עגון נוסף המחזק את מסקנת המומחה בדבר שווי חברת ג.ש כשווי אפס, הוא התמורה הכוללת ששולמה בגין מכירת מניות הנתבע בחברה – 76,000 ₪, בהתאם להסכם הפשרה שקבל תוקף של פסק דין בת"א 77447-01-19.
בחקירתו הבהיר המומחה, כי לאור החוסר במסמכים כמפורט לעיל, לא ניתן להעריך את שווי חברת ל.ס. עם זאת, המומחה העיד כי מאחר שהחברה פורקה מרצון והפסיקה את פעילותה, הרי שהחוסר במסמכים אינו בעל נפקות מעשית:
"זה למעשה המשמעות של זה שזה לא אפשר להעריך את שווי החברה, עם זאת הסיטואציה בחברה הזאת הייתה טיפה שונה. הייתה הסכמה להבנתי שהחברה הזאת הפסיקה את פעילותה, ראינו את האינדיקציות גם בסגירת התיק למס הכנסה, אחר כך גם במע"מ, ולמעשה מה שנשאר בחברה זה אותו חשבון בנק שבחנו בו כן ספציפית את ההתנהלות שתיאמה דרך אגב את ההסכם בין הצדדים בזמן אמת." (ר' עמ' 71, ש' 19-24).
...
חרף החלטתי, משך כחצי שנה לא פעלה התובעת להגשת תצהירי עדות ראשית ותיק מוצגים מטעמה וימים בודדים עובר לדיון ההוכחות שנקבע, עתרה בבקשה כי "כתבי טענותיה על נספחיהם יהוו תצהיר עדות בתיק".
ביום 22.3.2023, לפנים משורת הדין, בהעדר תגובת הצד שכנגד לבקשה, על מנת שמלוא היריעה תהא פרוסה בפני בית המשפט ונוכח מועד פתיחת ההליכים בתובענה וההכרח לקדם בירורה אל עבר הכרעה, ניתנה החלטתי כי עדותם של בעלי הדין תישמענה בחקירה ראשית (ונגדית), בהתאם להחלטת המותב הקודם, כב' השופט בן שלו מיום 26.1.2022.
לאור האמור, משהצדדים אינם חלוקים עם חוות דעת האקטואר בעניין איזון הזכויות הסוציאליות והפנסיוניות, בשים לב לכך שהסכומים שעל הנתבע להעביר לידי התובעת הם סכומים זניחים ועל מנת שלא להותיר ההתחשבנות בין הצדדים פתוחה, אני מורה על איזון הזכויות הסוציאליות והפנסיוניות שנצברו לצדדים בתקופת הנישואין בהתאם לשיטה א' בחוות דעת המומחה, ולפיה כאמור על הנתבע להעביר לידי התובעת סך של 1,982 ₪, נכון למועד התחשיב.
לאור האמור לעיל, עתירת התובעת לחלוקה בלתי שוויונית נדחית.
סוף דבר
הנני מאמצת בזה את חוות דעת המומחה במלואה, לרבות ביחס להערכת שווי חברת ג.ש כשווי אפס.
לא מצאתי, כי נותר עוד סכום לחלוקה מתוך החזר הלוואת הון הבעלים שנתנה חברת ג.ש לנתבע, והנני דוחה טענה זו.
לא מצאתי, כי נותר סכום לחלוקה ביחס לכספי התמורה מחברת ל.ס והנני דוחה טענה זו. התובעת תשיב לידי התובע סך של 5,480 ששולמו לה ביתר בגין חלקה בכספי התמורה מחברת ל.ס.
טענותיהם ההדדיות של הצדדים ביחס להשבת כספים מזומנים ותכשיטי זהב – נדחות.
טענות הנתבע באשר להשבת מיטלטלין – נדחות.
לאחר ששקלתי את כלל השיקולים הרלוונטיים, לרבות מהות ההליך והיקפו, היקפם של כתבי הטענות והבקשות בתיק, התנהלות הצדדים לאורך ניהול ההליך ובשים לב לתוצאת ההליך, נחה דעתי כי הסכום הסביר והמידתי שיש לפסוק בנסיבות העניין כשכר טרחה כולל והוצאות עבור הנתבע הוא בסך כולל של 20,000 ₪.