סעיף 38 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], קובע כי:
"בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה שהנזק נגרם על ידי דבר מסוכן, למעט אש או חיה, או על ידי שנמלט דבר העלול לגרום נזק בהימלטו, וכי הנתבע היה בעלו של הדבר או ממונה עליו או תופש הנכס שמתוכו נימלט הדבר – על הנתבע הראיה שלא היתה לגבי הדבר המסוכן או הנמלט התרשלות שיחוב עליה".
כאמור, מים, הנם בגדר "דבר נימלט", העלול לגרום נזק בהימלטו.
בנסיבות העניין, חל הכלל בדבר העברת נטל הראיה כך שעל הנתבעים, כבעל השליטה בנכס ממנו נמלטו המים, חובת הראיה להוכיח כי לא התרשלו בתחזוקת דירתם לרבות בשוחת הביוב ואיטום המרפסת (ראה לעניין זה; ע"א 302/67 חברת מפ"י בע"מ נ. אשכנזי, פ"ד כ"ב (1)211 (1968), וע"א 241/89 ישראליפט (שירותים) בע"מ נ. רחל ואח', פ"ד מט (1) 45 (1995)).
לצד עדותה העיד בנה לעניין זה, באומרו:
"ת: המצב של הדירה מאוד מאוד גרוע. בשפה עדינה יש לנו ריח של הביוב בכל הבית, נאלצנו לצאת מהבית לבלית ברירה גם בשביל הבריאות של אימא וגם בשביל הבריאות של הילדים שלי. המצב מחמיר יום אחרי יום. מבחינת חוות דעת, מה שהיה... הייתי אתמול בבית והקירות מתחילות להיתפורר כל הגג והמצב מתחיל להיות קטסטרופאלי. המצב לא טוב בשבילי וגם לא בשביל השכן .זה עקד ישן שבנוי מאבני גיר מאוד עדינים, כל העניין של המים זה אוטוטו הגג עומד ליפול לרצפה. המצב נהיה מאוד מאוד גרוע" (עמ' 15 ש' 9 עד 14).
...
על כל פנים, סבורני כי יש מקום לאמוד את שיעור הנזק רק כל עוד ישנה נקודת אחיזה מינימלית, ולוּ בדל ראיה, עליה יכול בית המשפט להישען בהערכתו".
משכך, הנני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת, שכ"ט עו"ד בסכום של -.
סוף דבר
לאור המקובץ לעיל, אני מחייב את הנתבעים 2 עד 7, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת פיצוי בסך 25,000 ₪, וכן הוצאות משפט בסך -.