על פי ההלכה הפסוקה, כשמדובר במקרוטראומה מוטלת תחילה על המבוטח החובה להוכיח קשר סיבתי בסבירות העולה על 50%, ורק כאשר נקבע הקשר הסיבתי מתעוררת שאלת היחס בין השפעת תנאי העבודה על הליקוי אל מול הגורמים האחרים.
לא אחת נקבע בפסיקה כי "רמת ההוכחה הנדרשת של הקשר הסיבתי, במקרה של ניסיון ליישום תורת המיקרו-טראומה צריכה להיות מבוססת מספיק מבחינה סטטיסטית, תוך הוכחת עקביות במחקרים המדעיים הרלוואנטיים; ביסוס רוחב יריעה של המחקר המדעי במדינות שונות; הנחת תשתית קוהרנטית וספציפית למימצאי העובדה עליהם מבוססת חוות הדעת; והתייחסות ישירה לנסיבות העניין ולמחלה המסוימת בה לקה המבוטח". הינה כי כן, הנטל להוכחת הקשר הסיבתי בין תנאי העבודה למחלות המשיב מוטל על המשיב, וזאת בסבירות העולה על 50%.
...
ויודגש, שלא מצאנו ממש בטיעוני התובעת על כך שבפני בית הדין עומדות שתי חוות דעת אשר אינן עולות בקנה אחד, באופן שהאחת קובעת קשר סיבתי והאחרת שוללת אותו, שהרי גם חוות דעתו של דר' יפה דויד (המומחה הנוסף) אינה מאשרת קיומו של קשר סיבתי בין הליקוי ממנו סובלת התובעת ביד ימין לבין תנאי עבודתה.
כאשר נקבע כי הליקוי ממנו סובלת התובע "גירוי של הפלקסוס הברכיאלי" נגרם "בעקבות קרינה".
באשר ל- "כליאה של העצב הרדיאלי", אותה אבחנה ראשונית, המומחה ד"ר יפה הבהיר באופן מפורש על סמך התיעוד הרפואי כי המערכת הרפואית הגיעה למסקנה כי מדובר באבחנה מוטעית.
ברם, דינה של טענה זו להידחות.
לאור כל האמור לעיל, התובעת לא הצליחה להרים את נטל ההוכחה, המוטל עליה, כי קיים קשר סיבתי בין הליקוי ממנו סובלת ביד ימין לבין תנאי עבודתה.