מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נתוני נתבע בכתב תביעה שם ומספר תעודת זהות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

לאחר שהתובע פנה אל הנתבעת לבירור העניין, נשלחו לו מספר אישורים על נתוני ארנונה, תוך פירוט נכסי המקרקעין בגינם נשלחו דרישות התשלום וכן נשלח מיסמך "דוח עומק חוב", ממנו עולה כי הנתבעת הטילה עיקול על חשבון הבנק אותו מנהל התובע בבנק הבנלאומי הראשון בע"מ, סניף טבריה (להלן: "הבנק הבנלאומי").
בעיניין הנזק, הנתבעת טוענת שאין בכתב התביעה פירוט מינימלי כיצד נגרם לתובע נזק בסכום של 350,000 ₪ כתוצאה מהטלת העיקול בחשבונו בבנק הבנלאומי, כאשר הסכום הנתבע על ידו, מופרך ומנותק מהמציאות.
לא זו אף זו, עדות אלה לפיה לאחר קבלת דרישות התשלום והטלת העיקולים על חשבון התובע בבנק הבנלאומי, היא פנתה אל הנתבעת בבקשה לביטול העיקול הן בשנת 2016 בכתב ובעל פה והן בתאריך 5.1.20, הייתה אמינה בעיניי וגובתה באסמכתאות (נספחים 5 ו – 10-15 לתצהירה) מה גם שבסעיפים 9-10 לתצהירה, אישרה אורטל פניית אלה הנ"ל. מצידה, אישרה אורטל, עדת הנתבעת, הן בעדותה בתצהיר והן בחקירתה הנגדית בפניי, שחלה טעות ברשום תעודת הזהות של התובע על הנכסים בגינם נשלחו דרישות התשלום וגם אישרה ביצוע פעולות אכיפה כנגד התובע לרבות, הטלת עיקול על חשבונו בבנק הבנלאומי.
לאור האמור לעיל ולאחר שהוכח בפניי כי התובע לא החזיק בנכסים נשוא העיקול בתחום שיפוטה של הנתבעת וכן לא הוכח שהוא חייב לנתבעת כספים כלשהם וכן שעה שהנתבעת והעדה מטעמה הודו שרישום מספר תעודת הזהות של התובע על הנכסים מקורו בטעות, הרי העיקול שהוטל על חשבונו של התובע בבנק הבנלאומי בגין חובות מס הנוגעים לנכסים הנ"ל, נעשה שלא כדין.
...
וכך נקבע: "לדעתי, בעצם הצגתו של המערער, כמי שמתחמק, לכאורה, מלשלם את חובותיו, יש כדי להשפילו ולפגוע בשמו הטוב, בעיניו של בנקאי סביר, ללא כל קשר לגובה העיקול. וזאת במיוחד לנוכח היותו של המערער עורך דין במקצועו, כך שפרסום העיקול היה עלול גם לפגוע במשלח ידו (ובמיוחד משום שהעיקול שהוטל בבנק לאומי היה על שני חשבונות נאמנות שניהל עבור אחד מלקוחותיו). ובמילים אחרות: בעוד שלגובה העיקול ולעובדה שצוינה סיבת העיקול, אולי נודעת חשיבות לשאלת גובה הנזק שנגרם למערער, הרי שאין בהם כדי להשפיע על עצם הכתמתו של המערער כמי שמתחמק ואינו עומד בתשלום חובותיו, יהיו אשר יהיו, עד כדי שלא היה מנוס אלא להטיל עיקול על רכושו. מכאן, שהטלת העיקול על חשבונות הבנק של המערער מהווה לשון הרע נגדו כהגדרתה בסעיף 1 לחוק." בנוסף, אין בידי לקבל את טענת הנתבעת להגנת תום הלב בהתאם לסעיף 15(2) לחוק, הקובע הגנה לעושה הפרסום בתום לב בנסיבות ש"היחסים שבינו לבין האדם שאליו הופנה הפרסום הטילו עליו חובה חוקית, מוסרית או חברתית לעשות אותו פרסום".
