עוד טוענת המעסיקה כי הקמת הפוליסות החדשות מבלי לבצע את הניוד מחברת "כלל" ל"מגדל" מנוגדת להוראות החוק ומהוה רשלנות של הסוכנים ושל "מגדל". לגירסתה, הפוליסות הוקמו שלא כדין ובנגוד לחוזר ביטוח 2012-1-5 שניכנס לתוקף ביום 1.1.2013.
יצוין שמשלא הוכחו טענות המעסיקה, אין בידינו לקבל את טענותיה באשר לרכיב הפיצויים, וזאת אף בהיתחשב בשיעור ההפרשות בגין חלק מהעובדים עבור רכיב זה.
בהתאם, על מגדל להשיב למעסיקה סך של 38,899.57 ₪ לפי הפרוט הבא:
העובד שירם סמיך שיימי:
בהתאם למסמכים מהמוסד לביטוח לאומי, העובד הועסק אצל המעסיקה עד לחודש 5/2013.
עוד יוסף שסעיף 5 (ג) לצוו ההרחבה קובע כי "מעביד המחויב לבטח את עובדיו בהסדר פנסיוני מיטיב אחר, ואשר לא ביטח את עובדיו כמתחייב ממנו, לא יהיה בהוראות צו זה כדי לגרוע ו/או לפגוע בחובתו ליישום ההסדר הפנסיוני המיטיב ובהתאם לקבוע בו".
הגם שאין אנו סבורים שעניינו ניכנס לגדרי ביטוח פנסיוני מטיב, אנו סבורים כי יש בכך כדי להשליך אף לעניינו, ללמדך כי העדר ביטוח כמתחייב על פי דין אינו מקנה למעסיקה אפשרות להיתחמק מחובותיה.
...
בנסיבות אלה, לא שוכנענו שיש לקבל את טענות המעסיקה.
פיצויי הלנת שכר
לדידנו אין הצדקה להטיל על המעסיקה בנסיבות מקרה זה פיצויי הלנה, וזאת מששוכנענו כי המדובר בחילוקי דעות בדבר עצם החוב, לאור היעדר ניוד הכספים ושאלת השלכות הדבר על קיומן של הפוליסות (ס' 18 לחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958).
על פי סעיף 19א(ח) לחוק הגנת השכר קביעה כי לא יחולו לגבי החוב הוראות סעיף 19א(ד) לחוק הגנת השכר, מותנית בקביעה עובדתית לפיה הקרן שלחה הודעות לעובד ולמעסיק, וכן במסקנה כי הפיגור בגביית החוב חל שלא עקב רשלנות הקרן, או שהוא חל עקב נסיבות אחרות המצדיקות את קופת הגמל.
לאור כלל נסיבות אלה, אנו סבורים שלא הוכחה עובדה המצדיקה היעתרות לסעד ההצהרתי המבוקש, היינו כי הפיגור בגביית דמי הגמולים חל שלא עקב רשלנות התובעת או חל עקב נסיבות אחרות המצדיקות אותה.
סוף דבר
המעסיקה תשלם למגדל, בתוך 30 ימים מיום שיומצא לה פסק הדין סך של 51,828.88 ₪ בגין תשלומים עבור פוליסות לעובדיה.