היה בהעדר הסכמה מדעת; הזרקת חומר ההרדמה בלחץ רב ולמקום אנטומי שגוי מה שגרם לפציאליס.
פרופ' ברק היתייחס לכך בחוות דעתו בפרק ב': "ד''ר גאלב לא הסביר למר ספורי לפני העקירה את מהות הטיפול הכירורגי, לא דיבר איתו על סיכונים וסיבוכים ולא החתים אותו על הסכמה בכתב לפני העקירה כפי שמקובל בפרקטיקה הסבירה, כפי שמנחה החברה לניהול סיכונים המבטח את רופאי השיניים בביטוח אחריות מקצועית וכפי שמחוייב מחוק זכויות החולה. ד''ר גאלב לא קיבל את הסכמתו של מר ספורי לבצוע העקירה" (ההדגשה במקור).
...
ד''ר ברק העריך כי דרגת נכותו של התובע כתוצאה מן הטיפול השגוי הנה 10% בגין פציאליס מימין בצורה קלה לפי סעיף 29(5)(ב)II לתקנות המל''ל. לטענת התובע, אינו יודע ואינו יכול לדעת מה היו הנסיבות שגרמו לאירועים ותוצאותיהם וכי האירועים והנזקים נגרמו בשליטתו של המנוח והם מתיישבים יותר עם המסקנה שהמנוח לא נקט זהירות סבירה מאשר עם המסקנה ההפוכה ועל כן על המנוח הראיה שלא היתה התרשלות מצידו שיחוב בגינה ויש להחיל את כלל ''הדבר מדבר בעדו" כאמור בסעיף 41 לפקודת הנזיקין.
על כן, אני מקבל את מסקנתו של פרופ' פלד לפיה מדובר בענייננו ב"סיבוך נדיר אמנם אך ידוע מהניסיון ומהספרות" של זריקת אלחוש המביאה לאטיבציה של וירוס ההרפס "הגורמים למצב הקרוי פציאליס חולפת או BELL'S PALSY." (עמוד 4 לחוות דעתו של פרופ' פלד) הטענה להתרשלות המנוח כאמור, קיבלתי את מסקנותיו של פרופ' פלד מהן משתמע כי אין כל ראיה לכך שהמנוח התרשל במתן הטיפול.
יתרה מזאת, גם לו הייתי מגיע למסקנה כי חלה חובת גילוי ביחס לסיכון נשוא העקירה, איני סבור כי קיים קשר סיבתי בין אי הגילוי לבין הסכמתו של התובע לעבור את העקירה.
סיכום לאור האמור אני מקבל את התביעה בפן הפגיעה באוטונומיה בלבד ומחייב את הנתבעות 2 ו - 3 לשלם לתובע את הסך של 20,000 ₪ בצירוף הוצאות משפט בסך 10,000 ₪ ושכ''ט עו''ד בסך של 3,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

פרופ' שוורץ, אשר נתן חוות דעת מטעם הנתבעת, קבע בחוות דעתו כי: "אילחוש הינה פרוצדורה נפוצה מאוד במהלך טפול שיניים ובטוחה יחסית, כאשר יש נזק אפשרי הינו נדיר מאוד עם היארעות של 1:800,571 – 1:26,762 לפי Pogrel (1) כמו כן קיימת הסכמה חד משמעית כי לא קיימת דרך למניעת הנזק (3, 2).
בפסקה האחרונה של הטופס, המתייחסת להרדמה, נרשם: "הסכמתי ניתנת בזאת גם לבצוע הרדמה מקומית לאחר שהוסברו לי הסיכונים והסיבוכים של ההרדמה לרבות נפיחות והגבלה בפתיחת הפה." אין בטופס אזכור לנזק קבוע, כמו זה שניגרם לתובע.
אי מתן ההסבר מנע מהתובע מידע בדבר הסיכונים של זריקת ההרדמה שניתנה לו, אשר היה מסייע בידו לקבל הסכמה מודעת לטפול שניתן לו, בהתאם לרצונו ולטובתו.
...
משנדחתה טענת התובע לפיה היה על הנתבעת לנקוט בטיפולים רפואיים חלופיים, אני דוחה את טענת התובע לפיה הנתבעת הפרה את חובת הגילוי כלפיו בכך שלא גילתה לו על סיכויי טיפולים רפואיים חלופיים.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכום שנפסק.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובע שכ"ט עו"ד בסכום של 5,000 ₪ בצרוף מע"מ. בהתחשב בכך שטענתו העיקרית של התובע בעניין הרשלנות הרפואית נדחתה, תחזיר הנתבעת לתובע מחצית מההוצאות בהן נשא בהליך זה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד כל הוצאה ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו