מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סוכנות תיווך מתחרה והגבלת תחרות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

[footnoteRef:7] גרסת שני הצדדים אחידה לעניין העובדה כי מימרן בעל סוכנות נדל"ן קיימת ומפורסמת במדיה, כי בתחילת ההיתקשרות לא היה לרביד ניסיון בתיווך, מעבר לעבודה כמתלמדת בדותם כחודשיים, ואף הייתה ללא רישיון תיווך, גם אם סברה כי תקבלו במהרה.
" בתשובה עונה לה מימרן: "הסתדרתי לבד. מעניין מי זה המתווך המתחרה שהגיע איתך לתמי מוכרת הבית ברחוב שמש לפני חודש כשאת מועסקת ביוקרה אסטייט. דברים מתגלים." נראה לנו, כי בעקבות הודעות אלו, הוציא מימרן הודעת המייל מיום 25.6.2017 בה החליט לפטר את רביד והתייחס בין היתר להצעתה להמשך שיתופי הפעולה ביניהם, כשהשיב כי ימשיך לטפל בעצמו בנכסי הבלעדיות.
היתנהל משא ומתן ובנוגע לסעיף איסור תחרות שמימרן רצה להוסיף להסכם, רביד היתעקשה לשמור על זכותה להמשיך לעבוד בקיסריה ככל שדרכיהם ייפרדו.
על רקע זה וביוזמת רביד, סוכם להוסיף סע' 3.9 להסכם, במקום הגבלת התחרות שהייתה מונעת ממנה לעבוד כליל בקיסריה לתקופה ממושכת.
...
סוף דבר אנו קובעים כי התקיימו בין הצדדים יחסי עובד מעסיק.
אנו מקבלים את טענת הקיזוז של הסכום בו חויב מימרן כנגד סך 26,910 ₪ אשר שולם לרביד.
נוכח התוצאה הסופית, ובשים לב לקבלת תביעת רביד להכיר בה כעובדת והפער בין הסכום שנפסק לזכות מימרן לבין הסכום שתבע, החלטנו שכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הגבלת פעולתו של עוסק בדרך של קביעת כללי תחרות, תיעשה במידה ונפגעו ציפיות מתחרהו להמשך הקשר עם לקוחותיו, לפי גישה אחת, ולחלופין בהנתן טעמים חברתיים המצדיקים את קביעת הכללים, לפי גישה אחרת (ראו עופר גרוסקופף אופקים חדשים במשפט – הגנה על כללי תחרות באמצעות דיני עשיית עושר ולא במשפט 287-286 (תשס"ב)).
במקרה שם ביקש המפרסם להעביר מסר לצופה כי אין צורך ברכישת המוצר בשיטה שהצופה מורגל בה כביכול באמצעות סוכני ביטוח, וניתן לעשות זאת בפשטות ובעלות פחותה בהיעדר גורם מתווך ישירות מחברת הביטוח.
מסקנה זו מתבקשת לאור הרציונאליים המשותפים לכל ענפי הקניין הרוחני, המבקשים לקדם את אינטרס הציבור בתחרות חופשית ובחופש ביטוי ויצירה, לשם העשרת המרחב הצבורי – התרבותי והצרכני, והכל לצד מתן תמריץ ליוצרים ומניעת תחרות בלתי הוגנת (ראו ע"א 9191/03 V&S Vin Spirit Aktiebolag ואח' נ' אבסולוט שוז בע"מ, פ"ד נח(6) 869, 877 (2004) (להלן – עניין אבסולוט)).
...
נוכח מסקנותיי לעיל , אף אין בידי לקבל את טענת התובעות כאילו תשדיר אספרסו יוצר את הרושם שקלוני נותן את אישורו או תמיכתו למוצרי חברת אספרסו קלאב (false endorsement).
לאור העובדה כי נדרשת הוכחת שני היסודות במצטבר, ומבלי להידרש לקיומו של יסוד המוניטין, אני קובע שבענייננו לא הוכחה עוולת גניבת עין.
סוף דבר התובענה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2014 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

התובע הוא זכיין של רשת התיווך רימאקס, וביום 5.9.2010 (בכתב התביעה נכתב בטעות 5.9.2011) נחתם "הסכם שירות סוכן מכירות (מתווך) במקרקעין (קבלן עצמאי)" בין התובע לבין הנתבע (להלן – "ההסכם"), בו נכללו התחייבויות שונות, לרבות קורס שהנתבע היה אמור להישתתף בו, תניות אי-תחרות שונות, והוראות באשר לאופן חלוקת דמי התיווך בין הצדדים.
4.2 הנתבע טוען, כי תניות אי-התחרות בהסכם נוגדות את תקנת הציבור בהיותן מגבילות שלא כדין את חופש העיסוק שלו; כי התובע הוא שהפר את ההסכם, בכך שלא שלח את הנתבע לקורס המוסכם; כי לא הפר את הוראות אי-התחרות, שכן דפנה היא שפנתה אליו, בחודש פברואר, והוא לא פנה אליה; כי לא גרם לתובע כל נזק, שכן העסקה לא היתה יוצאת אל הפועל דרך משרד התובע, שכן מדיניות התובע היתה שלא להעזר במתווכים אחרים ולחלוק עימם את דמי התיווך, בעוד הנתבע עשה כן, ורק כך הצליח להשיג דירה עבור אמה של דפנה; כי ממילא היו דמי התיווך מחולקים בינו לבין התובע אילו בוצעו במשרד, לאור הוראות ההסכם לעניין זה; כי ממילא דמי התיווך היו 23,000 ש"ח ולא 26,912 ש"ח, ומתוכם רק 9,500 ש"ח נותרו בידיו; וכי הפצוי המוסכם בסך 5,000 ש"ח מתייחס לסוג הפרה אחר מזה הנטען על ידי התובע, ולפיכך אינו רלבאנטי.
...
בהעדר טענה אחרת, אין מנוס אלא להסיק, כי המספר הנייד שלו היה ברשותה עקב טיפולו בה כסוכן של התובע.
אשר על כן, אין מנוס מהמסקנה, שהתובע אינו זכאי למלוא דמי התיווך הרעיוניים בגין עסקה תיאורטית זו. 7.5 ברם, אין זה אומר שהתובע אינו זכאי לדבר; כבר בכתב התביעה, השכיל התובע לבסס את תביעתו על עילה חלופית של עשיית עושר ולא במשפט, ובעילה זו דומה שהדין עמו.
תוצאה אשר על כן, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סך של 9,500 ש"ח (כולל מע"מ), בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מיום 11.2.2011 – וזאת כנגד חשבונית מס שיפיק לו התובע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

כך, התחייב להמנע מלעשות שימוש במידע שהגיע אליו מטעם הסוכנות או התובע, התחייב להמנע מתחרות או מתן שירותי תיווך באיזור בו פעל כסוכן עבור התובע במשך 9 חודשים ממועד סיום ההיתקשרות וכן התחייב להמנע מלפנות ללקוחות העסק או לטפל בנכסים בהם טיפל במסגרת ההיתקשרות על פי ההסכם, כל זאת למשך שנתיים ממועד סיום ההיתקשרות (ראו היתייחסות לדברים במסגרת סעיף 4 לפסק הדין).
במקרים מעין אלה ברי כי הנתבע לא הפגיש בין רצונות הצדדים לעסקה, שכן הוא אחד מן הצדדים לה. כפי שנקבע כבר בפסק הדין, איני סבורה כי יש מקום להטיל על מתווך מיגבלות בהשקעת כספו בנדל"ן, או לחייבו לשלם עמלות תיווך לבעלי הסוכנויות, בגין רכישה אישית.
...
לאור מכלול נסיבות אלה, אני סבורה כי יש להעמיד את הפיצוי הכספי לתובע בגין הפרת החובות מצד הנתבע על פי ההסכם ביחס לעסקאות הנדונות בשיעור 20,000 ₪.
הנתבע חוזר על עמדתו לפיה דין הדרישה להידחות ונתלה על הנימוקים שהוזכרו בפסק הדין.
בנסיבות אלה, אף בהינתן הפרה, אין מקום לפסיקת פיצוי בגין כך. סוף דבר, הנתבע יפצה את התובע בסכום של 20,000 ₪ בגין המקרים בהם אותרו הפרות של ההסכם מצדו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

] "....עם פיתוח חובות מהדין המגינות על 'האינטרסים הלגיטימיים' של המעביד, אכן ירדה חשיבותן של התניות להגבלת חופש העיסוק. עם זאת, הן אינן מיותרות, וזאת משני טעמים עקריים, ראשית אין חפיפה מלאה בין ההגנה הנתנת על פי הדין הכללי ל'אינטרסים הלגיטימיים' של המעביד לבין ההגנה הנתנת להם במסגרת תניות להגבלת חופש העיסוק, בעיקר כך בכל הנוגע לשיקולים של אמון, הגינות, תום לב ומסחר הוגן. בסוגיות אלה הדין הכללי נמצא אך בתחילת התפתחותו (השוו רע"א 5768/94 הנ"ל) ועל כן יש חשיבות לתניה חוזית מפורשת; שנית, לתניה חוזית חשיבות 'ראייתית'. מכוחה ניתן להראות מה נתפס בעיני הצדדים כסוד מסחרי או רשימת לקוחות או כ'אינטרס לגיטימי' אחר, החשיבות שהם מייחסים לכך, מידת הידע שהיה להם על כך, ומידתיות ההגבלה....". במקרה שלפנינו נקבעה בחוזה 'תניית אי תחרות' לתקופה של שישה חודשים (180 יום) באזורים גיאוגרפיים מוגדרים.
כאמור, נכתב בסעיף 8 לחוזה כי "במשך 180 (מאה שמונים) יום ('תקופת צינון') לאחר סיום חוזה זה לא יעניק הסוכן שירותים ולא ישמש כמתווך ו/או סוכן מכירות ולא יהיה קשור עם כל חברה, רשת, פירמה, משרד מתווכי וסוכני מקרקעין בזיכרון יעקב ובסביבתה (בנימינה, גבעת עדה, זיכרון יעקב, חדרה, ישובי חוף הכרמל, עמיקם, פרדס חנה, קיסריה וכו' וכן האזורים ביניהם) ו/או בחיפה או בקשר עם מקרקעין בזיכרון יעקב ובסביבתה (כמוגדר לעיל) ו/או בחיפה ללא הסכם בכתב עם החברה. החברה רשאית להתנות הסכם כזה בפצוי כספי בגין עיסקאות שיבצע הסוכן בתקופת צינון זו". הנתבעת טענה שיש לחייב את התובע בתשלום פיצוי בגין הפרת תניית אי התחרות.
...
אם נגיע למסקנה שהתקיימו יחסי עובד ומעסיק בין הצדדים, נדון בזכאות התובע לזכויות הנתבעות בהתאם להכרעה בסוגיית השכר הקובע לחישוב הזכויות ובהמשך נבחן את זכאותו לפיצוי לא ממוני.
תביעת התובע לתשלום פיצויי פיטורים - נדחית.
הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין את הסכומים הבאים: הפקדות לפיצויים בסכום של 44,860 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 9.7.2017 ועד לתשלום המלא בפועל.
טענות הנתבעת לקיזוז ההפרש בין הסכום שקיבל התובע בתקופת העבודה לשכר שהיה אמור לקבל אילו היה מועסק כעובד והפיצוי בגין גזל סוד מסחרי - נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו