אדרבא, נראה כי כל החלקים צבועים כחול, וגם הנתבע עצמו לא הצליח להבחין בין חלקי הפיגום שלו לבין החלקים של ספקים אחרים (עמ' 117, שורות 13-14, 18-27; עמ' 118, שורות 1-3, 9-10).
סעיף 7.4.1 בתקן קובע כי "גישה למשטחי העבודה שבפיגום מגדל מותקן תתאפשר בעזרת מהלכי מדרגות או בעזרת סולמות ....שיותקנו בתוך מבנה פיגום המגדל ויחוזקו אליו".
מעדות המהנדס אופיר ניתן ללמוד כי הוא רואה בשלבי הפיגום משום עמידה בדרישה לסולם; שלבי הסולמות נקבעו בתוך מבנה הפיגום, וכך מקובל וראוי בכל אתרי הבניה בארץ.
בכתב ההגנה שהגיש להודעת צד ג', צוין רק "למעשה רשלנותו של התובע היא זו שגרמה לפציעתו של הצד השלישי מס' 3 עצמו..." (סעיף 14); או בהודעה לצדדים רביעיים, שם טען כי: "למעשה התאונה אירעה אך ורק ברשלנותו הבלעדית של הצד הרביעי מס' 1 אשר ירד בצורה לא אחראית ולא נכונה מהפיגום וגרם לנפילתו של הפיגום.." (שם, בסעיף 7).
סעיף 2 בחוק מטיל אחריות על היצרן לפצות את מי שניגרם לו נזק גוף כתוצאה מפגם במוצר שייצר ואין נפקא מינא אם היה או לא היה אשם מצידו.ו
מתצהיר הנתבע ומהסיכומים עולה כי הפיגומים מיוצרים בארץ על ידי חברת מ.צ.ב – ציוד בנייה בע"מ (סעיף 14 בתצהיר הנתבע).
...
גם אם לא ניתן לזהות את היצרן על פני הפיגום (עניין שלא הוכח בפניי), אין די בכך על מנת לחייב הנתבעים, שכן סעיף 2(ג) בחוק האחריות למוצרים פגומים קובע:
"מוצר שהיצרן שלו בארץ או היבואן שלו אינם ניתנים לזיהוי על פניו יהיה הספק שלו פטור מאחריות לפי חוק זה אם מסר לנפגע, תוך זמן סביר לאחר דרישתו, פרטים שלפיהם ניתן לאתר את שם היצרן, היבואן או ספק שממנו קנה את המוצר, ואת המען המלא של מקום עסקם".
לא נטען כי התובע הציג דרישה לאיתור שם היצרן והמען של מקום עסקו, ומשום כך אני קובעת כי לא נתקיימו התנאים לפי חוק האחריות למוצרים פגומים, ועילה זו נדחית גם היא.
סיכום
התביעה נדחית משום שלא הוכחו רשלנות, הפרת חובה חקוקה, או אחריות מכח חוק מוצרים פגומים.
ההודעות לצד שלישי נדחות כולן, בלא צו בדבר הוצאות.