מכאן, לאחר שבחנתי את טענות התובע מחד וטענות הנתבעת מאידך, אני סבורה כי ראוי להטיל על הנתבעת פיצוי כספי בסך של 30,000 ₪.
סוף דבר לאור האמור, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך של 35,000 ₪, בשל פרסום לשון הרע בהתאם לסעיף 7א(ב) לחוק, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הטענות בכתב התביעה הנתבעים התרשלו וגרמו לכך שתיעוד רפואי בעיניינה של המתלוננת לא הוצג לפני בית המשפט אשר דן בתיק הפלילי.
במסמך אשר נושא את הכותרת חוות דעת של הרופא המטפל נכתב: "(שם המתלוננת ומספר תעודת הזהות שלה) בת 33 רווקה ממוצא בדוואי לוקה בסכיזופרניה.
נפסק שמדובר בחוות דעת בשלט רחוק אשר מתבססת על מספר מסמכים שאין בהם למצות את מכלול הנתונים הרלוואנטיים לקביעת מהימנות המתלוננת ולמתן הערכה מקצועית להתנהגותה (סעיף 56 להכרעת הדין).
...
החזר שכר טרחת הסניגור והפיצוי למתלוננת אני מקבלת את טענת התובע כי הוא זכאי לקבל מהסניגור החזר של שכר הטרחה שהוא שילם לו בסכום של 25,200 ₪.
אני דוחה, אפוא, את טענות הסניגור בעניין ניכוי קצבאות נכות כללית.
סוף דבר הסכום שנפסק הוא כמפורט להלן: פגיעה בחירות ובאוטונומיה 1,480,000 ₪ הפסד השתכרות 596,000 ₪ הפסד הפרשות לפנסיה 74,500 ₪ הפסד הפרשות לקרן השתלמות 26,224 ₪ כאב וסבל 50,000 ₪ החזר הפיצוי למתלוננת 4,000 ₪ שכ"ט בהליך הפלילי 295,000 ₪ סה"כ 2,525,724 ₪ בניכוי הסכום שנפסק בהליך הפלילי 330,000 ₪ סה"כ 2,195,724 ₪ על נתבעים 1 ו- 2 לשלם לתובע סכום זה. על הסניגור להחזיר לתובע את שכר הטרחה בסך של 25,200 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לכתב התביעה צורף דו"ח פרוט חוב ללקוח בגין חשבוניות מסכמת משנת 2016, תעודת משלוח מיום 13.8.2014 עבור הזמנה של מיקרו סימ וצילום רשיון נהיגה של הנתבע.
על פי עדותה מעיון בנתוני העסקה ניתן ללמוד כי היא הוקמה על פי ת.ז. ואמצעי תשלום של לקוח פרטי.
דיון והכרעה בבדיקת הטפסים שצורפו לתצהיר עדותה הראשית של גב' מנשרוף, עולה כי מספר תעודת הזהות המצויין בהם זהה למספר תעודת הזהות של הנתבע, כפי שצויין בכתבי הטענות מטעמו.
...
מכל מקום, ככל שנמסר כרטיס אשראי על שם החברה כאמור, הרי הדבר תומך במסקנה כי ההתקשרות נערכה עם החברה.
סוף דבר לאור הדברים האלה, אני דוחה את התביעה כנגד הנתבע, ומורה על סגירת תיק ההוצאה לפועל כנגדו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 9.3.2020 הוגשה תביעה על-ידי הנתבעת (להלן: "פרטנר") כנגד התובע (להלן:" מר אשלאמי") בת.א 18664-03-20 אשר חזרה על טענות ההגנה ועתרה לנזקים שנגרמו לה לטענתה על-ידי מר אלשאמי: סך של 662,177.49 ₪ בגין מזומן שהופקד בקופת מר אלשאמי למטרת פרעון חובות לקוחות, ובוטל מיד לאחר הפקדתו, אשר לא ניכנס מעולם לקופתה של פרטנר; סך של 897,530 ₪ המהוה את סך חובם של הלקוחות החייבים שפרטנר לא יכולה לנקוט בהליכי גביה נגדם ללא סריקת מיסמכי הזיהוי והסכמים חתומים או מבלי להזין נתונים כנדרש או תוך הזנה של נתונים פקטביים במכוון; סך של 500,000 ₪ בגין פיצוי מוסכם הקבוע בסעיף 13.6 להסכם בגין הפרת האיסור על שימוש לצורכי הונאה בכל דבר מידע או נתון אודות לקוחות פרטנר אשר הגיע לידי מר אלשאמי במסגרת פעילותו עבורה; סך של 43,430 ₪ בגין העמלות ששילמה למר אלשאמי עבור ביצוע עיסקאות אלה שאת התמורה עבורן היא לא קיבלה.
כמו-כן, בכל ביצוע עסקה נידרש הנתבע לסרוק מסמכים ואסמכתאות שונים אל מערכותיה של התובעת, ובכלל זה: צלום תעודת זהות של הלקוח; אסמכתא על זיקה לחשבון בנק מקום בו העסקה מבוצעת באמצעות הוראת קבע; וכיו״ב. התובעת טוענת, כי בדיקות מעמיקות שביצעה חשפו כי ביחס לחלק ניכר של הלקוחות שאוקטבו על ידי הנתבע - לא נסרקו אל מערכותיה של התובעת המסמכים והאסמכתאות הנדרשים.
מדובר בטבלה בה מפורטים שמות הלקוחות ומספרי תעודות זהות שלהם והסכומים שלכאורה לא הועברו לידי התובעת עבור ציוד שרכשו ממנה.
במוצג י' לתצהיר גאסם יש שם מספר לקוחות שנטען על ידי פרטנר שלא ניתן לבצע פעולות גבייה בגלל חוסר במסמכי היתקשרות, ולמרות זאת גאסם הצליח לגלות שנעשתה גבייה והיו הליכים משפטיים, וכל החוב שולם.
אלא, שלטענת הנתבעת החוזה בעניינינו הוא אינו חוזה לשם "רכישת טובין", כי אם חוזה למתן שירותים שונים ללקוחותיה של הנתבעת, לרבות שירותי אקטיבציה של חבילות תיקשורת, תכנית DATA שירותי אינטרנט ושירותי טלפון קוי, שירותי ייעוץ והדרכה ללקוחות פוטנציאליים המעוניינים במוצרי הנתבעת וללקוחות הקיימים, שירותי תיקון יחידות קצה תקולות וכיו"ב. כמו-כן, טוענת הנתבעת, כי כתב התביעה נעדר מאמירה לפיה החוזה בעניינינו מוגדר כ"חוזה סוכנות" לפי החוק.
...
לפיכך, דין ראש נזק זה להידחות.
לאחר עיון בטענות הצדדים עולה, כי דין טענה זו להידחות.
