בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים
עמ"נ 10855-10-23 רומניוק ואח' נ' משרד הפנים – רשות האוכלוסין וההגירה
תיק חצוני: 2734-23
25.10.2023
לפני כבוד השופטת תמר בר-אשר
המערערים
1. רחירה רומניוק
2. שמאי סעדייב
המשיב
משרד הפנים – רשות האוכלוסין וההגירה
באת-כוח המערערים: עו"ד אנסטסיה סהר שבצ'וק
פסק דין
לאחר הריאיון היתקבל מידע ממשטרת ישראל בעיניינם של המערערים, אשר לפיו למערער תיק חקירה פתוח בעיניין עבירת גרימת מוות ברשלנות ואילו למערערת תיק חקירה סגור בעיניין זיוף סימני זהוי של רכב וכן תיק חקירה פתוח בעיניין עבירת שבוש הליכי משפט משנת 2011.
פסק דינו של בית הדין לעררים
בפסק דינו פירט בית הדין בהרחבה את הרקע העובדתי ולאחר מכן עמד על כך שאחד התנאים המצטברים למתן מעמד מכוח נוהל ידועים בציבור, הוא כי בני הזוג מקיימים חיים משותפים בישראל בפועל וכי זו דרישה מהותית ובסיסית, בשל תכליתה לאפשר לאזרח ישראלי לקיים תא משפחתי בישראל, בכפוף לכנות הקשר וקיומם של חיים משותפים.
למרות זאת, ניתנו למערערת רישיונות לשהייה בישראל מכוח חייה המשותפים הנטענים עם המערער, אך לנוכח מאסרו הנוכחי, אשר כאמור לעיל, עתיד להסתיים בשנת 2028, קבע בית הדין כי הפסקת ההליך המדורג בעיניין המערערים הייתה בגדר החלטה סבירה ומידתית ואף בלתי נמנעת.
...
בפסק-דין זה נדחה הערר שהגישו המערערים על החלטת המשיב מיום 15.5.2023, אשר דחה את הערר הפנימי על החלטה מיום 29.11.2022, שלפיה סורבה בקשת המערערים להעניק למערערת רישיון ישיבה בישראל מכוח זוגיותה הנטענת עם המערער.
לאחר עיון בפסק דינו של בית הדין לעררים, בכתב הערעור ונספחיו ובתיקו של בית הדין (שהתקבל בימים אלו), לרבות בתשובתו המפורטת של המשיב לערר שנדון בבית הדין וכן מהטעמים שיובאו בהמשך הדברים, הגעתי לכלל מסקנה כי ניתן להכריע בערעור על יסוד החומר בכתב שלפניי, אף ללא תשובה נוספת מטעם המשיב.
כמו כן וכאמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי מתקיימות הוראותיה של תקנה 148(ב) בתקנות סדר הדין האזרחי, כך שניתן לדחות את הערעור הנדון תוך הסתמכות על הנמקותיו המפורטות של בית הדין בפסק-דינו.
שכן, נמצא כי אין לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו במסגרתו, כי ממצאים אלו תומכים במסקנה המשפטית של פסק הדין וכן כי לא נמצאה בו טעות שבחוק.
לנוכח כל האמור ומהטעמים שהובאו בפסק-דינו של בית הדין לעררים, הערעור נדחה.