מכל מקום, נוכח הקף הבניה שבוצעה, ובשים לב לכך שחלק מן הבניה בוצע מתוך המרפסת של המושכר, סבורה אני כי טענות המבקשת בעיניין גרימת נזקים בעקבות עבודות הבניה מעלות לפחות שאלה רצינית הראויה לבירור, אשר די בה ליצלוח את המבחן החל בהקשר זה.
כן אעיר, במאמר מוסגר, כי איני רואה לקבל את טענת המשיב כי לא קיים קשר בין הסעד אותו בכוונת המבקשת לבקש במסגרת התביעה העיקרית לבין הסעד הזמני המתבקש בבקשה שבכאן - בציינו כי התביעה עוסקת בסעד כספי ואילו הבקשה עוסקת בעצירת בניה - שכן מתן צו מניעה זמני לגבי העבודות המתבצעות, עשוי להקטין את הנזק הנטען בידי המבקשת ולהשליך על הקף הנזקים והטענות בעיניין.
מאזן הנוחות ושיקולי צדק ויושר - המבקשת טוענת כי מאזן הנוחות נוטה לטובתה שכן הבניה גורמת לה לאי נוחות רבה ואף לסכנה, ואילו המשיב טוען כי עצירת הבניה בשלב הנוכחי תיגרום לו לנזק כספי רב, ועוד טען בדיון ובהשלמה שהגיש כי בכל הנוגע לבניה מתוך המרפסת של המבקשת ובמפלס המושכר, לא תבוצע עוד בניה בשלב זה, וכי יש להשלים את החזרת גג הבניין (במפלס גבוה יותר), השלמה הנדרשת מבחינה בטיחותית ולמניעת ניזקי מים.
בדיון במעמד הצדדים התחייב ב"כ המשיב "המשיב מתחייב שלא תבוצע המשך בניה במרפסת במישור, בקומה בה מתגוררים המבקשים, לא תתבצע בניה בחדר המדריגות המוביל לדירת המבקשים ... חדר המדריגות לא ייחסם למעבר ותתאפשר גישה מלאה לדירת המבקשים". כן התחייב ב"כ המשיב "אני מתחייב שלא ישימו להם חומרי בנייה במרפסת או בבית ולא יעברו דרכם" (עמוד 2 שורות 16-18, עמוד 4 שורות 29-32 לפרוטוקול).
בתצהיר שהגיש המשיב לאחר הדיון הצהיר הוא "אני מצהיר כי הליך הבנייה במפלס של השוכרים נעצר ואני לא מתכוון להמשיך את הבנייה שם (במפלס בהם מתגוררים השוכרים עד לקבל ההיתר)". להתחייבויות אלו של המשיב ניתן תוקף של החלטה ושל צו מניעה זמני, ויובהר כי ההיתחייבות שלא לבנות במפלס של המושכר, כפי שניתנה בדיון, תעמוד בתוקף עד להכרעה בתובענה או לסיום תקופת השכירות, לפי המוקדם, וזאת גם אם יינתן היתר בנייה בעיניין זה.
ב. בכל הנוגע לבניה במפלס שמעל המושכר, אני סבורה כי יש להבחין בין בניה המבוצעת בהיתר לבין בניה המבוצעת שלא לפי היתר כדין.
נוכח אי בהירות זו אני מוצאת להדגיש כי בידי המשיב לבצע עבודות בהתאם להיתר כדין במפלס שמעל המושכר, וכי ניתן צו מניעה זמני האוסר על ביצוע עבודות שלא כדין, גם במפלס זה.
ג. על פי האמור בתצהיר המשיב ובמכתב המהנדס אשר צורף לו, גג הבניין הוסר ויש להשלים את סגירתו והדבר נידרש מבחינה בטיחותית והנדסית ולמניעת ניזקי מים, ועל מנת למנוע יצירת נזקים, יותר למשיב לסגור את הגג.
אעיר כי לא נעלמה מעיני היתנגדות המבקשת בעיניין זה בתגובתה האחרונה, אך בנותני דעתי לכך שהמבקשת לא הציגה חוות דעת או אישור של בעל מיקצוע, ואילו המשיב הציג מכתב ממהנדס בו מצוין כי "קיימת חובה בטיחותית והנדסית להשלים את סגירת הגג ע"י הרעפים", סבורה אני כי במסגרת הדיון בבקשה לסעד זמני - בגדריו אין בידי לקבוע מסמרות ביחס לטענות הצדדים בדבר חיוניות השלמת הגג בשלב הנוכחי, בהיבט ההנדסי והבטיחותי - האיזון מטה את הכף להתיר את השלמת סגירת הגג (ולמותר לציין כי כל טענות המבקשת בעיניין זה שמורות לה, והיא תוכל להביא ראיות בעיניין במסגרת ההליך העקרי, בו יידונו גם שאלת הנזקים ושאלת הקטנת הנזק).
אציין כי בנסיבות העניין, והיות שלמעשה בהחלטה נקבע כי על המשיב להמנע מבצוע בניה שלא כדין ושלא בהיתר, ובנותני דעתי גם לטענת המבקשת לעניין מצבה הכספי, אני מוצאת לפטור את המבקשת מהפקדת ערובה (ובהתייחס לטענת המשיב אציין כי התחייבות עצמית הופקדה על ידי המבקשת ומצויה בתיק).
...
בתצהיר שהגיש המשיב לאחר הדיון הצהיר הוא "אני מצהיר כי הליך הבנייה במפלס של השוכרים נעצר ואני לא מתכוון להמשיך את הבנייה שם (במפלס בהם מתגוררים השוכרים עד לקבל ההיתר)". להתחייבויות אלו של המשיב ניתן תוקף של החלטה ושל צו מניעה זמני, ויובהר כי ההתחייבות שלא לבנות במפלס של המושכר, כפי שניתנה בדיון, תעמוד בתוקף עד להכרעה בתובענה או לסיום תקופת השכירות, לפי המוקדם, וזאת גם אם יינתן היתר בנייה בעניין זה.
ב. בכל הנוגע לבניה במפלס שמעל המושכר, אני סבורה כי יש להבחין בין בניה המבוצעת בהיתר לבין בניה המבוצעת שלא לפי היתר כדין.
אעיר כי לא נעלמה מעיני התנגדות המבקשת בעניין זה בתגובתה האחרונה, אך בנותני דעתי לכך שהמבקשת לא הציגה חוות דעת או אישור של בעל מקצוע, ואילו המשיב הציג מכתב ממהנדס בו מצוין כי "קיימת חובה בטיחותית והנדסית להשלים את סגירת הגג ע"י הרעפים", סבורה אני כי במסגרת הדיון בבקשה לסעד זמני - בגדרו אין בידי לקבוע מסמרות ביחס לטענות הצדדים בדבר חיוניות השלמת הגג בשלב הנוכחי, בהיבט ההנדסי והבטיחותי - האיזון מטה את הכף להתיר את השלמת סגירת הגג (ולמותר לציין כי כל טענות המבקשת בעניין זה שמורות לה, והיא תוכל להביא ראיות בעניין במסגרת ההליך העיקרי, בו יידונו גם שאלת הנזקים ושאלת הקטנת הנזק).
הבקשה למתן צו מניעה מתקבלת אפוא בחלקה, בהתאם למפורט לעיל.