מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סיום כהונת מנכ"ל רשות השידור

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

נאמר שהתובע חשוד בהפצת דו"ח איבחון של מנכ"ל רשות השידור המכהן, מר יוני בן מנחם, בו נטען שאינו מתאים לתפקידי ניהול, זאת בניסיון למנוע את מינויו למנכ"ל. נאמר שהחקירה הסתיימה והתיק הועבר לפרקליטות המדינה לבחינת העמדתו של התובע לדין פלילי.
...
כמו כן, החלטנו לפסוק לתובע פיצוי כללי בגין חוסר תום לב שהתבטא בדחיית המכרז השני בשנת 2008 מסיבות לא ענייניות תוך פגיעה בתובע, הזמנת התובע לשימוע מיותר בחודש 6/11 והפרת חובת רשות השידור (בין היתר מכוח הסכמה עם אגודת העיתונאים) להציע לתובע הצעות שיבוץ ראויות ההולמות את מעמדו לאחר סיום כהונתו כמנהל קול ישראל בפועל.
בהתחשב במכלול ההפרות של הסכמים ושל חובת תום הלב שהופרו כלפי התובע, כמפורט לעיל, החלטנו להעמיד את הפיצוי על סך 130,000 ₪, שהן עשר משכורות.
סוף דבר התביעה מתקבלת חלקית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

בעניינינו, קבע היועץ, "יש להרכיב ועדה בהרכב דומה, בשינוים המחויבים". לקראת סיום כהונתו של מנכ"ל רשות השידור הקודם, הטיל ראש הממשלה (שהוא כיום השר הממונה על רשות השידור) על יו"ר רשות השידור, ד"ר אמיר גילת, לעמוד בראש ועדה לאיתור מועמדים מתאימים לתפקיד המנכ"ל. הרכב הועדה (שאושר על-ידי מליאת הרשות) הוא יו"ר רשות השידור (יו"ר הועדה); נציב שירות המדינה; חבר מליאת הרשות שבחרה המליאה, מר יואב הורוביץ; ושני נציגי ציבור – ד"ר אביעד הכהן, דקן מכללת שערי משפט; והשחקנית והיוצרת, גב' יונה אליאן (להלן: ועדת האיתור).
...
בתשובותיהם לעתירה טוענים המשיבים והמשיב כי דין העתירה להידחות.
בסופו של דבר החליטה הוועדה שלא לבחור באף מועמד בשלב זה ולחפש מועמדים נוספים.
על רקע תשתית רחבה זו, לא מצאנו – כאמור – עילה להתערבותנו בהחלטת הממשלה.
סוף דבר אשר על כן, החלטנו לדחות את העתירה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ועדת המנכ"ל בראשות מנכ"ל רשות השידור, מר יוני בן מנחם ובהשתתפות מנהל קול ישראל ד"ר מיקי מירו (ושני עובדים בכירים נוספים, ביניהם סמנכ"ל משאבי אנוש), המליצה בחודש 10/13 להאריך את שרותו של המבקש עד לתום הקדנציה – קרי: עד ליום 25.6.16.
התנייה כזו אפשרית בהתאם לסעיף 10(ב) לחוק גיל פרישה, התשס"ד-2004, אשר קובע: "על אף הוראות סעיף קטן (א) ניתן בהסכם לקבוע כי הגיל שבהגיעו אליו ניתן לחייב עובד לפרוש בשל גילו יהיה גבהו מגיל פרישת חובה". בהתאם לכך, המבקש טוען כי החלטת המשיבה בדבר פרישת המבקש, לפני שסיים לכהן את מלוא הקדנציה אליה נבחר, מהוה הפרת חוזה העבודה שלו וכי הוא זכאי לכך שבית הדין יכפה את המשך שרותו עד לתום הקדנציה, בהתאם לחוזה.
ועדת המשנה לא שוכנעה שיש צורך בהארכת השרות של המבקש לצורך השלמת תהליך החניכה של המנהלים הצעירים, וסבר כי די בכהונת המבקש בתפקידו עד לאותו מועד כדי למצות תהליך זה, וכי ככל שנדרשת הסתייעות של המשיבה בידע של המבקש, ניתן להעזר בו על פי הסדרים שאינם כרוכים בהמשך העסקתו כעובד רשות השידור.
...
מקובלת עלינו הבהרת ב"כ המבקש כי הנזק שייגרם למבקש, לעניין מאזן הנוחות, הינו נזק נפשי שכרוך בהיפרדות ממקום עבודתו, עמו הוא קשור משך 45 שנים.
עם זאת, מאחר שהמשיבה הבהירה (וועדת המשנה אף נתנה לכך ביטוי), שניתן יהיה להסתייע בידע של המבקש שלא באמצעות המשך העסקתו כעובד, הרי שניתן להניח שאם הדרג הניהולי הבכיר במשיבה סבור שיש צורך להמשיך להסתייע בידע של המבקש, תימצא הדרך לעשות כן שלא במסגרת המשך העסקתו כעובד, ובכך להקהות נזק זה. אשר על כל אלה החלטנו לדחות את בקשה.
הבקשה נדחית, ואולם החלטנו שלא לעשות צו להוצאות.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 1999 בעליון נפסק כדקלמן:

הגישה האמורה אף עולה מהסיכום שהיתקבל בנדון בכנסת לפיו המנהל הכללי של רשות השידור "פועל בסמכות של עורך ראשי של כלי התיקשורת הממלכתיים". גישה זו אף עולה מעמדתו של היועץ המשפטי לממשלה, אשר קבע כאמור כי "מעשה הניהול הפרטני הוא נחלתו של מנכ"ל הרשות לבדו". כפועל יוצא, קבע היועץ המשפטי שאל להם, לחברי הוועד המנהל (ובכללם, ראש הוועד המנהל) לעקוף את סמכותו של המנהל הכללי.
בנוגע לרדיו, כאמור, ההיתקשרות עם רשות השידור נעשית באמצעות גוף עצמאי המנותק מרשות השידור, העובד לפי תעריפים קבועים ואשר הזכיון שלו מסתיים רק שנה לאחר סיום כהונתו של המשיב.
...
באותו ענין החלטנו כי הפוטנציאל לניגוד עניינים מצדיק את פסילת מועמדותה של חברה להשתתף במכרז על קבלת הזכיון האמור.
על יסוד המגבלות והתנאים שקיבל על עצמו המשיב כמפורט לעיל, התוצאה של כל האמור היא שהצו על תנאי מבוטל והעתירה נדחית.
דין העתירה, איפוא, להידחות.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2010 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

יתר על כן, מקובלת עלינו במלואה טענת הנתבעת כי למנכ"ל רשות השידור סמכות טבועה ואף חובה להמשיך ולפעול ולהתנהל בהתאם להחלטות הועד המנהל שהתקבלו בעבר, גם לאחר שהסתיימה כהונתו של הועד המנהל.
...
לפיכך אנו קובעים כי סמנכלי"ת משאבי אנוש אצל הנתבעת, הגב' ל.ר, היא שתערוך את השימוע לתובע.
מאחר שלא נמצא בסיס בחומר הראיות שהוצג לפנינו לטענות התובע בדבר קנוניה או היתנכלות כלשהיא כלפיו על ידי מנכ"ל רשות השידור מר שקלאר, אנו קובעים כי מנכ"ל רשות השידור הוא שיקבל את ההחלטה בעקבות השימוע אם להשעות את התובע או להעבירו לתפקיד אחר.
התובע ישלם הוצאות הנתבעת בגין שכ"ט עו"ד בסך של 3,000 ₪ בצרוף מע"מ כחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו