אבהיר;
חוק חוזה הביטוח תשמ"א-1981 מורה אותנו כדלקמן:
"34. לענין קבלת דמי הביטוח נחשב סוכן הביטוח שתיוך בביטוח או שצויין בפוליסה כסוכן הביטוח, כשלוחו של המבטח, זולת אם הודיע המבטח למבוטח בכתב כי אין לשלמם לאותו סוכן.
המחוקק כוון לכך שבכל הקשור לפעילות סוכן הביטוח המוזכרת לעיל הנטל לפקח על פעולותיו ולוודא שהסוכן פועל בהתאם להרשאה שקיבל מן המבטח יוטל על המבטח ולא על המבוטח.
סוכן הביטוח הבהיר, כי לא ייתכן מצב כי יפיק פוליסת ביטוח לרכב שאינו מתאים מבחינת רישיון הנהיגה ורישיון הרכב ובלשונו: " אין מצב כזה. הביטוח שאני עושה מתאים לרכב והלקוח שרוצה לנהוג, צריך להחזיק ברישיון מתאים."
ובהנתן העקרון לעיל, היישום הקונקרטי למקרה הנוכחי לדברי סוכן הביטוח הוא כדלקמן: רישיון הנהיגה של הנתבע שהנו B ו C ו- C1 מתאים לרכב פרטי עד 3.5 טון ולהסעה של עד 8 נוסעים שלא במסגרת של הסעה בשכר.
...
טענות הצדדים
לטענת התובעת, אין בידה לדעת את הנסיבות הממשיות שגרמו לתאונה; בעת התאונה הייתה לנתבע שליטה ברכב הפוגע, ואירוע התאונה מתיישב יותר עם המסקנה, כי הנתבע לא נקט בזהירות סבירה, מאשר עם המסקנה שנקט בזהירות זו. לפיכך, חובת ההוכחה בדבר היעדר רשלנות מצד הנתבע חלה עליו, או על הצד השלישי.
לסיכום, ברישיון שהיה ברשותו של הנתבע, מסוג B ו C ו- C1, לא נשללה במפורש יכולתו של הנתבע לנהוג באוטובוס זעיר פרטי.
יתר על כן, בתאם להלכת שלוה, המבחן הרלוונטי הוא מבחן הנוסעים בפועל ובענייננו, כיוון שלא נסע עם הנתבע איש מלבדו וכיוון שהמבחן הרלוונטי הוא מבחן הנוסעים בפועל הרי שטענת חברת הביטוח שלנתבע אין ביטוח – דינה להידחות.
תקנה 385 מורה כדלקמן:
" לא יפעיל אדם שירות, לא ימשיך בהפעלתו ולא יסיע באוטובוס, למעט אוטובוס זעיר פרטי, אלא לפי רשיון מאת הרשות שניתן לפי חלק זה, ובהתאם לתנאי הרשיון."
התוצאה היא שחברת הביטוח הכשרה תשלם לנתבע סך של 19,430 ₪ וכן אגרה בסך של 379 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪.