בעיניין זה ר' הדברים שנאמרו בפרשת דנ"פ 1397/03 שבס נ' מ"י פ"ד נ"ט (4) 385 (2004), ביחס ליסוד הנפשי בעבירת הפרת אמונים, אשר זהה ליסוד הנפשי קא עסקינן:
"היסוד הנפשי בעבירה של מעשה הפרת אמונים הפוגע בציבור הנו מודעות לטיב המעשה ולקיום הנסיבות. מודעות לטיב המעשה עניינה מודעות לטיב הפיזי של המעשה, ולא למשמעותו הנורמאטיבית. מודעות לקיום הנסיבות עניינה מודעות ליסודות הפיזיים היוצרים פגיעה בציבור. כאשר "טיב המעשה" הוא פעולה מתוך ניגוד עניינים הפוגע בציבור, המודעות הנדרשת הנה לעובדות היוצרות את ניגוד העניינים הפוגע בציבור.
אף שאין חולק כי מדובר בפער זמנים לא מבוטל, הרי שאין המדובר בפרק זמן כה רב אשר מאפשר להשקיף על השיחות במשקפי "שיחה בטלה". שיחות הנאשמים עם ברזילי היו מוכוונות מטרה, ונועדו להשיג את התוצאה לה שאפו – הודאת ברזילי כי הודעותיו במישטרה היו בגדר "טעות". אלו אינן שיחות סלון גרידא.
מה תוכן המכתב של עו"ד פאר?
כפי שאמרתי לך קודם"
בהמשך, בשורה 190, שוב מטיחה החוקרת ברב וולפא כי "טרם התקבלה החלטה סופית בפרקליטות" ובשורה 200 היא אומרת לו:
"אני מבקשת ממך בכל לשון של בקשה לא ליצור קשר עם המעורבים בתיק זה ולא לדבר על תוכן החקירה"
הינה כי כן, מדברים אלה עולה מפורשות כי עוד עובר לחקירה זו שהתקיימה לאחר השימוע, ובודאי שלאחריה, הרב וולפא ידע היטב שתיק השוחד לא ניסגר.
לאור חוסר האשמה בתיק, פרקליטת המחוז עו"ד רחל שיבר, הציעה שעניין התרומות יעבור לפסים משמעתיים ולא פליליים ברבנות הראשית לישראל וזאת בהסכמת החתו"מ.
עניין סגירת התיק מחוסר אשמה בתיק והעברת סוגיית תרומות לארוע להליך משמעתי ברבנות הראשית, נסוחו טרם הסתיים ומטופל והפרקליטות עושה לסיום לאלתר"
(הדגשה שלי – ר.א.)
מכאן, שאף לשיטתו של עו"ד פאר, במועד כתיבת מכתב זה תיק השוחד טרם ניסגר, ומאחר שהרב וולפא לא קיבל מעורך דינו הנאמן עליו, אותו מינה לתקיד בכיר במועצה הדתית, שום עידכון ביחס לסטאטוס תיק השוחד, סבורני כי נשמטת הקרקע מתחת לטענותיו כי לא היה מודע לאי סגירת תיק השוחד על ידי הפרקליטות.
...
מאחר שהרב וולפא לא העיד, ולו פעם אחת, כי לאחר מכתב זה קיבל מידע שונה מעו"ד פאר, ובשים לב לדקדקנותו המופלגת של הרב וולפא והיותו איש הספר והמילה הכתובה, הרי שדין טענה זו להידחות אף היא.
נוכח האמור, ונוכח עוצמת הפגיעה בערכים המוגנים עליהם באה הוראת סעיף 249 לחוק העונשין להגן, איני סבור שמקרה זה בא בקהלם של המקרים המנויים בסעיף 34י"ז לחוק העונשין, ודין הטענה להידחות.
נוכח כל האמור לעיל אני מרשיע את הנאשמים בעבירה המיוחסת להם – הטרדת עד, עבירה לפי סעיף 249 לחוק העונשין.