דיון והכרעה:
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה נחה דעתי כי ניתן להתיר את תיקון כתב התביעה אך לא את פיצול הסעדים, בוודאי לא כשמדובר בבקשה במתכונתה הנוכחית ואנמק:
אף לאחר כניסתן לתוקף של תקנות סדר הדין האזרחי החדשות - וככלל - לבית המשפט שיקול דעת רחב להתיר, אגב פסיקת הוצאות, תיקון כתב תביעה - אפילו אם חל שהוי בהגשת הבקשה לתיקון ואפילו אם מסרבלת קבלת הבקשה את ההליך השפוטי.
שנית - התובע שכנגד מאזכר את ההחלטה מתאריך 23.8.2020 - להעביר התביעה הקטנה לפסים של סדר דין מהיר, ואף מזכיר כי מראש צימצם תביעתו, הנושאת 41 הפרות, ל-34,000 ₪, כדי שתתאים לאכסנייה של תביעה קטנה.
...
דיון והכרעה:
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה נחה דעתי כי ניתן להתיר את תיקון כתב התביעה אך לא את פיצול הסעדים, בודאי לא כשמדובר בבקשה במתכונתה הנוכחית ואנמק:
אף לאחר כניסתן לתוקף של תקנות סדר הדין האזרחי החדשות - וככלל - לבית המשפט שיקול דעת רחב להתיר, אגב פסיקת הוצאות, תיקון כתב תביעה - אפילו אם חל שיהוי בהגשת הבקשה לתיקון ואפילו אם מסרבלת קבלת הבקשה את ההליך השיפוטי.
על שיהוי בהגשת הבקשה ניתן להתגבר, אם התיק טרם הגיע לרמת בשלות כזאת שכבר החלו להישמע ראיות (ראה למשל רע"א (חי') 9207-06-17 קרן לירז בע"מ נ' בנק אגוד לישראל בעמ) - אף כי יש לקחת בחשבון את שנאמר בבר"ע 7466/17 מאיר אסיסקוביץ נ' מועצה אזורית הר חברון, כי "לא בכל מצב יתיר בית משפט את תיקונם של כתבי טענות, ופעמים שתידחה בקשה שכזו, משום שהוגשה בשיהוי רב, על רקע התנהגותו של מבקש התיקון, או מן הטעם שיש בה עילות חדשות או הרחבת חזית".
במקרה הנוכחי קיימות שלל סיבות מדוע לא להיעתר לבקשה:
ראשית - התובע לא פרט כמה ומהן ההפרות שביצעה הנתבעת לפני הגשת התביעה, הפרות שעל תביעה בגינן ויתר בשעתו, וכך גם לא פרט מהן ההפרות שבוצעו לאחר הגשת התביעה.
שלישית - לא למותר לציין כי בבקשתו של התובע שכנגד כעת אין מדובר בהרחבת הנזק או הוספת דרכים להוכחת עילות התביעה אלא בהוספת עילות חדשות לכתב התביעה, שכן כל הפרה של זכות יוצרים, אם קיימת, מהווה עילת תביעה בפני עצמה, דבר המהווה לכשעצמו שיקול שלא להיעתר לבקשה.