מהגליון הרפואי לפני הניתוח עולה כי באותה עת כמעט ולא היתה סטיה ניכרת לעין בגשר האף אולם מחיצת האף סטתה לשמאל "ומצרה משמעותית את מעבר האוויר" (עמ' 40 לפרוטוקול, שורות 17-19).
למעשה, עיון בתיעוד מגלה גם ממצאים תקינים אף יותר מאלה שנמצאו אצל המומחה ("סטייה של חלק גרמי של המחיצה לימין אך מעברי אף סבירים" – נ/5 מיום 12.4.01; "מעבר אוויר יחסית פתוח. נשימה טובה דרך האף" – נ/4, מיום 17.7.01).
...
לו היה המומחה מסביר מדוע מצא לנכון לסטות מהוראת הסעיף, ניתן היה לייחס להסבריו משקל רב. כאשר הסבר מעין זה לא בא, למעט האמירה כי מדובר בהפרעה בינונית לנשימה על פי היתרשמותו בבדיקה הקלינית הסובייקטיבית, קשה לייחס להתרשמותו זו משקל כה רב.
בנסיבות אלה הגעתי לכלל מסקנה כי יש מקום להתערבות בקביעותיו של המומחה.
לנוכח ההשפעה התפקודית השולית למדי של הנכויות בתחום הא.א.ג והנוירולוגיה, אך גם מתוך החשש כי הנכות בתחום הנוירולוגי עלולה לגרום להיעדרות מעבודה כאשר היא מצטרפת לנכות האורטופדית (שלה נודעת משמעות תפקודית ברורה), הגעתי לכלל מסקנה כי יש לקבוע את השעור המשולב של הפגיעה התפקודית והגריעה מכושר ההשתכרות על 14%.
סוף דבר 53.
לנוכח כל האמור לעיל תשלם הנתבעת 3 לתובע סכום של 25,000 ₪ (בגין הנזק הלא ממוני והגריעה מכושר ההשתכרות) ואילו הנתבעת 5 תשלם לתובע סכום של 27,000 ₪ (בגין הנזק הלא ממוני, הפסד השכר בעבר והגריעה מכושר ההשתכרות).