בתצהירו מיום 10.1.2010 שצורף לבקשה הוא תיאר את האירועים הבטחוניים הרבים בהם היה מעורב במהלך שנות שרותו, וטען כי בשל הלחצים הנפשיים במהלך השרות הוא לקה בשנת 2008 ביתר לחץ דם, סוכרת וסיבוכים נלווים, וכי בשנת 2001 הוא אובחן כסובל מליקוי נפשי של חרדות ודכאון - Bipolar Disorder, Hypertension .
נטען כי יש להעדיף את מסקנת המומחה הרפואי מטעם המערער על זו של מומחה המשיב, מאחר ולמערער אין תורשה פסיכיאטרית, מאחר והוא התגייס ללא פגימות גופניות ונפשיות ומאחר וקיים תעוד רפואי משנת 1995 ומשנת 1999 התומך בקיום הפגימה הנפשית.
המערער הוסיף וטען כי "אין זה משנה באם הסיבה למצב הנפשי הוא ארוע של היתרגזות בעבודה או חשיפה לאירועים טראומטיים או שילוב ביניהם", וכי פריצת מחלתו הנפשית התרחשה במהלך שרותו ונבעה מתנאי השרות, לאור חשיפתו לאירועים קשים, לגופות מרוטשות וחרוכות, לריחות ולמראות קשים.
...
המשיב אימץ מסקנה זו, ובהחלטה מיום 4.12.2012 הוא דחה את הבקשה להכרה בנכות בכל הנוגע ליתר לחץ דם. כמו-כן המשיב הפנה את המערער לבדיקה אצל הפסיכיאטר ד"ר רוני ומוש, אשר בחוות דעתו מיום 10.3.2013 קבע שהמערער סובל מהפרעה דיכאונית ומהפרעה דו-קוטבית, אולם אין קשר בין הפרעות אלו לבין שירותו.
במכתב ההפניה נכתב (ההדגשות הוספו - א"ג):
"ש' הוא קצין במשמר הגבול, רווק, ולומד במכללה לקבלת תואר. מוטיבציה גבוהה. עוסק בספורט ... איבד את שני הוריו - אמו נפטרה לפני שנתיים ואביו לפני שנה, ומאז למעשה החלו התלונות. בדיקות, בירורים ואף אשפוזו לא העלו ממצא חריג שיסביר התקפים אלו. נראה לי שמדובר בהתקפי חרדה מתמשכת על רקע אובדן ההורים, אמביוולנטיות בקשר להמשך .. (נשואים, לימודים וכו'). אודה על קבלתו לטיפול".
* בסיכום ביקור אצל רופא המשפחה ד"ר קורן ביום 18.4.2000 נכתב:
"הבוקר לאחר שהתרגז על חייליו חש פתאום כאבים בחזה דפיקות לב מואצות הרגיש שעומד להתעלף. תחושת פחד מאובדן שליטה ופחד ממשהו נורא שעומד לקרות. לראשונה בחייו".
* בסיכום ביקור אצל רופא המשפחה ביום 5.6.2001 נכתב (ההדגשות הוספו - א"ג):
"רגשות מציפים על רקע פרידה מבת זוג ולחצים בעבודה. מתקשה לתפקד בזמן הצפה שכזו".
בחקירתו הנגדית טען המערער כי לאחר האירוע של רצח רכז ביטחון בקיבוץ מנרה (בשנת 2001 - א"ג) ביטלה ארוסתו את הבטחתה להינשא לו.
* בסיכום ביקור אצל רופא משפחה ביום 6.9.2001 נכתב (ההדגשות הוספו - א"ג):
"אירוע של כאבי גב והרגשה כללית רעה על רקע בעיות משפחתיות כלליות".
* כעבור חודש וחצי, בסיכום ביקור אצל רופא משפחה ביום 28.10.2001 נכתב:
"מאורעות חוזרים של חרדה, תכנים של בעיות מוסריות, קיבל עצת רבנים לחכות עם יעוץ פסיכיאטרי".
* בסיכום ביקור אצל רופא משפחה ביום 23.11.2001 נכתב:
"לאחר בדיקת ד"ר איזקסון - פסיכיאטרית. הוחל טיפול .. מצב רוח ירוד, הפרעות שינה, בחילות עד הקאות. מחשבות מטרידות ממאורעות העבר שמציפות אותו. לחצים בראש".
* בסיכום ביקור בית ביום 12.1.2002 נכתב על-ידי רופא משפחה:
"דכאוני עם מאורעות חרדתיים, לאחרונה יש שקיעה במצבו".
בחקירתו הנגדית העיד המערער כי החל מגיל 39 (בשנת 2002) הוא נוהג לעשן סיגריות מדי יום, "בין בודדות לחצי קופסה", "מתחת ומעל לחצי קופסה".
* בסיכום ביקור אצל רופא משפחה ביום 31.1.2003 נכתב:
"ביקור חוזר: עדיין סובל מתייעץ עם רבנים ומיסטיקנים. ביקור חוזר: לא מצליח לתפקד בעקבות תחושת מתח שמציפה אותו מלווה בכאבי צוואר וגב שמאל - תופעות מוכרות שסבל מהם תרופה ממושכת עד לפני מספר חודשים. החל טיפול באנפריל ועולה בהדרגה. עדיין התקפי חרדה מלווים בכאבים בחזה וגב וצוואר משמאל. עבר בירור. טופל טיפול תרופתי".
* בסיכום ביקור אצל רופא משפחה ביום 5.8.2003 נכתב (ההדגשות הוספו - א"ג):
"התקף חרדה מלווה בתחושה כאילו עולמו חרב וכאבים בשכמה וכתף שמאל דאגות כספיות ולגבי משקום (כך במקור - א"ג) שירותו במשמר הגבול"
* בסיכום ביקור אצל רופא משפחה ביום 2.2.2007 נכתב:
"נמצא בחרדות על רקע שינוי תפקיד במג"ב ועל רקע אי הגשמת זוגיות. חזר לטיפול באנפרניל. התופעות חוזרות מזה שנים".
בחודש נובמבר 2004 הורשע המערער על-פי הודאתו בעובדות כתב אישום שהוגש נגדו בבית הדין למשמעת של המשטרה (הפניית אקדח לעבר המתלונן על רקע של ויכוח על שימוש בדרך) בביצוע עבירה של החזקת כלי ירייה.
לפיכך, אף בהחלטת המשיב מיום 4.12.2012 לא מצאנו דופי.
התוצאה
משהגענו למסקנות לפיהן אין להתערב בשתי החלטותיו של המשיב, אנו דוחים את הערעורים בשני התיקים שבכותרת.
כמו-כן אנו מחייבים את המערער לשלם למשיב שכר טרחה בסך כולל של 10,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.