אורטופדיה: ד"ר גרינטל מיפרט כי בתאונה השניה לתובעת נגרם שבר במפרק הירך שחייב ניתוח וקיבוע במסמר תוך לשדי, וכתוצאה מכך סובלת התובעת מהגבלת תנועה בינונית בכל תנועות המפרק המזכה בנכות בשיעור 30% לפי סעיף 48 ז' לתקנות המל"ל כולה נובעת מהתאונה השנייה.
"זה בנוי ממספר דברים: א. אין דיווח על ארועי נפילה קודם לתאונה, ב. יש חבלת ראש שהיא מעבר לקלה כי יש סימנים ברורים של נזק בתוך הגולגולת. ג. יש תאור של אטקציה בהליכה פעמיים במהלך האישפוז שלאחר התאונה. ד. במועד הנפילה עם השבר, מסרה התובעת שהיו לה כבר כמה ארועי נפילה מאז התאונה ועד הארוע שגרם לשבר" (עמ' 73, 20; עמ' 77, 28-20).
כך, הסביר כי העובדה שבשיקום ב"שלווה" נכתב כי התובעת הולכת יציבה עם הליכון אינה שוללת נפילה שכן "ארוע נפילה לא חייב שההליכה הבסיסית ביום יום לא תהיה תקינה" (עמ' 74, 29).
הנתבעת מייחסת חשיבות רבה לעובדה שהתובעת נפלה ב-2013 ושברה את רגלה, אולם תאונה זו אירעה כשהתובעת החליקה במדריגות (שלטענתה היו רטובות) והיא אינה מלמדת על נפילות חוזרות או על נפילה ממקור עצמאי או על אבדן שיווי משקל כתוצאה מסחרחורת.
...
נסיעות
לא שוכנעתי כי לתובעת נגרמו הוצאות יתרות בגין נסיעות, למעט לצורך טיפולים, וכפי שהוכח ממילא הסיעו אותה בני משפחתה למרבית פעילויותיה (ראו עדותו של מר בדיחי בעמ' 28-29).
סוף דבר
התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך 585,588 ₪ בתוספת שכ"ט כדין והוצאות משפט בסך 2,500 ₪ (כולל שכר העדים).