מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סטייה מהנתיב כתוצאה מנהיגה בשכרות

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

הנאשם נהג בקלות ראש בכך שנסע במהירות בלתי סבירה בנסיבות ובתנאי הדרך באופן שמנע ממנו את השליטה ברכב, וכתוצאה מכך סטה מנתיב נסיעתו.
בעניינינו, לנאשם יוחסו עבירות של נהיגת רכב בהיותו שיכור, נהיגה בשיכרות (סמים), נהיגה בפסילה, שמקורה בפסילה מנהלית, נהיגה תחת השפעת אלכוהול, נהיגה ללא תעודת ביטוח, ועבירות שנעברו במסגרת תאונת דרכים בה היה מעורב הנאשם, נהיגה רשלנית, היתנהגות הגורמת נזק, מהירות בלתי סבירה, סטיה מנתיב נסיעה (נסיבות מחמירות).
...
הנאשם שם הורשע, בין היתר, בנהיגה פסילה, כשמאסר מותנה תלוי ועומד נגדו ובית המשפט ציין: "נאשם אשר חוזר ומבצע עבירות קשות, אך מבקש לשנות מדרכיו, לעלות על דרך הישר, ומבטא רצון כן ואמיתי אשר מתבטא לא רק בהבל פיו, אלא נתמך בראיות מוחשיות, בחוות דעת טיפוליות מקצועיות, נאשם כזה, מן הראוי לסטות מהעונש שראוי למדוד לו, ולבכר תחת זאת, ענישה שיהיה בה דגש על היבטים שיקומיים. אין ספק, אם יצליח שיקומו של העבריין במקרה כזה, יטיב הדבר עם החברה כולה. לכן, במקרה המתאים, יעדיף ביהמ"ש להקל בעונשו של העבריין כדי לאפשר לו להתמיד בדרך הישר, מתוך ראיית טובת הציבור." לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים, בחנתי את עברו של הנאשם, ועיינתי בתסקיר המבחן, אני סבורה שבמקרה שלפני, נוכח רצונו הכן של הנאשם לשקם את חייו, שנתמך בתסקיר המבחן, אין מקום למצות עם הנאשם את הדין, ולשולחו למאסר מאחורי סורג ובריח.
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: 7 חודשי מאסר בפועל, תוך הפעלת המאסר המותנה, בן 7 חודשים, שנגזר על הנאשם בתיק 5313-05-12, מיום 31.1.13, לריצוי באופן חופף.
אני דנה את הנאשם ל- 3 חודשים מאסר על תנאי למשך 3 שנים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור בתקופה הנ"ל עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה ללא רשיון נהיגה תקף או נהיגה בשכרות, או נהיגה בשכרות (סרוב) או נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים/סמים.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

העבירות והעבר הנאשם הודה והורשע בכתב אישום מתוקן בעבירות של נהיגה בשיכרות, היתנהגות הגורמת נזק, נהיגה בחוסר זהירות, סטייה מנתיב נסיעה וגרימת חבלה של ממש בנגוד לסעיפים 38(3) ו- 62(3) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א – 1961 (להלן: "פקודת התעבורה") ובנגוד לתקנות 21(ב)(2), 21(ג) ו- 40 א לתקנות התעבורה, התשכ"א – 1961.
על פי עובדות כתב האישום ביום 28.4.13 נהג הנאשם בשיכרות כאשר בבדיקת דם שנטלה ממנו נמצאה כמות אלכוהול הגבוה פי 3 מהמותר ( 153 מ"ג אלכוהול ב- 100 מ"ל דם ).הנאשם גרם לתאונת דרכים עצמית בחוסר זהירות כתוצאה מסטייה מנתיב נסיעה וגרם לחבלה של ממש לעצמו ולנוסע ברכבו.
...
הערעור נדחה ויפים דברי כב' השופט ג'ובראן לענייננו: "המבקש נתפס כאשר בגופו כמות גדולה במיוחד של אלכוהול, כפי ארבעה מהמותר, והוא אף נכשל בבדיקת המאפיינים שנערכה לו. בנסיבות אלה מקובלת עלי מסקנתו של בית המשפט המחוזי לפיה רק בנס לא הסתיים האירוע באסון ובנפגעים בנפש או ברכוש. עוד יש לציין כי המבקש נתפס בעבר כאשר הוא נוהג בשכרות וכאשר בגופו כמות דומה של אלכוהול לזו שנמצאה במקרה זה. בנסיבות אלה נראה כי המבקש לא הפנים את החומרה במעשיו ולא נרתע מלחזור ולנהוג בשכרות אף לאחר שנתפס והורשע." ברע"פ 5580/06 בריק נ' מדינת ישראל, לא פורסם (מיום 6.9.06), נגזרו על נאשם שנמדדו בדמו 137 מיליגרם אלכוהול ל- 100 מ"ל דם (כמעט פי 3 מהמותר), ושבעברו התעבורתי המכביד הכולל 80 הרשעות קודמות אף עבירה של נהיגה בשכרות.
זאת תורת הגישה האינדיווידואלית בתורת הענישה, המקובלת עלינו כקו מנחה בסוגיה קשה וסבוכה זו של הענישה ומטרותיה, ואין אנו רשאים ל"הקל" על עצמנו ולהחמיר עם הנאשם, מתוך הסתמכות על הנימוק והחשש שמא הקלה במקרה מסוים הראוי לכך תשמש תקדים למקרים אחרים שאינם ראויים לכך.
לנוכח מצבה הכלכלי הקשה של הנאשם ומשפחתו החלטתי שלא להשית קנס.
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: פסילה מלקבל ו/או מלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 4 שנים.

בהליך בקשה לפסילה עד תום ההליכים (בפ"ת) שהוגש בשנת 2018 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

המבקשת ציינה בבקשה, כי המשיב נהג ברכב משא קרור מבוקר, אשר משקלו הכולל הנו 11,990 ק"ג, אשר נעצר לאחר פניה למישטרה, כי בכביש "משאית משתוללת". באותן נסיבות נהג המשיב בקלות ראש בכך שלא נסע בצידו הימני של הכביש וסטה בין הנתיבים.
בבש"פ 6732/10 מדינת ישראל נ' שגיב בן שלום נקבע לעניין דיות הראיות לשלב זה כי: "על מנת לקבוע כי התגבשו ראיות לכאורה, די שיימצא כי קיימות ראיות גולמיות שיש בהן פוטנציאל לקשור את המשיב לעבירות המיוחסות לו". לאחר שבחנתי את חומר הראיות שבתיק, הנני סבורה, שיש די ראיות לכאורה, שהמשיב ביצע את העבירות המיוחסות לו, היינו נהיגה בשיכרות, בתוצאות בדיקת הינשוף והן בבדיקת המאפיינים אשר מצדיק פסילת רישיונו של המשיב.
...
בבש"פ 6732/10 מדינת ישראל נ' שגיב בן שלום נקבע לעניין דיות הראיות לשלב זה כי: "על מנת לקבוע כי התגבשו ראיות לכאורה, די שיימצא כי קיימות ראיות גולמיות שיש בהן פוטנציאל לקשור את המשיב לעבירות המיוחסות לו". לאחר שבחנתי את חומר הראיות שבתיק, הנני סבורה, שיש די ראיות לכאורה, שהמשיב ביצע את העבירות המיוחסות לו, היינו נהיגה בשכרות, בתוצאות בדיקת הינשוף והן בבדיקת המאפיינים אשר מצדיק פסילת רישיונו של המשיב.
על כן אני סבורה, כי יהא זה נכון להורות על פסילת רישיונו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו וכך אני מורה.
בהתאם לסעיף 50(ב) לפקודת התעבורה, אני מורה כי הפסילה תהא אף מעבר ל-6 חודשים.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

על פי האישום נהג הנאשם בקלות ראש וברשלנות בכך שנסע לאורכו ולרוחבו של הכביש תוך שהוא סוטה בפראות מנתיב לנתיב וכתוצאה ממעשיו רכב שהיה בסמוך אליו נאלץ לעקוף אותו על מנת להמנע מתאונה.
מצב דברים זה שתואר לעיל, אינו יכול להביא לסטייה מרמת הענישה הנוהגת, ודאי לא כפי שביקשה ההגנה להטלת צו של"צ חלף פסילה שתיגזר, או לסיווג הפסילה, שהרי בכך יעוקר העונש מתוכנו.
אני דן את הנאשם למאסר למשך 5 חודשים וזאת על תנאי למשך שלוש שנים שלא יעבור עבירות שעניינו נהיגה בשיכרות, נהיגה תחת השפעת אלכוהול/ סמים או נהיגה בפסילה.
...
אני דן את הנאשם לתשלום קנס בסכום של 500 ₪ ב- 5 תשלומים החל מיום 8.4.17.
אני דן את הנאשם למאסר למשך 5 חודשים וזאת על תנאי למשך שלוש שנים שלא יעבור עבירות שעניינו נהיגה בשכרות, נהיגה תחת השפעת אלכוהול/ סמים או נהיגה בפסילה.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2022 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

המשיב סטה מנתיב נסיעתו תוך סיכון ממשי של הנוסעים באוטובוס ומשתמשי הדרך, כל זאת כאשר המשיב נוהג בשיכרות בכמות של 895 מק"ג. כפי שעולה מתיק החקירה, נוסעים שהיו באוטובוס הבחינו כי המשיב אינו שולט על האוטובוס בצורה טובה ונוסע בצורה מסוכנת.
דיון והכרעה עילת מעצר: ברע"פ 8649/10 רמי שמעונוב נ' מדינת ישראל מיום 1.12.10, קבע כב' השופט רובינשטיין כך:             " הצורך להגן על הציבור מפני תופעת השכרות, שהפכה למכת מדינה ומעמידה בסיכון לא רק את הנהג אלא גם את סביבתו, מחייב-בין היתר-הרחקת נהגים פורעי חוק מהכביש" בע"פ 5002/94 בן איסק נ' מדינת ישראל, פ"ד מט (פסק הדין צוטט במספר רב של פסקי דין לאחר מכן) נכתב כך:             "נהיגה בשיכרות המכונית הופכת למכונת מוות נעה, האסון כימעט מוכתב מראש ויש להחמיר גם בתיקי שיכרות ״גרידא" ובודאי בתיקים בהם קרו תוצאות קשות בשל נהיגה בשיכרות".
...
לאחר שעיינתי בתיק החקירה, וכן לאור הצהרת ב"כ המשיב, אני קובע  כי קיימות ראיות לכאורה.
בש"פ 10865/06  מ"י נ' אשר ישעיהו , קובע כב' השופט אדמונד לוי : "מקובלת עלי ההשקפה, כי נגד העורר ניצבות ראיות לכאורה לכך שנהג בעת שהיה בגילופין. בתקופה שבה הולך וגדל מספרן של תאונות הדרכים, הנגרמות בעטיים של נהגים שיכורים, לא ניתן להשלים עם התנהגות מופקרת זאת, הואיל וכרוך בה מחיר דמים אותו נדרש הציבור הרחב לשלם כמעשה של יום- יום. כדי לקדם את הרעה, יש לנהוג בנהגים מסוג זה ביד קשה, ובכלל זה פסילתם מלנהוג ברכב מנועי, גם בטרם הוכרע דינם על ידי ביהמ"ש המוסמך". כפי שעולה מהפסיקה ומתוך מהות העבירה, עבירה של נהיגה בשכרות, היא עבירה שיש בה כדי לסכן חיי אדם וישנה עילת מעצר.
לסיכום: לאור נסיבות המקרה, ולמרות העדר עבר פלילי והעדר עבר תעבורתי חמור, מצאתי כי המסוכנות של המשיב נלמדת מתוך המקרה עצמו אינה נמוכה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו