בית המשפט המחוזי הפנה לדבריו של כב' השופט סולברג בעיניין "עמותת עימאד" (שם, כאמור, נדון סרוב של בנק לתת שירותי בנקאות על רקע חשש למימון טירור) שאמר כך:
"בית משפט זה טרם עסק במישרין בשאלה מתי יחשב סרוב כסירוב סביר, ואולם השאלה נדונה בספרות ונתעוררה במספר פרשות שנידונו בבתי המשפט המחוזיים (ביחס לאיסור הנקוב בחוק הבנקאות). ממקורות אלו עולה כי ההלכה שנתגבשה מסתייעת בעקרונות המשפט המינהלי, ומעניקה לבנק מיתחם סבירות כדי להפעיל את שיקול דעתו בעיניין. באשר לקשת המקרים האופיינים לקבלת החלטה סבירה בדבר סגירת חשבון, הוזכרו מקרים של היתנהגות בלתי הוגנת או רשלנית מצד הלקוח בניהול חשבונו, באופן הגורם נזק לבנק או לציבור – בין אם מדובר בפעילות בלתי חוקית הקשורה להלבנת הון, מימון טירור, פעילות ספקולאטיבית וכיוצא באלה. מקרים נוספים קשורים להתנהגותו הספציפית של בעל החשבון ויחסו לפקידי הבנק, כגון היתנהגות לא הוגנת, שימוש באלימות פיזית או מילולית מצידו כלפי פקידי הבנק, או אפילו איום בנקיטת אלימות פיזית או מילולית (ראו ר' בן אוליאל, דיני בנקאות (חלק כללי) 433 (1996); ה"פ (מרכז) 11043-12-08 קפלן שיווק בשר בע"מ נ' בנק אגוד לישראל בע"מ, [פורסם בנבו] פסקה 3 (23.4.2009); ת"א (חיפה) 19332-12-11 שלש נ' בנק מזרחי טפחות בע"מ, [פורסם בנבו] פסקה 23 (18.2.2014); ת"א (תל אביב-יפו) 11134-11-12, לד אביבים בע"מ נ' בנק הפועלים בע"מ, [פורסם בנבו] פסקות 4-5 (8.5.2013); ה"פ (נצ') 29308-03-15 בוסתן החרמון למסחר בע"מ נ' בנק הפועלים סניף 744, [פורסם בנבו] פסקה 10 (13.4.2014), ועוד). בכל המקרים האמורים, נטל ההוכחה לסבירות הסרוב מוטל על הבנק. אין די בחשש ערטילאי ואין די בטענה כללית וסתמית, כי קיים חשש להתנהלות בלתי תקינה בחשבון, אלא על הבנק להצביע על מעשים ופעולות קונקרטיות שיש בהם כדי להצביע על קיומו של חשש ממשי. יחד עם זאת, שותף אני לעמדה לפיה הבנק איננו צריך לנהל חקירה ולא לנקוט פעולות אכיפה מחמירות יתר על המידה, וכי אין להטיל עליו להוכיח את הדברים ברמה ההוכחה הנחוצה במשפט האזרחי, קרי מאזן ההסתברויות, אלא ברמה פחותה ממנה (התואמת במידת מה את ההלכה בדבר שימוש הרשות המנהלית בראיות מנהליות לשם קבלת החלטה במסגרת מיתחם שיקול דעתה)."
מעיון בהוראות החוק והפסיקה כפי שהובא לעיל, ניתן להצביע על שתי קבוצות מקרים הנופלים לגדר המונח "סרוב סביר" שבסעיף 2 לחוק.
...
בנסיבות אלה מתחייבת – לטענת הבנק – המסקנה שסיכויי התביעה של זכרי נמוכים ולכן אין מקום לתת סעד זמני.
זכרי לא נענה לבקשת עובדי הבנק להפסיק ולחדול מהתנהגות בוטה זו. בסופו של דבר עזב זכרי את סניף הבנק.
טענה זו דינה להידחות שכן זכרי צירף לבקשה את ההודעות מהבנק, הנוגעות לסגירת החשבון, ומהודעות אלו היה ברור שהבנק מייחס לו התנהגות לו הולמת, ואף חיפש ומצא חריגות בהמחאות שנפדו שנים קודם לכן, ושזכרי לא נתן דיווח מלא כנדרש בחוק בדבר מצבו בבנקים אחרים.
לפיכך אני מורה לבנק לפתוח את חשבון הבנק של זכרי בתוך 24 שעות מהרגע שיקבל החלטה זו. בנסיבות העניין, ונוכח גסות הרוח של זכרי, וכדי שתהא התרעה בעניינו, אני קובעת כי אין צו להוצאות .