הנתבעת טענה שהתובע לא דייק בתצהיר תשובות לשאלון שהופנה אליו במסגרת ההליך, עת טען שהוא לא היה מעורב באירועים נוספים מלבד הארוע מושא התביעה, כאשר מתברר כי מספר שנים לפני כן הוא נפל מאופניו ונחבל באצבעות.
סבורני כי בנסיבות אלה ניתן לייחס לפגיעה תקופת אי כושר מלא למשך ארבעה חודשים, ולאחר מכן אי כושר חלקי, שלא מנע מהתובע לשוב לעבודה, גם אם לא בענף בו עבד לפני כן.
אשר לעבודת התובע והשתכרותו לאחר התאונה, מעיון בדו"ח רציפות ביטוח של המוסד לביטוח לאומי (נ/2), עולה כי התובע דווח כעובד אצל טמבור חפר ושות' למשך חודש אחד בינואר 2019, כאשר מקום העבודה הבא המדווח היה אצל קרוב משפחתו עבד עתאמנה, וזאת בין החודשים מאי עד אוגוסוט 2021, שם עבד כעוזר לנהג "ביובית".
מאותו דו"ח עולה כי החל מחודש אוקטובר 2021 עבר התובע בחברת כוח האדם דנאל, ומעדותו עולה כי מדובר למעשה בעבודה עבור חברת "איטונג", בה המשיך התובע לעבוד לאחר מכן בהעסקה ישירה, ובה הוא עובד עד ליום זה.
התובע הבהיר בעדותו כי במסגרת עבודתו בחברת "איטונג" הוא עובד ליד פס ייצור, ומדביק מדבקות על גבי בלוקים, כאשר עבודה זו אינה פיזית.
...
המסקנה מכל המקובץ היא שנכון יהיה לפצות את התובע עבור 4 חודשי אי כושר מלאים, ובהמשך בגין אי כושר חלקי בשיעור של 30% עד סוף שנת 2019 (דבר העומד בהלימה גם עם הנכויות זמניות שנקבעו לתובע במסגרת נכות כללית – ראו ת/1).
סוף דבר
סך נזקי התובע עקב הפגיעה בתאונה עומד על 641,116 ₪.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך 455,211 ₪, בצירוף שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 100,000 ₪, החזר שכר המומחה הרפואי מטעמו והחזר חלקו בשכר המומחה מטעם ביהמ"ש (כנגד הצגת אסמכתאות תשלום מתאימות), והחזר אגרה ששולמה בפתיחת ההליך, והכל בתוך 30 ימים, אחרת ישאו הסכומים הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד התשלום בפועל.