הצד השלישי מכחיש את הטענה להתפרצות לנתיב רכב התובע מן הנתיב הימני וטוען כי נסע מלכתחילה בנתיב הימני מבין שניים אך לקראת הצומת ניפתח נתיב נוסף ימינה המאפשר את המשך הנסיעה ישר וכי ההמשך הישיר של הנתיב בו הגיע אל הצומת הוא הנתיב האמצעי מבין השלושה שנוצרו, הימני מבין השניים המאפשרים פניה שמאלה, שם היה הרמזור אדום והוא עצר וכאשר עמד ברמזור האדום נפגע מאחור מרכב התובע.
יתרה מכך, בעקבות התאונה עצר הצד השלישי להחלפת פרטים רק לאחר הפניה שמאלה ורק אחרי שנהגת רכב התובע – קצינת שב"ס לבושת מדים שסבר כי היא שוטרת – השיגה אותו והורתה לו לעצור בצד, אולם – אם התרחשה התאונה בעת עמידה ברמזור האדום לפני הכניסה לצומת והצד השלישי פעל כדין ולא היתה לו סיבה להיתחמק מדוע לא הספיקו הצדדים על אתר לפחות לסמן האחד לרעהו כי ישוחחו לאחר הצומת ומדוע היה צורך באותו "מרדף" לשם עצירת הצד השלישי, מהלך המתיישב דוקא עם תאונה בתוך הצומת הסואן כאשר לצד השלישי היתה סיבה להיתחמק מן השיחה עם נהגת רכב התובע.
לעומתה העידה הנתבעת 1 בעדותה הראשית בנושא זה כך (עמ' 5 שורות 30-24) –
"הייתי בנתיב האמצעי, היה רמזור אדום, אז התחלף לירוק והתחלנו לנסוע. הרכב הראשון היה בנתיב הימני והוא פיתאום סטה לנתיב האמצעי ואז הג'יפ שהיה לפני ניכנס בו ואני נכנסתי בג'יפ. ... היא פגעה בו כי היא נסעה, פיתאום נהיו ברקסים והיא היתה בעצירה מוחלטת. היא כבר נכנסה בו."
על פי חלק זה של עדות הנתבעת 1 ניתן היה להסיק כי לגירסתה היא טוענת בודאות שהצטרפה לתאונה קיימת, אולם בהמשך – בחקירתה הנגדית של הנתבעת 1 על ידי ב"כ התובע – התבררה תמונה מעט שונה, כדלקמן (עמ' 6 שורות 19-9) –
"ש: ראית שהיא פגעה בו?
...
לאור האמור, גם טענה זו של הצד השלישי נדחית.
סיכום
הנובע מכלל האמור לעיל הוא שאני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעות לשלם לתובע סכום כולל של 6,322 ₪ וכן את אגרת בית המשפט בסך 758 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה – 4.2.19 – ועד הפרעון המלא, וכן בשכ"ט עו"ד בסך 2,500 ₪.
כן אני מקבל את ההודעה לצד השלישי באופן חלקי וקובע כי על הצד השלישי לשאת בעלות המשקפת 70% מגובה הנזק, כך שהצד השלישי ישלם לנתבעות סך של 4,426 ₪ ₪ וכן חלק יחסי מאגרת בית המשפט בסך 531 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה – 4.2.19 – ועד הפרעון המלא.