הנתבעים, בכתב הגנתם, טוענים כי האחריות לקרות התאונה רובצת לפתחו של התובע אשר עקף עם רכבו את רכב הנתבעים משמאלו, במטרה להכנס לחניון שמצד ימין, לא שם לבו לרכב הנתבעים שנסע מימינו וסטה לנתיב נסיעת רכב הנתבעים, פגע בו וגרם ברשלנותו לתאונה.
אני נותן אמון בגירסתו של התובע, לפיה רכב הנתבעים היה בעצירה לצד רכב אחר המכונה "חניה כפולה" בעת שהוא בחר לצאת לעקיפה כדי להכנס לאחר מכן לחניון מצד ימין של הדרך (עמ' 1, שורות 22-20 לפרוטוקול).
...
דיון והכרעה
על יסוד כל החומר המונח לפניי, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל חלקית כך שהנתבע 1 יישא באחריות לקרות התאונה בשיעור של 85% ואילו התובע יישא באחריות לקרות התאונה בשיעור של 15%, וזאת בהפחתת ראש הנזק "עגמת נפש, בזבוז זמן, טרחה והוצאות נסיעה", מהנימוקים המפורטים להלן, באופן תמציתי בהתאם לתקנה 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז-1976:
לאחר שבחנתי את עדויות הצדדים והתרשמתי מהן באופן בלתי אמצעי, אני קובע כי עדותו של התובע הנה מסתברת יותר מאשר עדותו של הנתבע 1.
אני סבור כי טרם התקדמותו של הנתבע 1 בנסיעה, זאת לאחר שעצר כדי שחברו יצאו מהרכב, הוא לא בחן את הכביש, לא נתן דעתו לרכב התובע ולא נתן דעתו למתרחש משמאלו ומאחוריו.
מכל האמור לעיל, ברורה אחריותו של הנתבע 1 לקרות התאונה.