בנסיבות התיק, ובהתחשב בראיות שהוגשו, יש להפחית את הפיצוי המוסכם לסכום המשתווה לסכום שחברת פרטנר מודה שמגיע למר אלשמי בגין עמלות המכירה שביצע בהתאם לסעיף 40 לפסק דין זה. סוף דבר אשר על-כן ולאור כל הנימוקים לעיל, שתי התביעות שבכותרת מתקבלות, באופן שסכומיהן מתקזזים זה מול זה. בנסיבות הענין, כל צד ישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הטענה לשימוש במידע אודות התובע פרק ב' לחוק הפרטיות שכותרת "הגנה על הפרטיות במאגרי מידע" קובע הוראות בדבר הגנה ואבטחה של מאגר מידע ובדבר פנייה בדיוור אישי באמצעות נתוני "מאגר מידע". סעיף 7 לחוק מגדיר "מאגר מידע" כדלקמן: "מאגר מידע - " אוסף נתוני מידע, המוחזק באמצעי מגנטי או אופטי והמיועד לעיבוד ממוחשב, למעט - אוסף לשימוש אישי שאינו למטרות עסק; או אוסף הכולל רק שם, מען ודרכי היתקשרות, שכשלעצמו אינו יוצר איפיון שיש בו פגיעה בפרטיות לגבי בני האדם ששמותיהם כלולים בו, ובילבד שלבעל האוסף או לתאגיד בשליטתו אין אוסף נוסף; "מידע"- נתונים על אישיותו של אדם, מעמדו האישי, צינעת אישיותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, הכשרתו המקצועית, דעותיו ואמונתו" סעיף 17ג' לחוק מגדיר "דיוור ישיר" - פניה אישית לאדם, בהתבסס על השתייכותו לקבוצת אוכלוסין, שנקבעה על פי איפיון אחד או יותר של בני אדם ששמותיהם כלולים במאגר מידע; סעיף 17ד לחוק הגנת הפרטיות קובע "לא ינהל אדם ולא יחזיק מאגר מידע המשמש לדיוור ישיר, אלא אם כן הוא רשם בפנקס ואחת ממטרותיו הרשומות היא שירותי דיוור"; בהתאם לסעיף 17ו(א) לחוק "כל פניה בדיוור ישיר תכיל באופן ברור ובולט - (1) ציון כי הפניה היא בדיוור ישיר, בצרוף ציון מספר הרישום של המאגר המשמש לשירותי דיוור ישיר בפנקס מאגרי מידע; (2) הודעה על זכותו של מקבל הפניה להמחק מן המאגר כאמור בסעיף קטן (ב); בצרוף המען שאליו יש לפנות לצורך כך; (3) זהותו ומענו של בעל מאגר המידע שבו מצוי המידע שעל פיו בוצעה הפניה, והמקורות שמהם קיבל בעל המאגר מידע זה". בהתאם לסעיף 31ב לחוק "מעשה או מחדל בנגוד להוראות פרקים ב' או ד' או בנגוד לתקנות שהותקנו לפי חוק זה יהווה עוולה לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש]". התובע טוען בכתב התביעה כי הנתבעת מחזיקה במידע אישי אודותיו, לרבות מספר טלפון ותעודת זהות ולא ציינה בהודעות שנשלחו אליו שמדובר בדיוור ישיר, את מספר הרישום של המאגר ואת זכאות הנמען להמחק מהמאגר.
על פי סעיף 4.7 לרשימת העובדות המוסכמות, הנתבעת החזיקה בהתאם להוראות חוק הבחירות לכנסת [נוסח משולב], תשכ"ט-1969 בפנקס בחירות, אשר בהתאם לסעיף 39 לחוק הבחירות הכיל את פרטיו של התובע, בדומה לכל אזרח בעל זכות בחירה, לרבות שמו ומספר תעודת הזהות שלו - כאשר מספר הטלפון הנייד לא נכלל בפנקס הבוחרים.
...
הנתבעת הסכימה לוותר על הבאת עדים, ואין בידי לקבל את טענתה שבשל חלוף הזמן, יש קושי באימות הנחתה ותשובתה בשנת 2019 למקור המידע בדבר מספר הטלפון של הנתבע.
משהתובע לא השכיל להוכיח קיומו של "מאגר מידע" וכי פניות הנתבעת אליו במסרונים, נעשו בהתבסס על השתייכותו לקבוצת אוכלוסין שנקבע על פי אפיון הכלול במאגר מידע כהגדרת "דיוור ישיר" בסעיף 17ג' לחוק, טענתו כי הנתבעת הפרה את הוראות החוק בכל הנוגע להחזקה ושימוש ב"מאגר מידע" דינה להידחות.
סוף דבר התביעה נדחית, על כל רכיביה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו