מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סדרי דין בתביעת מזונות ושאלת גובה המזונות

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

משאלה פני הדברים, נקבע כי אף בבחינה מקילה לא חל במקרה דנן שינוי נסיבות המצדיק היתערבות בגובה דמי המזונות שנפסקו בהליך הראשון.
ערעור שהגיש המבקש לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד (כב' השופטים מ' ברנט, ו' פלאוט וצ' ויצמן) נדחה ביום 22.11.2020 בגדרי תקנה 460(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
המבקש טוען כי נגרם לו עוות דין המצדיק ליתן רשות לערער ב"גילגול שלישי", וכן לטענתו הבקשה דנן מעלה שאלה משפטית עקרונית הנוגעת למי שתביעת המזונות בעיניינו הוכרעה לפני שניתנה הילכת 919/15.
...
כמו כן, לא מצאתי לקבל את טענת המבקש כי החלטתי בהליך הקודם קבעה כי על בית המשפט לענייני משפחה לבחון את עניינו של המבקש מחדש תוך יישום הלכת 919/15.
בהינתן כל האמור לעיל, לא מצאתי כי קביעות אלו – אשר בית המשפט המחוזי לא ראה להתערב בהן – מצדיקות מתן רשות לערער.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לפני שתי תובענות שהוגשו ע"י האשה המתינהלות בין הצדדים: תלה"מ 56187-03-21 – תביעה לאכיפת הסכם גירושין והליכי ביצוע לפי סעיף 7 לחוק בתי המשפט לעינייני מישפחה תשנ"ה-1995; תלה"מ 2429-05-21 – תביעה למזונות ומדור; רקע עובדתי: התובעת והנתבע (להלן גם: "האשה" ו-"האיש"; יחד: "הצדדים" או "בני הזוג"), ניהלו מערכת זוגית משנת 2007 ונישאו זל"ז כדמו"י ביום 11/12/2014.
המחלוקת בין בעלי הדין נסובה סביב מילוי הוראות ההסכם בנוגע לכסוי החובות וקיום זמני השהות, וכן בשאלת גובה מזונות הקטינות, ובפרט מזונות הקטינה מ', שלגביה נקבע בהסכם הגירושין כי קצבת הנכות המשולמת בגינה לאם תשמש כחלף מזונות, ורק אם תופסק הקצבה ישולמו מזונות על ידי האב בסך של 1,500 ₪ מדי חודש.
כפי שהוכיח הנתבע, מקור הכספים מהוריו היה בהלוואה שלקחו כנגד שיעבוד ביתם שלהם, ועל כן הייתה עדיפות לסילוק חוב זה. יתר על כן, הסכם הגירושין אינו קובע סדרי עדיפויות בהחזר החובות ואינו קובע לוחות זמנים לסילוקם.
דיון והכרעה לאחר עיון בחומר הראיות שהובא בפני ושמיעת הצדדים, אני סבור כי דין התביעה לאכיפת הסכם הגירושין להדחות.
...
אני סבור, כי לקטינה בת 4.5 שנים עם אסטמה קשה המלווה בצורך בטיפול והשגחה תמידיים יש לקבוע דמי טיפול ראויים, שלא יפחתו מסך של 1,000 ₪ לחודש, על דרך האומדנא.
לעניין טענות הנתבע בדבר הצורך בפתיחת הסכם הגירושין כולו, כתוצאה משינוי המזונות, אין בידי לקבל טענה זו. העובדה כי האב לקח על עצמו תשלום החובות המשותפים נעשתה בד בבד עם ויתור התובעת על זכויותיה בעסק של הבעל, שכפי שהוכח לעיל הוא עסק מניב ומתפתח.
עוד מצאתי לציין כי התובעת עתרה להשתתפות האב במחצית הוצאות חריגות של חינוך ורפואה (סעיף 4 לכתב התביעה), חרף פערי ההכנסות, וגם עניין זה הובא בחשבון בעת פסיקת המזונות בפסק דין זה. התוצאה התביעה לאכיפת הסכם (תלה"מ 56187-03-21) נדחית.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כעת המחלוקות שנותרו בין הצדדים, לגביהן נידרשת הכרעה שיפוטית, הן בשאלת גובה המזונות והכרעה בתביעה הרכושית.
אין סתירה, הילד בזמנו היה בן גיל ה - 14 שנים, ילד מבוהל שלא מבין מה עבר עליו בחקירה משטרתית , זה לא דבר קל לילדים, אני יכולה להבין את המצב ש - ס' היה שרוי בו, להחקר במישטרה לא קל, היה מבוהל ומבולבל וזה לא קל. הוא טען את טענותיו בפני כל פקידי הסעד, עו"ס לסדרי דין ועו"ס לחוק הנוער, בפני מנהלת הרווחה, וכלל את כל רצף האלימות שחוה עוד כשהיה ילד קטן.
...
למחירון לוי יצחק נכון למועד הקרע 28.2.2017 התביעה למזונות ומדור קטינים בתלה"מ - 03- 17- מתקבלת באופן חלקי.
הנתבע ישלם לידי התובעת מזונות הקטין א. בסך של 800 ₪ לחודש, ומזונות הקטין נ.י. בסך של 500 ₪ לחודש, ובסה"כ 1,300 ₪ לחודש עבור שני הקטינים כולל הוצאות מדור ואחזקתו.
בנסיבות המקרה, ועל מנת לא להסלים את הסכסוך בין הצדדים, אני מורה כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כעת המחלוקות שנותרו בין הצדדים, לגביהן נידרשת הכרעה שיפוטית, הן בשאלת גובה דמי המזונות, הכרעה בתביעה הרכושית והכרעה בתביעות הנזיקיות ההדדיות.
זאת נוכח אופן הליך אישור הסכמי הממון הייחודי, בו מחויב ביהמ"ש להיות מעורב ולעמוד במספר תנאים מקדמיים (ר' סעיף 2(ב) לחוק יחסי ממון ותקנה 258 כו לתקנות סדר הדין האזרחי (התשמ"ד – 1984(: תנאי לתקפותו של הסכם ממון הוא כי היתקיים הליך אשר במסגרתו : על בית המשפט לברר כי הצדדים ערכו וחתמו על ההסכם בהסכמה חופשית.
...
סוף דבר: לעניין התביעה הרכושית נפסק בהתאם לאמור בסעיף 65 לעיל.
לאור העובדה שהתביעות הנזיקיות ההדדיות נדחו מחד ומאידך נדחתה תביעת הרכוש של האב אני סבור כי יש מקום לחיוב הנתבע בהוצאות מתונות.
אני מורה כי הנתבע ישלם הוצאות התובעת בסך של 7,500 ₪ בצרוף מע"מ. סכום ההוצאות ישולם בתוך 30 יום שאם לא כן יישא ריבית והפרשי הצמדה כדין.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

נקבע, תחילה, כי "אין חולק כי לא הוכחה המצאה כדין [...] לפיכך, משלא שוכנעתי כי בוצעה המצאה כדין, אזי פסק הדין דינו להתבטל מחמת הצדק"; אך לצד זאת, נקבע גם כי "על מנת להמנע מפגיעה בקטינים ובטובתם, תוך הותרתם ללא דמי מזונות למחייתם, אני קובעת כי מזונות הקטינים שנקבעו בפסק הדין יהפכו למזונות זמניים, וזאת בכפוף להגשת תביעה למזונות קטינים תוך 90 יום". שני הצדדים ערערו על פסק הדין לבית המשפט המחוזי, ושבו על טענותיהם.
כידוע, בעינייני מישפחה – כבהליכים אזרחיים אחרים – רשות ערעור ב'גילגול שלישי' ניתנת רק כשמתעוררת שאלה משפטית עקרונית החורגת מעניינם של הצדדים, או כאשר הדבר נידרש על מנת למנוע עוות דין (ראו: תקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: התקנות), החלה גם על בקשות רשות ערעור בעינייני מישפחה, מכוח תקנה 44 לתקנות בית משפט לעינייני מישפחה (סדרי דין), התשפ"א-2020 (להלן: תקנות המשפחה); בע"מ 2709/23 פלוני נ' פלונית, פסקות 5-4 (18.4.2023)).
יתר על כן, כפי שהבהיר בפירוש בית המשפט המחוזי, הפיכת המזונות מקבועים לזמניים מאפשרת למבקש לטעון בהליך החדש ביחס למכלול הסוגיות שעל הפרק, אף להוביל לשינוי גובה המזונות, ככל שתתקבלנה טענותיו, לרבות בהתייחס לגביית העבר – דבר שכמובן לא היה מתאפשר לו, אילמלא בוטל פסק הדין המקורי.
...
המשיבה טענה, מנגד, כי יש לדחות את הבקשה תביעה נוכח האיחור הניכר שנפל בהגשתה, בהתחשב בכך שהמבקש ידע גם ידע על תוכן כתב התביעה, ומאחר שלא עומדת למבקש כל הגנה לגופה של תביעת המזונות.
נקבע, תחילה, כי "אין חולק כי לא הוכחה המצאה כדין [...] לפיכך, משלא שוכנעתי כי בוצעה המצאה כדין, אזי פסק הדין דינו להתבטל מחמת הצדק"; אך לצד זאת, נקבע גם כי "על מנת להימנע מפגיעה בקטינים ובטובתם, תוך הותרתם ללא דמי מזונות למחייתם, אני קובעת כי מזונות הקטינים שנקבעו בפסק הדין יהפכו למזונות זמניים, וזאת בכפוף להגשת תביעה למזונות קטינים תוך 90 יום". שני הצדדים ערערו על פסק הדין לבית המשפט המחוזי, ושבו על טענותיהם.
המשיבה בתגובתה טוענת, בין היתר, כי הבקשה "לא מעוררת שאלה משפטית או ציבורית חשובה וטענותיו של המבקש נטועות היטב בנסיבותיו הקונקרטיות של המקרה דנן ובממצאים העובדתיים שנקבעו". לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה, על נספחיהן, ולאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מזה ומזה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה – להידחות.
בהינתן זאת, ואפילו הייתי מקבל את טענות המבקש לעניין קשיים בסיווג אותם סעדים – מבלי שאחווה דעתי אם זהו אכן המצב – התוצאה היא שכל זמן שההתחשבנות פתוחה, לא נגרם למבקש נזק ניכר, ודאי לא כזה העולה כדי עיוות דין.
בקשת רשות הערעור נדחית אפוא בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו