התובע תיאר בסעיף 3 לתצהירו את נסיבות התאונה, כך:
"ביום 24.10.12, אני הועסקתי בתור עובד שכיר אצל נתבעת 1, בתור מלווה או עוזר מחלק למוצרי חלב של "תנובה" שנתבעת 1 שימשה בגדר קבלן או סוכנות למוצריה, לחנויות בכפר כסייפה, וזאת ביחד עם עובד אחר אצל נתבעת 1, הוא נתבע 2, ג'וברין אבו רוסתום, אשר שימש נהג למשאית החלוקה עימה עבדנו.
בסיכום טענותיו, התובע עצמו סייג את הדברים וציין, כי "לפחות נכון הדבר שגירסתו הבסיסית [של התובע- ו.ח.] אודות ארוע התאונה נותרה על כנה ולא התערערה".
לעניין הגרסה הבסיסית, התובע ציין בכתב התביעה (סעיף 3 לכתב התביעה המתוקן), כי "בירידה מהמשאית הנ"ל, בהיותו על הסולם כאמור, כאשר הסתובב לירידה ובירידה כשהוא מחזיק בשני הארגזים, הוא נפל מהנקודה בה עמד על הסולם הנ"ל ארצה עם שני הארגזים, זאת תוך פגיעה גם בברך שמאלית". (ראו ניסוח דומה בסעיף 3 לתצהיר עדות ראשית של התובע).
יפים לעניין זה דבריו של כבוד השופט אבי זמיר בת"א (ת"א) 117610/00 לביא אביטל נ' עמק חפר אגודה שיתופית חקלאית של משקי עובדים לתובלה בע"מ (פורסם בנבו), שם נקבע :
"כידוע, שיטת המשפט בישראל איננה מכירה, בעקרון של אחריות מוחלטת, למעט בענפים מוגדרים, שהוגדרו בחקיקה. ארוע דוגמאת זה נשוא התביעה מחייב הוכחת "אשם" כתנאי לפסיקת פיצוי.
...
לאור המסקנה אליה הגעתי כאמור לעיל, מצאתי כי אין מקום להידרש לטענת התובע לעניין אחריותה של הנתבעת מספר 3 בעילה הנזיקית, אשר, כנטען, מבטחת את אחריות הנתבעים 1-2 "על פי דין", במסגרת פוליסת ביטוח החובה.
לסיכום, לאחר בחינת מכלול הראיות והנסיבות בתיק, לא עלה בידי התובע להוכיח את עילת תביעתו כנגד מי מהנתבעות ברמה הנדרשת במשפט אזרחי.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, הגעתי למסקנה, כי דין התביעה להידחות.